Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat la Comandamentul de la MAI, ca, in urmatoarea perioada, acolo unde va fi cer senin, temperaturile vor fi de - 20 spre -25 de grade, iar unde e nor de -15, -20 de grade, existand semnale ca din 13 februarie va ninge iar, dar nu se stie cat de mult.

"Urmeaza patru nopti de temperaturi scazute, avem Cod galben pana duminica. Ca informatie pragmatica, pentru orientare, acolo unde cerul e senin vor fi - 20, - 25 de grade, unde e nor vom avea - 15, - 20 de grade. Este vorba despre temperaturile din timpul noptii", a spus Ion Sandu, potrivit Mediafax.

Acesta a mentionat ca sunt semnale ca din 13 februarie va ninge din nou in Romania, dar ca nu se poate spune acum cat de puternic va ninge sau cat de tare va sufla vantul.

"Daca este cazul, vineri dimineata, pe site-ul ANM va fi emisa o atentionare", a declarat directorul ANM.

Premierul interimar, Catalin Predoiu, a precizat ca, datorita ameliorarii conditiilor meteorologice, interventia autoritatilor in localitatile izolate a devenit posibila iar situatia incepe treptat sa se normalizeze.

"Cel mai important este faptul ca am reusit sa intervenim in cazurile in care era nevoie de asistenta medicala de urgenta. In cele 52 de cazuri aflate in atentie de seara trecuta, am reusit sa salvam toate persoanele aflate in nevoie", a afirmat Predoiu.

Acesta a subliniat ca a cerut autoritatilor locale sa ramana in continuare mobilizate, avand in vedere ca fenomenele meteorologice nefavorabile pot reveni.

Predoiu a spus ca sunt inca localitati izolate, afectate de intreruperea energiei electrice, precum si zone unde stratul de zapada depaseste un metru.

El a subliniat ca strategia de inchidere a drumurilor pe perioada viscolului a functionat si ca acum este mult mai simplu sa fie deszapezite.

La randul sau, ministrul demisionar Traian Igas a precizat ca, la initiativa Ministerului Administratiei si Internelor, in sedinta de guvern a fost aprobata suplimentarea, de la rezerva de stat, a unor cantitati de motorina, alimente si apa minerala in valoare de 2,5 miliarde lei pentru a fi repartizate catre cele patru judete cel mai grav afectate de urmarile fenomenelor meteo - Braila, Buzau, Calarasi si Vrancea.

Potrivit lui Igas, la interventiile de joi au participat 4.394 de angajati ai MAI cu 1.658 de autospeciale, in caz de nevoie fiind pregatite 8.755 de cadre pregatite cu 721 de mijloace de interventie.