USL ameninta ca va contesta la Curtea Constitutionala validarea Guvernului Ungureanu. Vezi in text explicatiile tehnice si care sunt sansele de initiere a acestui demers

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Miercuri, 8 februarie 2012, 20:07 Actualitate | Politic


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca Opozitia ar putea ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului de investire a guvernului Mihai Razvan Ungureanu, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere a ministrilor. In urma boicotului USL, opt comisii nu au avut cvorumul necesar pentru acordarea avizului consultativ pentru ministrii candidati. Pentru a nu bloca procedura de investire a Guvernului, reprezentantii Puterii au ales varianta recomandarii catre plen a ministrilor audiati, urmand ca in sedinta comuna a Parlamentului acestia sa fie validati.

Reprezentantii Puterii sustin ca USL nu poate contesta la Curtea Constitutionala procedura de validare a ministrilor pentru ca judecatorii constitutionali nu au in atributii analizarea deciziilor comisiilor de specialitate si aplicarea regulamentului Parlamentului.

"Din punct de vedere legal, avizul comisiilor de specialitate nu este obligatoriu, este consultativ dar este absolut necesar pentru a putea sa vii in plen cu membrii guvernului. Ma astept ca guvernul sa vina si fara respectarea acestei proceduri", a declarat Victor Ponta.

De partea cealalta, reprezentantii Puterii sustin ca validarea ministrilor in comisiile in care nu a fost cvorum nu poate fi motiv de contestare la Curtea Constitutionala pentru ca tine de regulamentul intern de functionare a Parlamentului.

Daniel Buda (PDL), presedintele Comisiei Juridice: "Sa ameninte ca vor contesta la Curtea Constitutionala validarea ministrilor in comisii este o ipocrizie din partea Opozitiei, in conditiile in care nu au venit la munca. Procedural nu pot contesta la Curte actele decizionale ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului. In Constitutie la capitolul investirea Guvernului este specificat doar faptul ca acesta trebuie sa obtina pentru validare votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Altceva nu au ce sa conteste la Curte".

Mate Andras (UDMR), deputat Comisia Juridica: "Nu au ce contesta la CCR pentru ca avizul consultativ al ministrilor este prevazut in Regulamentul de functionare al Parlamentului si nu in Constitutie. Curtea analizeaza incalcarea Constitutiei si nu are atributii pe regulamentele de functionare ale institutiilor".

"Nu putem contesta validarea Guvernului in Parlament invocand faptul ca ministrii nu au primit avizele consultative. Prevederea validarii ministrilor in comisii este prinsa in Regulament. Nu au incalcat regulamentul ci acolo unde nu a fost cvorum au facut un proces verbal care are rol de recomandare. Totodata in Regulament nu sunt specificate situatiile in care din lipsa cvorumului la comisii nu se pot da avizele consultative candidatiilor", a explicat un deputat din Opozitie, care a preferat insa sa-si pastreze anonimatul. 

Ce spun Constitutia si Regulamentul Parlamentului

Procedural, o decizie a Parlamentului poate fi contestata la Curtea Constitutionala invocandu-se incalcarea anumitor articole constitutionale. In Constitutie este prevazut la sectiunea Investitura Guvernului, articolul 103 (alin 2) ca programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. In Constitutie nu este precizata procedura de avizare a ministrilor care trebuie urmata in comisiile de specialitate. 

In schimb, in Regulamentul comun de functionare a celor doua Camere ale Parlamentului, la capitolul "Acordarea si retragerea increderii acordate Guvernului" este prevazuta procedura:

Articolul 72

 • fiecare candidat pentru functia de ministru, inscris in lista Guvernului, va fi audiat, in sedinta comuna, de catre comisiile permanente ale celor doua camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.
 • in urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care il vor prezenta candidatului pentru functia de prim-ministru.
Numiri si alegeri

Art. 83.
 • Dezbaterea, in sedinta comuna a Camerelor Parlamentului, a propunerilor de numiri si alegeri in functiile prevazute la art. 1 pct. 7, 18, 19, 20 si 21 din prezentul regulament se face pe baza raportului comun intocmit de comisiile permanente de specialitate ale celor doua Camere."

De precizat este ca regulamentul de functionare nu face referire la situatii exceptionale care prevad lipsa cvorumului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10174 vizualizari

 • +78 (84 voturi)    
  Tare asta. Chiulesc si se contesta singuri (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:16)

  haha [anonim]

  Se contesta ca au fugit de la munca din Parlament.. bine ca USL-ului ii merge asa, si noi trebuie sa mergem ca prostii la servici..si pe frigul asta!
  • +75 (79 voturi)    
   *usl ameninta ca va.......* (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:53)

   nostradamus [anonim] i-a raspuns lui haha

   Invariabil, orice stire de presa referitoare la dezaxatii din opozitie incepe cu *usl ameninta ca...*
   In concluzie, pe zi ce trece, usl-ul este din ce in ce mai clar o *AMENINTARE*, in intergul sau.
   Stati linistiti dragi uslasi. Si romanii *va ameninta* ca vor veni la vot. Masiv. Niciodata la o prezenta la vot de peste 50% psd si orice alianta cu psd nu va castiga in Romania. Niciodata.
   • +50 (54 voturi)    
    partidul contra (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:41)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui nostradamus

    la alegeri ii voi ajuta pe cei de la USL sa faca ce stiu ei mai bine : opozitie !
    • -5 (5 voturi)    
     partidul pro (Joi, 9 februarie 2012, 11:02)

     justin [utilizator] i-a raspuns lui anonim

     Era doar unul. Se numea PCR. Iti doresti sa revii in perioada respectiva?

     Nu e normal ca opozitia sa se opuna?
     • -2 (2 voturi)    
      poate nu este de competenta CCR... (Joi, 9 februarie 2012, 11:28)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui justin

      ...dar este de competenta instantelor penale. Incalcarea regulamentului de functionare este clar un abuz in serviciu si trebuie sanctionat. Eu daca semnez la serviciu un document fara avizul (consultativ, dar obligatoriu) al juristului, comit un abuz in serviciu. Este inca o marlanie basista, facuta in vazul lumii, ca si aia cu votul masluit la Legea pensiilor.
     • +2 (2 voturi)    
      partidul pro (Joi, 9 februarie 2012, 11:32)

      Gg [anonim] i-a raspuns lui justin

      Da, e normal sa se opuna.
      Dar nu ca proasta-n targ si la orice.
      Folozofia Gica contra nu merge mereu.
      Altfel vor pati ca si ciobanul si lupii......
     • +1 (1 vot)    
      Geez (Joi, 9 februarie 2012, 11:33)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui justin

      Asta ai inteles tu ca este rolul opozitiei ? Sa fie Gigi Contra la orice, indiferent daca propunerile sunt bune sau nu ?

      /facepalm
     • +1 (1 vot)    
      Ar fi normal (Joi, 9 februarie 2012, 12:44)

      g_munte [anonim] i-a raspuns lui justin

      să se opună, dar cu argumente şi în parlament nu numai la tv şi presă.
   • +29 (31 voturi)    
    Gogu (Joi, 9 februarie 2012, 8:52)

    miki [anonim] i-a raspuns lui nostradamus

    Mai mult chiar, USL este ,dupa cum vedem dispusa oricind la dialog.Cel mai bine se vede in monologurile istoricului repetent Crin,prin toti porii emana dispozitie la dialog de genul"noi cerem,noi vrem,am hotarit,".Curat dialog coane Crin!Daca adaugam si amenintarile avem imaginea clara a opozitiei "constructive" cu iz dimbovitean,promovate
    de ideologii securisto-comunisti Iliescu-Voiculescu-Sorin Rosca Stanescu.Bravos!
    • +3 (3 voturi)    
     intrebare (Joi, 9 februarie 2012, 11:25)

     rica [anonim] i-a raspuns lui miki

     de ce nu se schimba membri comisiilor? -rapid
  • -15 (27 voturi)    
   parerea mea :) (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:31)

   dan [anonim] i-a raspuns lui haha

   nu pot contasta la CC procedura de validare a ministrilor dar pot contesta la CC investirea guvernului fara fara avizul comisiilor !!
   • +21 (21 voturi)    
    Pot (Joi, 9 februarie 2012, 7:47)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui dan

    Dar asta nu inseamna ca vor castiga.

    Constitutia nu spune de nici o comisie.

    Comisiile in sine sunt instrumente aparute in baza unui regulament de functionare intern Parlamentului, al carui rol este sa sprijine un vot.
    De asta si sunt consultative.

    Ori daca votul final este ok, ce poate spune CC ?!? Cum se incalca prevederile constitutiei ?!?

    Daca in Constitutie ar fi precizari privind modul de organizare al Parlamentului, atunci ar fi fost o alta poveste, dar Constitutia nu se baga in... politica.
   • +20 (20 voturi)    
    Avizul comisiilor este consultativ (Joi, 9 februarie 2012, 8:32)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Parlamentul este cel care aprobă Programul de guvernare.
    Parlamentul aprobă în ședința comună componența Guvernului și îi retrage încrederea acordată.
    Avizul comisiilor se adresează Parlamentului pentru a confirma că indivizii care primesc mandatele de Miniștri au calificarea și expertiza cerute de posturile respective.
    Acest Aviz este consultativ tocmai pentru a nu bloca funcționarea mecanismului instituirii unui nou Guvern din motive politicianiste.
    • -3 (5 voturi)    
     consultativ nu facultativ (Joi, 9 februarie 2012, 10:31)

     dan [anonim] i-a raspuns lui Fisherman

     avizul este consultativ, dar nu este facultativ, pricepi? trebuie sa existe, nu ai aviz parlamentul trebuie sa nu valideze guvernul, a validat guvernul fara aviz, atunci ataci la CC validarea guvernului fara aviz si vedem ce zice CC, ca asa siguri erati si cu alegerile comasate
     • +1 (1 vot)    
      tu pricepi... (Joi, 9 februarie 2012, 11:48)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui dan

      ca eu nu pricep cum vine treaba asta cu greva parlamentarilor uslasi...
      pana la urma si ei sunt angajati, nu? cum se poate sa beneficieze de toate drepturile de parlamentar si sa nu vina la munca?
      sau la ei serviciul este facultativ?
      oare CC nu se poate pronunta si in acest caz? ar trebui organizate alegeri acolo unde parlamentarii sunt in greva pe termen nelimitat, poporul nefiind reprezentat de mofturile-interesele unora si istericalele altora...
     • +1 (1 vot)    
      Umbli cu abureli ieftine (Joi, 9 februarie 2012, 14:46)

      Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

      A Aviza nu înseamnă A Aproba.
      Avizul poate fi Pozitiv sau Negativ.
      Oricum ar fi, DA sau NU, el este consultativ.

      Răspunderea aprobării Programului de Guvernare cade integral în sarcina Parlamentului.
      Cel care își asumă riscul eșecului este Prim-Ministrul și Partidul din care face parte.
      Parlamentarii Opoziției au dreptul și obligația de a vota împotriva programului de guvernare, nu împotriva miniștrilor.
      Această răspundere acordă Parlamentului dreptul de a interpela ministrul în timpul sesiunilor ordinare,dacă există indicii privind activitatea necorespunzătoare a ministerului în cauză.

      Ceea ce nu este facultativ aici este PREZENȚA LA LOCUL DE MUNCĂ a deputatului.
      Deputatul membru al unei Comisii are obligația de a participa și a vota în cadrul Comisiei.
      Absența trebuie să fie motivată.

      Orice acțiune efectuată cu bună-știință și care blochează buna desfășurare a funcționării Parlamentului este un atac la Democrație.
     • +1 (1 vot)    
      Papagali liberi (Joi, 9 februarie 2012, 15:39)

      O.K. [anonim] i-a raspuns lui dan

      Papagalule tu intelegi ce inseamna consultativ?
      De cand consultativ = obligatoriu .
      Mai cauta si tu in dex inainte sa faci afirmatii de tot rahatul. Dar asta e gradul vostru , nu poti cere mai mult.

      CONSULTATÍV, -Ă, consultativi, -e, adj. Instituit pentru a-și da avizul în probleme determinate, cu caracter de consultație. Aviz consultativ = părere cerută unui organ competent, dar peste care organul care a cerut-o poate trece. – Din fr. consultatif.
   • +17 (17 voturi)    
    Avizul este CONSULTATIV (Joi, 9 februarie 2012, 8:59)

    cobra [anonim] i-a raspuns lui dan

    Avizul este consultativ. Mai mult, asta nu tine de respectarea sau nu a Constituţiei, ci a Regulamenmtului de funcţionare a camerelor. Şi dacă ceva nu este prevăzut în regulament, din punct de vedere juridic este permis.
    Simplu.
   • +14 (14 voturi)    
    Contestatia la CC (Joi, 9 februarie 2012, 9:13)

    ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui dan

    va fi probabil inadmisibila.
    N-are treaba regulamentul camerelor cu Constitutia.
  • +42 (42 voturi)    
   Codul Penal (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:17)

   stalin [anonim] i-a raspuns lui haha

   Codul Penal, privind ”Abuzul în serviciu contra intereselor publice”
   Articolul 248:”Fapta funcționarului public, care, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu îndeplinește un act ori îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituții de stat ori al unei alte unități din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”
   Articolul 145:”Prin termenul public se înțelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public”
   Articolul 147:”orice persoană care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o însărcinare de orice natura, retribuita sau nu, în serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145”
   Sa nu mai vorbim de art. 248 din acelasi Cod .....
   Deci, cum se numeste ceea ce face USL si in ce articole se incadreaza aceste fapte, Parlamentul fiind o instituție publică, implicit parlamentarii fiind funcționari publici în accepțiunea art.147 Cod Penal?
   • +16 (16 voturi)    
    Nimeni nu este mai presus de Lege (Joi, 9 februarie 2012, 8:03)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui stalin

    Sau de Regulament...
    Regulamentul Camerei Deputaților
    ”Art. 212. - (1) Nici un deputat nu poate lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care face parte decât în cazul în care a obţinut aprobarea unui concediu.

    (2) Deputaţii, cu aprobarea Camerei sau a Biroului permanent, pot participa la desfăşurarea altor acţiuni parlamentare, situaţie în care nu sunt consideraţi absenţi.
    ...
    (4) Deputaţii pot obţine concedii plătite pentru rezolvarea unor probleme personale de cel mult 8 zile în cursul unei sesiuni, cu acordul Biroului permanent. Peste această durată se pot solicita Biroului permanent concedii fără plată.”

    Absența, deci, este considerată ca o abatere de la regulament.
    La Art. 215 sunt consemnate sancțiunile atrase de abaterile de la Regulament:
    a) avertismentul;
    b) chemarea la ordine;
    c) retragerea cuvântului;
    d) eliminarea din sala de şedinţe;
    e) interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile;
    f) excluderea temporară.
    Art. 219. - (1) Excluderea temporară poate varia de la o şedinţă până la maximum 30 de şedinţe din aceeaşi sesiune.
    • -5 (5 voturi)    
     tot abuz in serviciu (Joi, 9 februarie 2012, 10:32)

     dan [anonim] i-a raspuns lui Fisherman

     tot abuz in serviciu e si sa validezi guvernul fara actele necesare, adica fara avizul comisiilor
   • +17 (17 voturi)    
    Premieră (Joi, 9 februarie 2012, 9:02)

    cobra [anonim] i-a raspuns lui stalin

    Maestre, eşti tare. Partea proastă este că o astfel de situaţie ar fi o premieră mondială dacă s-ar aplica. Din păcate, cel mai probabil nu va fi pusă în aplicare.
   • +9 (9 voturi)    
    Corect! (Joi, 9 februarie 2012, 9:59)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui stalin

    Dar fapta de a fi in greva si in acelasi timp sa iei bani de la institutia la care esti angajat, cum se numeste?
    Credf ca ar trebui sa se intre tare in acesti grevisti! NICI UN LEU!
    Sa ne lase cu smecheria ca ei vor dona banii primiti.
    Sa nu primeasca NIMIC pe timpul grevei.
    Corect ?
   • +4 (4 voturi)    
    DE ACORD ! (Joi, 9 februarie 2012, 11:18)

    mihaela [anonim] i-a raspuns lui stalin

    Ce face opozitia este un act ce se incadreaza perfect la articolele prezentate mai sus...numai ca nimeni nu o sa faca uz de ele ca sa nu se victimizeze mai tare USL ... dar ar merita-o...realitatea este ca USL vrea sa mearga la vot mai repede ca sunt INCA pe val, dar pot cobori si ei stiu asta...O sa critic mereu greselile coalitiei de guvernare dar nu pot fi de acord cu ce face USL, deja au depasit demult instrumentele parlamentare de a face opozitie, au o atitudine DISTRUCTIVA pentru TARA si asta ma va face sa apreciez mai mult pe cel care totusi sta in lupta si incearca sa faca ceva, cu bune si rele decat inafara ei, doar cu critica si jigniri...Sper ca noul guvern sa ridice stacheta discursului politic si sa se modifice abordarea diferitelor teme si care sa oblige intreaga clasa politica sa arate ca atare, nu ca o adunatura de prosti, razbunatori cu vocabular de maidan si care au ramas gripati pe aceeasi treapta de viteza, adica, in marsarier...
  • +13 (13 voturi)    
   usl=abuz in serviciu (Joi, 9 februarie 2012, 8:16)

   Renesmee [utilizator] i-a raspuns lui haha

   Articolul 248 din Codul Penal, privind ”Abuzul în serviciu contra intereselor publice” spune cât se poate de clar că
   ”Fapta funcționarului public, care, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu îndeplinește un act ori îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituții de stat ori al unei alte unități din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”. Iar art 145 din același Cod Penal arată că ”Prin termenul public se înțelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public”.
   Prin urmare , Parlamentul este o instituție publică iar parlamentarii sunt funcționari publici în accepțiunea art.147 Cod Penal care încadrează în această categorie ”orice persoană care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o însărcinare de orice natura, retribuita sau nu, în serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145”. Or, dacă citim cu atenție art.248 vedem că acesta se potrivește mănușă tocmai aleșilor USL care, cu bună știință , nu îndeplinesc un act ( nu se duc la audierile din comisii), cauzând astfel o tulburare însemnată bunului mers al unei instituții a statului(împiedică formarea noului guvern). Prin urmare, dacă președinții de comisii care vor întocmi avize în urma audierii candidaților cabinetului Ungureanu, fără să aibă cvorum, riscă să fie acuzați de abuz în serviciu și parlamentarii USL care au boicotat cu bună știință lucrările comisiilor, punând în pericol funcționarea guvernului , riscă între 6 luni și 5 ani de închisoare tot pentru abuz în serviciu" Curentul
 • +47 (49 voturi)    
  Dar greva uls e prevăzută undeva? (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:20)

  Florin [anonim]

  Mă întreb totusi daca parlamentarii pot face greva?
  • -32 (42 voturi)    
   sa o luam logic ! (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:44)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Florin

   o comisie fara cvorum nu poate lua o decizie => nu poate da un aviz => ministrii merg in fata parlamentului fara aviz
   deci daca guvernul este investit fara avizul comisiilor => incalcarea regulamentului parlamentului
   si atunci ce legitimitate are acel guvern?
   • +41 (45 voturi)    
    legitimitate (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:49)

    gerula [anonim] i-a raspuns lui dan

    legitimitatea este data de votul parlamentului, nu de votul sau avizul din comisii.
    • -25 (33 voturi)    
     n-ai inteles? (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:13)

     dan [anonim] i-a raspuns lui gerula

     ca sa fie supus parlamentului guvernul propus trebuie sa aibe avizul comisiilor, nu stiu cat de legitim e sa validezi un guvern daca nu are avizul comisiilor
     • +26 (30 voturi)    
      clarificare (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:37)

      mica [anonim] i-a raspuns lui dan

      nu ai inteles ca votul comisiilor este consultativ nu are caracter obligatoriu?
      • -5 (7 voturi)    
       mai suciti mult legea? (Joi, 9 februarie 2012, 9:48)

       dan [anonim] i-a raspuns lui mica

       cand au luat aviz negativ ati spus ca doar trebuie sa-l aibe nu conteaza daca e pozitiv sau negativ, acu nici nu mai trebuie sa-l aibe?
      • +7 (7 voturi)    
       Lol (Joi, 9 februarie 2012, 10:01)

       vladf [anonim] i-a raspuns lui mica

       Dan a inteles foarte bine, problema este ca nu-l chema Dan, cred ca este Ponta, numai asta este asa tare de cap.
      • +5 (5 voturi)    
       Ba a înțeles săracul dar.... (Joi, 9 februarie 2012, 10:27)

       Optimista [utilizator] i-a raspuns lui mica

       nu știe ce înseamnă CONSUL^TATIV.
       Ce să-i faci, asta se învață în clasele mai mari.
       • -3 (3 voturi)    
        consultativ nu facultativ (Joi, 9 februarie 2012, 10:34)

        dan [anonim] i-a raspuns lui Optimista

        avizul e consultativ, nu facultativ, adica ministrii trebuie sa aibe avizul comisiilor, pozitiv sau negativ, dar trebuie sa-l aibe !
   • +32 (34 voturi)    
    in atare conditii exista sansa ca (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:55)

    John [anonim] i-a raspuns lui dan

    intr-un mandat de 4 ani sa nu se intruneasca NICIODATA conditiile de cvorum cu sau fara greva US-*lasa

    Legile au fost facute de incompetentii de parlamentari pentru imoralii din Parlament!
    • -17 (23 voturi)    
     de acord (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:14)

     dan [anonim] i-a raspuns lui John

     in aceasta situatie trebuie gasita o majoritate sau dizolvat parlamentul
     • +11 (11 voturi)    
      de acord (Joi, 9 februarie 2012, 2:32)

      eugeni [anonim] i-a raspuns lui dan

      Majoritatea exista. Singurul lucru pe care il cere constitutia, ce este neclar?
      • 0 (4 voturi)    
       daca exista sa se manifeste (Joi, 9 februarie 2012, 9:49)

       dan [anonim] i-a raspuns lui eugeni

       daca exista majoritate sa se manifeste, sa dea aviz ministeriabililor
     • +17 (17 voturi)    
      nenea (Joi, 9 februarie 2012, 8:29)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui dan

      tu te faci ca nu intelegi. majoritatea exista. ceea ce face acum USL este sa absenteze de la comisii.in felul asta democratia devine aberanta. de ce? pt ca un partid desi nu este la putere poate intrerupe functionarea parlamentului doar prin lipsa de la munca. in felul asta un partid care nu are 51% din parlament poate decide ce vrea el prin aceasta atitudine gen "lipsesc de la munca pana cand facem din nou alegeri".
      mai mult, tu ai capacitatea de a intelege ca votul acelor comisii este consultativ? stii care este rolul lor? este acela de a discuta punctual, cu fiecare ministru. parlamentul oricum poate decide ca desi tu ai zis ca nu sa voteze da pur si simplu ca parlamentul poate sti ca tu esti un partid care votezi nu din principiu asa ca oricum avizul tau este consultativ (ca asa e legea).
      asa cum alegerile parlamentare se valideaza chiar daca nu exista prezenta mai mare de 50% la voturi tot asa si cu consultarile astea, daca nu vii inseamna ca nu te intereseaza asa ca nu mai trebuie sa tin cont de opinia ta, care-o fi aia ca oricum nu stie nimeni din moment ce nu te prezinti.
      • +5 (5 voturi)    
       Nu ”se face” că nu înțelege... (Joi, 9 februarie 2012, 10:37)

       Optimista [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

       pur și simplu nu înțelege.
       Oricum, comentariul tău este excelent. Cam așa trebuiau să explice toți reprezentații puterii care critică această ”grevă” a opoziției. Din păcate unii au invocat doar argumentul ..lipsei de la muncă cu încasarea salariului. Bun și ăsta dar argumentele tale arată cât de obtuzi în gândire sunt USL-iștii și mai ales în ce măsură contează pe ignoranța ”boborului” și pe spiritul nostru de turmă.
      • +1 (1 vot)    
       Democrație sau miștocăreală ? (Joi, 9 februarie 2012, 14:59)

       Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

       Regulamentele sunt incorecte.
       În comisii trebuie respectată ponderea din Parlament.
       Numărul membrilor trebuie să fie impar. Președintele comisiei, cel care posedă votul de aur (adică votează ultimul) trebuie să fie din partidul aflat la guvernare.
       Pe de altă parte nici Legea Electorală nu este bună. Această Lege trebuie să asigure îndeplinirea voinței electoratului.
       Traseismul trebuie interzis. Dacă un parlamentar constată că nu-și mai găsește locul în grupul din care face partidul trebuie să-și depună mandatul. Acesta va fi preluat de următorul candidat conform rezultatelor alegerilor sau se poate fi nominalizat direct de partid.

       Toată bătaia de joc din Parlament este datorată Legii Electorale și a Regulamentelor care permit mișcări subversive de trupe, trădări și abuzuri.
     • +10 (10 voturi)    
      Există o majoritate în Parlament (Joi, 9 februarie 2012, 8:38)

      Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

      în acest moment.
      Repet, dacă logica ta șchiopătează:
      Majoritatea există deci ea nu trebuie ”găsită” !
      Majoritatea ”este găsită” numai în guvernările de sorginte stalinistă !
     • +6 (6 voturi)    
      Nu ! (Joi, 9 februarie 2012, 10:11)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Bagati in puscarie cei ce impiedica lucrarile Parlamentuli. Asa cum ai citit mai sus in articolele din Codul Penal ce au fost citate.
   • +24 (24 voturi)    
    tu ai citit cu atentie articolul? (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:57)

    cris19 [utilizator] i-a raspuns lui dan

    "o comisie fara cvorum nu poate lua o decizie" - de unde ai dedus tu asta? scrie foarte clar ca regulamentul de functionare nu face referire la situatii exceptionale care prevad lipsa cvorumului.
    • -22 (24 voturi)    
     si? (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:15)

     dan [anonim] i-a raspuns lui cris19

     daca regulamentul nu face referire la situatii exceptionale inseamna ca trebuie sa-l incalci?
     • +22 (22 voturi)    
      logica?????? (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:22)

      cris19 [utilizator] i-a raspuns lui dan

      daca nu face referire la situatia asta cum poti sa-l incalci? cum poti sa incalci o regula care nu exista?
      • -15 (15 voturi)    
       ce nu intelegi? (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:30)

       dan [anonim] i-a raspuns lui cris19

       regula spune ca trebuie aviz, daca nu poti lua aviz de la comisie nu poti trimite guvernul in fata parlamentului fara aviz, l-ai trimis fara aviz... parlamentul trebuie sa-l pice ca nu are aviz.
       daca tu vrei sa dai examen auto si duci dosarul cu examenul medical cu stampila de la 50% din medici ce-ti spune ala de trebuie sa primeasca dosarul?
       • +9 (9 voturi)    
        o alta regula (Joi, 9 februarie 2012, 8:16)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui dan

        ce-i drept nescrisa, zice ca orice nu este interzis, este permis.
        oricum, ai o logica foarte laxa daca ai ajuns de la aviz consultativ la dizolvarea parlamentului.:))
       • +13 (13 voturi)    
        Dacă la urne nu au venit toți (Joi, 9 februarie 2012, 8:41)

        Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

        alegătorii înseamnă că alegerile sunt nule ?
        • -2 (2 voturi)    
         bun exemplu (Joi, 9 februarie 2012, 10:36)

         dan [anonim] i-a raspuns lui Fisherman

         daca la referendum nu vin 50% din alegatori, referendumul nu e validat.
         dar e alta poveste, pt ca in comisii nu s-a dat aviz pt ca nu aveau cvorum, si ministrii merg cu o recomandare in loc de aviz
       • +14 (14 voturi)    
        Bete in roate (Joi, 9 februarie 2012, 9:29)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui dan

        Nici Duminica nu se lucreaza, dar daca ti se sparge o conducta in casa, te apuci de dat cu mopul si de reparat...
        O tara nu se tine in loc datorita unor incapatanati care se dau brusc cu fundul de asfalt, domnule Dan...
        Sova..ielnic.
     • +24 (24 voturi)    
      cum sa incalci ceva ce nu exista ? (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:51)

      Tudor Bugetar [anonim] i-a raspuns lui dan

      daca te opreste nenea militianu' si spune "pe aii ar trebui sa fie linie continua (dar nu este)" esti de acord sa-ti retina permisul ?
     • +21 (21 voturi)    
      ce nu e interzis (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:04)

      deputat [anonim] i-a raspuns lui dan

      ce nu este interzis expres este permis ;)
      • -10 (10 voturi)    
       si daca e? (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:40)

       dan [anonim] i-a raspuns lui deputat

       pai e interzis sa dai aviz fara cvorum!
   • +20 (20 voturi)    
    asa logic cum zici tu (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:05)

    hogas [anonim] i-a raspuns lui dan

    explica-ne cum trebuie sa se procedeze in acest caz. Ca cum NU trebuie am inteles. Spune-ne tu ce ar trebui sa se intample in acest caz. Concret. Cu sagetele, dintr-una in alta.
    • -16 (16 voturi)    
     trebuie gasita o solutie (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:20)

     dan [anonim] i-a raspuns lui hogas

     o solutie nu o reprezinta incalcarea regulamentului
     cum spuneam mai sus, trebuie gasita o majoritate, chiar daca prin dizolvarea parlamentului
     p.s. "sagetelele" alea le gasesti in manualele de matematica si au sensul de "rezulta"
     • +3 (3 voturi)    
      Mi se pare ipocrizie (Joi, 9 februarie 2012, 11:22)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui dan

      Pai greva parlamentarilor nu este o incalcare a regulamentului?
      Parlamentarii USL sa vina la munca, sa-si dea avizul negativ si toate discutiile astea vor fi complet inutile. Culmea, mult mai mult au de castigat in felul acesta.
   • +31 (31 voturi)    
    sa o luam logic... (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:17)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui dan

    daca regula spune ca desi ai cheie (votul camerelor reunite), nu poti sa intri decat daca iti deschide portarul usa, dar portarul face greva, ce faci?

    USL isi bate joc de o tara intreaga. daca guvernul asta nu trece, guvernul interimar tot ala de pana acum este, doar ca nu mai e Boc prim minstru, ci Predoiu. singurul scop al USL si al televiziunilor lor este sa mentina cat mai mult tara in haos si pe amaratii aia care stau cu telecomanda in mana toata ziua sa-i convinga ca e apocalipsa... pana vin ei.
    • -15 (15 voturi)    
     solutie (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:24)

     dan [anonim] i-a raspuns lui pehash

     parerea mea e ca daca guvernul se prezinta fara avizul comisiilor ar trebui sa nu primeasca votul parlamentului
     o data, de doua ori => dizolvarea parlamentului
   • +24 (24 voturi)    
    cvorum (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:18)

    Ion [anonim] i-a raspuns lui dan

    Daca in Regulament nu este mentionat expres necesitatea cvorumului, atunci avizul poate fi dat si intr-o sedinta in care este prezent un singur membru al comisiei respective.
    • -11 (13 voturi)    
     praf... (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:26)

     dan [anonim] i-a raspuns lui Ion

     e ca si cum un complet de judecata sau curtea constitutionala sau cna ar da o decizie fara cvorum
     • +7 (7 voturi)    
      Un complet de judecată (Joi, 9 februarie 2012, 8:54)

      Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

      nu dă decizii consultative.
      CC poate da decizii consultative dar este de așteptat ca în acel forum suprem al Statului de Drept să nu aibă loc inconștienți de genul parlamentarilor USL care nu-și respectă jurământul dat.
   • +21 (21 voturi)    
    mhai draga (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:18)

    coor [utilizator] i-a raspuns lui dan

    ai citit si ca avizul este consultativ ?
    • -10 (10 voturi)    
     da (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:22)

     dan [anonim] i-a raspuns lui coor

     consultativ, poate fi pozitiv sau negativ, dar trebuie sa fie
   • +15 (17 voturi)    
    ce este atat de greu de inteles ? (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:31)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Avizul comisiei este doar consultativ ! Decizia apartine prim-ministrului desemnat !
    Acesti chiulangii degeaba se agata de orice fir ! Nu asa se obtine Puterea, Daca nu-s in stare sa DARAME GUVERNUL ,(ACT CONSTITUTIONAL) DEGEABA MERG CU MANA INTINSA , CERSIND ANTICIPATE !
    • -7 (7 voturi)    
     e usor (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:32)

     dan [anonim] i-a raspuns lui banateanul.

     azivul e consultativ, dar trebuie sa existe
     • 0 (0 voturi)    
      rock (Joi, 9 februarie 2012, 11:29)

      rica [anonim] i-a raspuns lui dan

      schimbarea membrilor comisiei in 10 min.
   • +16 (16 voturi)    
    Logica bat-o vina (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:01)

    Sorin Blaj [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Logica ta are multe fracturi. Altfel, intreaba-i pe chiulangii de ce nu a fost cvorum?
   • +11 (11 voturi)    
    legitimitatea unui guvern (Joi, 9 februarie 2012, 8:13)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui dan

    este data de votul in parlament si nu de avizul comisiilor.
    pana si ponta confirma asta, dar tu esti mai "logic" ca el.
    citez din afirmatia totolacului (tontolac pt. ca-si da singur cu tesla-n ....) : " Din punct de vedere legal, avizul comisiilor de specialitate nu este obligatoriu...dar este absolut necesar..."
    cum o veni asta cu nu-i obligatoriu dar e absolut necesar, numai el poate sa explice. logic, nu?
   • +10 (10 voturi)    
    Nu ai răspuns la întrebare ! (Joi, 9 februarie 2012, 8:16)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Parlamentarii au dreptul la grevă ?
    • +6 (6 voturi)    
     Nici nu va raspunde ! (Joi, 9 februarie 2012, 10:21)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

     Si ii mai dam o intrebare: pentru incalcarea Codului Penal ( perturba activitatea institutiei unde lucreaza ) cam cati ani de puscarie merita ?
  • +12 (12 voturi)    
   Vezi Regulamentul Camerei Deputatților (Joi, 9 februarie 2012, 8:10)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Florin

   Art. 212. - (1) Nici un deputat nu poate lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care face parte decât în cazul în care a obţinut aprobarea unui concediu.

   Regulamentul Camerei Deputaților nu prevede dreptul de a face grevă.
   De altfel Greva Parlamentară este un nonsens: ca parlamentar exerciți un mandat pe care ți l-ai asumat atunci când îi-ai depus candidatura la alegeri.
   Dacă nu mai crezi în respectivul mandat atunci trebuie să renunți, să-ți dai demisia din funcția de parlamentar permițând astfel altui candidat să-l preia.
 • +39 (39 voturi)    
  pai si ce-ar trebui sa faca? (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:22)

  Ruhe [anonim]

  zi tu, Ponta. Pas cu pas. Cum ar trebui procedat in acest caz in care voi nu vreti sa va duceti la munca? Daca va fac si ei la fel cand (si daca) veti castiga voi alegerile? Au voie sa faca greva fix cand aveti de dat ministrii prin comisii? Au. Atunci de ce nu credeti ca si voi v-ati putea afla intr-o situatie asemanatoare? Sau poate sunteti siguri ca n-o sa mai castigati veci alegerile in Romania.
  • +9 (9 voturi)    
   ALEGERI (Joi, 9 februarie 2012, 9:10)

   lzrd [utilizator] i-a raspuns lui Ruhe

   Sper ca PSD+PNL sa nu mai castige in veci la alegerile parlamentare ! PNL a facut o greseala enorma cand a refuzat sa mearga la guvernare cu PD.In felul acesta a ajuns sa ofere UDMR parghii de santaj si ,mai rau sa se alieze cu un partid de stanga spre stupoarea tuturor.
 • +39 (39 voturi)    
  Cvorum (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:22)

  AdrianMelencu1328710620871 [anonim]

  Pai nici nu face referire ca ar fi necesar cvorumul...
  E stupid, USL va reclama ca nu s-au dus la serviciu...
  • +7 (7 voturi)    
   Corect! (Joi, 9 februarie 2012, 10:25)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui AdrianMelencu1328710620871

   Si vor afla ca nu este constitutional sa primesti leafa daca nu mergi la munca. Ba mai mult, ca incalca Codul Penal si sunt buni de puscarie.
   Asta ar trebui sa afle din raspunsul Curtii Constitutionale la reclamatia lor.
 • +28 (28 voturi)    
  CORECT!! Doar de asta a inffintat PSD-ul CCR (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:22)

  John [anonim]

  prietenul la nevoie se cunoast si CCR la PSD...

  Oare lafel de clara o fi Constitutia ca si in cazul maidanezilor?
 • +32 (32 voturi)    
  O fac sa nu zica cineva ca nu au facut-o (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:24)

  Colette [utilizator]

  Exact asta spunea si Ion Cristoiu, aseara, ca urmeaza sa faca PSD-ul, asa ca sa spuna ca o face, in rest nu-i intereseaza, sunt prinsi de organizarea alegerilor, au probleme mari in teritoriu... Ce fac acum marii din PSD este sa-i tina 'calzi' pe cei de la Putere si mai ales sa incerce sa se rupa de PNL-ul acestui 'delirium tremens' numit Crin Antonescu. Are destule probleme...
 • +42 (42 voturi)    
  culkmea politicii si justitiei (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:27)

  Sam [anonim]

  Deci Dl Ponta, jurist, spune nici mai mult nici mai putin ca in Romania exista un sistem unic in lume in care cineva poate pur si simplu bloca functionarea statului neprezentandu-se la o sedinta de comisie. Jurist si viitor posibil Prim Ministru.
  Chiar daca ar fi existat o scapare in regulamente dumnealui ar fi trebuit sa stie ca astfel de vicii sunt intepretate in sensul functionarii institutiilor statului si nu in sensul blocarii lor.
  Iar pretentia ca noi nu ne prezentam si apoi reclamam ca nu am fost prezenti e culmea politicii mirotice.
 • +39 (39 voturi)    
  adevaratii politicieni! (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:32)

  iulian-bz [utilizator]

  acum,dupa codul portocaliu si deszapeziri,au scos capul din nameti si vin din nou cu o solutie senzationala pentru binele tarii,multumin d-lor Ponta si Antenescu pentru efortul vostru continuu de a destabiliza aceasta tara,sper,ca in curand ,sa nu mai puteti sa-i prostiti si manipula si pe cei putini care inca mai cred in ceea ce preaslaviti!
 • -18 (20 voturi)    
  nu stiu daca pot contesta la CC (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:36)

  dan [anonim]

  o comisie care nu are cvorum nu poate lua o decizie, adica nu poate da un aviz, deci sunt ministri fara avizul comisiei, deci se incalca regulamentul parlamentului.
  nu stiu daca pot contesta la Curtea Constitutionala nerespectarea regulamentului de functionare a parlamentului, dar ce legitimitate are un guvern care este instalat fara respectarea regulilor de instalare?
  • +26 (26 voturi)    
   Pot contesta orice, inclusiv virginitatea neveste- (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:43)

   John [anonim] i-a raspuns lui dan

   lor!!

   Ei pot contesta orice si CCR judeca orice!!

   Traim in Romania iar Constitutia e mai tare ca biblia si ca previziunile lui Nostradamus!!
  • +12 (16 voturi)    
   ai dreptate (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:03)

   taranistu [utilizator] i-a raspuns lui dan

   numai ca daca nu se prevad sanctiuni in cazul in care se verifica cvorumul, ce sa-i faci, asta e. Ar trebui, pe viitor, schimbat. Pentru ca daca exista un regulament care este incalcat, teoretic ar trebui sa suporti consecintele. Altfel, ce rost are un regulament care este incalcat fara probleme?
   Ori avem nevoie de regulament, deci nu il incalcam, ori nu avem nevoie deloc de el si cu asta basta.
  • +6 (6 voturi)    
   Logica damboviteana (Joi, 9 februarie 2012, 10:30)

   vladf [anonim] i-a raspuns lui dan

   Mai Dan, nu te simti cam singurel?
   Dupa logica ta, nu pot sa ajung cu masina din puctul A in punctul B daca in cartea tehnica, nu stiu ce bou de la service, nu mi-a bifat o chestie. Conform procedurii lui interne de la service trebuia sa bifeze, dar nu a vrut sau a uitat.
   Mai pe scurt, tu crezi ca un tren se opreste daca tu pui o fisa pe una dntre sine?
   Tu faci parte din cei care nu vad copacii din padure.
   Crezi ca pe 90% din cetateni, ii intereseaza faptul ca, X sau Y, nu a fost in nu stiu ce comisie si din aceasta cauza tara asta nu are un guvern?
   Chiar nu va dati seama ca strategia asta de gica-contra, impinsa catre absurd, nu va aduce altceva decat un deficit de imagine?
   Mai ales ca din toata povestea asta, voi incercati sa ii convingeti pe toti, de faptul ca, un vot "consulatativ" este absolul obligatoriu sau necesar pentru acei parlamentari care ridica mana.
   Nu stiu dc. iti faci atatea griji, oricum cei de la USL, aceia care au lipsit din comisii, o sa lipseasca si de la vot.
   Pai daca opozitia absenteaza nemotivat, dc. ii mai intereseaza cine cum a votat.
   Noi lipsim dar suntem cu ochii pe ei sa nu faca o greseala.
   E ca si cand nu ma duc la munca, dar il sun pe seful ca sa-l dau in gat pe colegul, ca sta prea mult in pauza de cafea.
   Tu chiar nu-ti dai seama cat de penibil esti alaturi de Ponta?
   Cei care abuzeaza sau cauta nod in papura ca sa nu faca nimic, sunt incompetenti nu niste foarte buni profesionisti, care respecta ad literam legea.
   Buna intentie, trebuia sa faca parte din educatia primita in cei 7 ani de acasa, in concluzie putem sa ne dam simplu seama cine are acesti ani si cine nu.
  • +6 (6 voturi)    
   Dane ! (Joi, 9 februarie 2012, 10:30)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dan

   Raspunde mai intai la intrebarile care ti s-au pus si apoi poti sa repeti ceea ce cu obstinatie sustii.
   Deci ai fost intrebat;
   1. E lagala greva parlamentara?
   2.Pe perioada grevei e lagal sa fie platiti ?
   3. Cati ani de puscarie merita acesti parlamentari grevisti pentru incalcarea Codului Penal ?
 • +35 (37 voturi)    
  Puterea nu stie ce e aia PUTERE ?!? (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:37)

  anonim [anonim]

  Regulamentul Camerei Deputatilor scrie negru pe alb, la art 144 alin (5) ca Presedintele Camerei poate cere ca toti cei ce refuza sa se prezinte la vot sa fie trecuti absenti NEMOTIVATI (chiar daca ei misuna prin alte parti prin parlament si au semnat condica!).

  Conf art 141, respectivii isi pierd BANUTII SI DIURNA!!!

  De ce ... pensia masii... nu-i arde nimeni la buzunar ?!?

  Vor sa faca circ, sa faca pe banii lor nu pe banii nostri!

  Auzi GREVA PLATITA... cine a mai auzit ?!?
 • +35 (35 voturi)    
  usl DESTROYER (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:42)

  XTribut [utilizator]

  Hilari imbecilii astia 2 de la usl, pai isi mesteca mintea de cevea vreme cum ar face sa distruga/darame/incurce politica mioritica, si din cate vedem nici de distrus nu-s in stare ,daramite de facut ceva constructiv...baieti...v-ati gresit cariera..cautati de munca ca ciolanul....pardon pulpitza de pui nu-i curioasa de voi
 • +32 (32 voturi)    
  bine........... (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:43)

  binerau [anonim]

  va tin minte..
  si nu o sa va votez
 • +17 (17 voturi)    
  abonament la CC (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:45)

  gigi n [anonim]

  Recomand usl-ului,din motive de economie,un abonament pe 20 de ani la Curtea Constitutionala., inclusiv cei 5 ani ai lui bombonel.
 • +21 (21 voturi)    
  USL - cancer national. (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:58)

  Demigod [utilizator]

  Sunt capabili astia sa faca altceva decat sa puna bete in roate tarii asteia amarate?

  Asta inseamna sa fi in opozitie, sa sabotezi tot ce misca in tara!?
 • +20 (20 voturi)    
  Regulamentul camerelor ce este? (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:28)

  stelian [anonim]

  Avem o Constitutie. Conform acesteia, avem presedinte, guvern si parlament. Care parlament se conduce dupa ce?
  Nu de alta, dar o scoala se conduce dupa legea invatamintului, un spital dupa legea sanatatii, o intreprindere (companie) dupa niste legi economice (contract, faliment, etc...)
  Parlamentul Romaniei se conduce dupa ce? Regulament. Ce e ala? Regulamentul jocului de fotbal? Regulamentul jocului de table? Regulamentul jocului de fotbal de cind eram noi copii (terenul e d-aici pina aici, poarta intre pietrele astea, la 5 cornere un "11 metri" batut de la 7 pasi)???
  Pentru nu pricep.
  Ce inteleg, este ca in anii astia cu Basescu presedinte s-a dovedit ca avem o Constitutie ciur, conceputa de Iorgovan si ai lui initial pentru Iliescu, si apoi modificata pentru Nastase. N-a fost sa fie pentru al doilea...
 • +19 (19 voturi)    
  Nu-i de ras (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:22)

  Vlad-I [utilizator]

  Daca CC a gasit in constitutie pana si drepturile maidanezilor, ma pot astepta la orice.
  • +8 (8 voturi)    
   Ciorba fierbinte si iaurtul (Joi, 9 februarie 2012, 0:29)

   TOMA [anonim] i-a raspuns lui Vlad-I

   Da Vlad chiar ca nu-i de ras .De fapt un mare regizor semna pelicula "Sa iubim animalele si copii",de ce sa nu se umple de glorie si CCR?!
   Oricum astazi zarurile vor fi aruncate si noi nu putem influenta cu nimic modul in care se vor pozitona asa ca ...sa asteptam.
   Cu iubitorii de animale nu-i de gluma!
 • +18 (18 voturi)    
  In atentia Procuraturii! (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:40)

  George [anonim]

  Articolul 248 din Codul Penal, privind ”Abuzul în serviciu contra intereselor publice”, spune cât se poate de clar că:
  ”Fapta funcționarului public, care, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu îndeplinește un act ori îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituții de stat ori al unei alte unități din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

  Art 145 din același Cod Penal arată că: ”Prin termenul public se înțelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public”.
 • +11 (11 voturi)    
  cea mai usoara instalare (Joi, 9 februarie 2012, 0:31)

  Joan [anonim]

  eu nu stiu de ce s-au complicat atata cei de la putere. Eu sa fi fost in locul dlui Boc il numeam pe MR Ungureanu ministru de stat fara portofoliu, dupa care imi dadeam demisia si-l instalam interimar. La fel si toti ministrii demisionau si numeau interimari. Si atunci USL putea sa vina cand dorea in parlament ca oricum schimbul de putere se facea pe loc. Rezultatul, dl Ungureanu devea ministru a doua zi si incepea sa-l vada Antenescu si Tonta pe sticla.
  • -7 (7 voturi)    
   nu e chiar asa (Joi, 9 februarie 2012, 6:53)

   Don Juan de Modrogan [anonim] i-a raspuns lui Joan

   Ca sa se intample asta, tov spion sef trebuia sa-si scrie demisia imediat, numai ca astia din gasca lui Basescu au un handicap major. Or putea ei sa editeze corect cateva fraze pana isi rujeaza Eba botoxul, numai ca stau cam prost la capitolul scris demisii.
 • +7 (7 voturi)    
  PENTRU CE NE TREBUIE PARLAMENT ? (Joi, 9 februarie 2012, 8:23)

  dorin bretan [anonim]

  In mod normal, in parlament ar trebuii sa intre oameni alesi , care sa reprezinte comunitatile care i-au ales. Constat ca parlamentarii nu ma reprezinta pe mine sau pe dumneavoastra ci partidele care i-au pus pe liste. Voteaza nu nominal ci in bloc . Si asta indiferent de partidul din care fac parte . Initiative legislative au foarte rar si uneori pe langa ordinea zilei . In general legile le propun guvernele, PDL,PSD,PNL, PNCTD-in toate a fost la fel .Si atunci de ce trebuie asa multi ? Ca sa ia salarii si sa faca manevre politice cu banii publici . ar fi suficienti 50sau20 sau 10 si lucrurile ar decurge la fel, Ba chiar mai operativ .
 • +11 (11 voturi)    
  Lolek si Bolek (Joi, 9 februarie 2012, 8:42)

  MARIUS [anonim]

  Astia doi ,Lolek si Bolek , nu stiu sa faca ceva util pentru societate ,decat sa conteste orice le apara in fata .
  Inca odata se vede ca nua ua inteles nimic din regulile democratiei.
  Dupa parerea mea , Lolek si Bolek , nu ajung nici la degetul mic al celui mai slab politician autohton.
  Pe buna dreptate ,Basescu se poarta cu ei de parca nu exista in peisajul politic.
  • 0 (0 voturi)    
   da ma (Joi, 9 februarie 2012, 11:29)

   Andreiuu [anonim] i-a raspuns lui MARIUS

   Da mai, "Lolek si Bolek" dupa parerea ta de pupacios portocaliu trebuie sa prinda si ei umpic din fundul presedintelui si sa-l pupe zemos cum faceti voi.
   Sa va fie rusine
 • -5 (7 voturi)    
  stati linistiti (Joi, 9 februarie 2012, 8:44)

  tony [anonim]

  nu stiu de ce va faceti atatea griji. PDL are rezerve chiar daca acest guvern nu trece. dupa adjunctii din ministere facuti ministri, urmeaza secretarele si apoi in ultimul guvern care va fi in fine acceptat de toata lumea vor veni femeile de serviciu.
 • +12 (12 voturi)    
  Contestati tovarasi...contestati (Joi, 9 februarie 2012, 9:02)

  andrew [anonim]

  Cam atat face paraciosu de Ponta si compania, contesta pe unde se poate. Astept cu interes contestatia impotriva gerului si a viscolului, impotriva incalzirii globale si eventual impotriva noii glaciatiuni. Hai sictir!!!
 • +13 (13 voturi)    
  astia de la... (Joi, 9 februarie 2012, 9:05)

  geo [anonim]

  usl au uitat ca au mai luat-o o data in freza, culmea, cu aceeasi exceptie:

  “Cu referire la critica de neconstitutionalitate ce vizeaza nerespectarea unor termene procedurale prevazute de Regulamentul Camerei Deputatilor, Curtea constata ca … nu este de competenta sa analizarea eventualelor incalcari ale Regulamentului. Curtea Constitutionala, in lipsa unei competente exprese si distincte, nu isi poate extinde controlul si asupra actelor de aplicare a regulamentelor, intrucat ar incalca insusi principiul autonomiei regulamentare a celor doua Camere, instituit prin art. 64 alin. (1) teza intai din Legea fundamentala. In virtutea acestui principiu fundamental, aplicarea regulamentului este o atributie a Camerei Deputatilor, asa incat contestatiile deputatilor privind actele concrete de aplicare a prevederilor regulamentului sunt de competenta exclusiva a Camerei Deputatilor, aplicabile, in acest caz, fiind caile si procedurile parlamentare stabilite prin propriul regulament, dupa cum si desfasurarea procedurii legislative parlamentare depinde hotarator de prevederile aceluiasi regulament, care, evident, trebuie sa concorde cu normele si principiile fundamentale.

  … Curtea a aratat ca nu este de competenta instantei constitutionale sa controleze modalitatea in care sunt puse in aplicare regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului in procesul legislativ.

  http://www.legestart.ro/Decizia-1237-2010-referitoare-obiectia-neconstitutionalitate-dispozitiilor-art-6-alin-1-pct-I-lit-c-pct-IV-lit-e-ale-art-53-alin-1-art-54-art-65-alin-4-art-102-alin-1-2-%28MzY0NzE5%29.htm
  • 0 (0 voturi)    
   Superb.. (Joi, 9 februarie 2012, 12:14)

   aki [anonim] i-a raspuns lui geo

   geo te felicit: aceasta decizie ar trebui sa le dea in cap si USL si sustinatorilor USL care incearca sa sustina niste aberatii(precum "dan"). Decizia CCR luata intr-un caz asemanator cred ca e valabila si in alte cazuri..
   Ce am putea sa invatam de aici:
   - USL habar nu au de ei..( LOL :)) =)) ) nimic nou sub soare
   - USL folosesc CCR ca pe un instrument de amenintare si il folosesc gresit (ca si cum te duci la urs cu pila de unghii - :)) )
   -USL risca sa piarda orice drept in Parlament: au pierdut functia de Presedinte al Senatului ( pe mana lor), acum risca sa faca puscarie prin "Greva Parlamentara".. Ce urmeaza sa mai piarda nu stiu ca e mai amuzant ca o carte de comedie, sau un show de comedie, dar sunt sigur ca Ponta si Antonescu mai au niste poante ( =)) ) prin maneca pe undeva..
   Cred ca I.L. Caragiale ar fi facut avere din cartile inspirate din actiunile politicienilor romani de astazi..
  • 0 (0 voturi)    
   Ok, iată răspunsul specialistului ! (Joi, 9 februarie 2012, 15:08)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui geo

   Cu asta se pune punct măgăriei înscenate de acești indivizi care, pe banii noștri (bani buni !) își bat joc de democrație.
 • +4 (4 voturi)    
  dar... (Joi, 9 februarie 2012, 10:52)

  thebblack [utilizator]

  lipsa parlamentarilor, alesi la ultimele alegeri, premeditata si asumata public, de la o treaba atat de importanta precum validarea unui nou guvern, pe care pana la urma tot ei au provocat-o, la ce regulament, lege sau articol de constitutie se incadreaza?
 • +2 (2 voturi)    
  USL sau autoexclus din Parlament. (Joi, 9 februarie 2012, 11:24)

  mircea [anonim]

  D-zeu ,nu da cu parul,dar cei de la USL erau cei mai inversunati impotriva rezultatelor referendumului privind reducerea numarului de parlamentari si a numarului de camere.Si uite ca sau trimis singuri la plimbare si a ajuns parlamentul asa cum am vrut noi.Daca USL vor contesta la CCR,corect ar fi ca CCR sa spuna ca ei nu reprezinta nimic,fiind cei peste numarul stabilit de parlamentari si ca singuri sau autoexclus.Referendumul este confirmat de CCR drept constitutional.Eu cred ca USL,dupa 30 de zile de autoexcludere din Parlament,sunt exclusi de drept si nu vor mai primi nici-un ban.
 • 0 (0 voturi)    
  E pacat... zau asa... (Joi, 9 februarie 2012, 13:01)

  Alex. [anonim]

  Nu ma mai mira nimica! Ca orice "super mare putere" (ce se crede USL) asa repede cum s-au unit assa repede se vor si destrama! In tara oricum aceasta unire nu este vazuta cu ochi buni de catre membrii partidelor ce fac parte din USL! E vorba de interese si de bani! Nu au nici o sansa sa ramana impreuna! Se va vedea la momentul oportun adevarata lor fata.
 • 0 (0 voturi)    
  rusine (Joi, 9 februarie 2012, 14:02)

  buna [anonim]

  USL de ce luati bani in continuare daca voi nu veniti la lucrarile parlamentului? Pai asa obraz aveti?
  • 0 (0 voturi)    
   sa ne intoarcem la popor !! (Joi, 9 februarie 2012, 14:26)

   jules [anonim] i-a raspuns lui buna

   eu propun ca toti postacii PDL sa:

   1. se duca in Piata Universitatii si sa le explice oamenilor de acolo ca de fapt nu au de ce sa protesteze caci in tara asta curge "lapte si miere" de cand este Basescu la putere;
   2. sa invete limba maghiara caci UDMR-ul, ca partener "loial" al PDL, conduce de fapt tara !! (fara voturile UDMR nu exista Guvern PDL);
   3. sa iasa in numar masiv pe strada pentru a cere ei insisi alegeri anticipate, convinsi fiind ca vor castiga alegerile, cu majoritate absoluta !!

   Deci, sa ne intoarcem la popor, sa-l intrebam:

   1. vrea ca UDMR-ul sa conduca, de facto, Romania ?
   2. nu-i asa ca sub guvernul Boc (pardon, Basescu) toti cetatenii au cunoscut vremuri de inflorire si prosperitate ?

   si, in consecinta,

   ...sa proclamam PARTIDUL UNIC PDL !!
   Restul, la puscarie sau in exil !!
 • 0 (0 voturi)    
  Opinie (Joi, 9 februarie 2012, 14:16)

  violeta [anonim]

  Ponta si Antonescu sunt niste mincinosi, Eu sustin presedintele .
 • 0 (0 voturi)    
  guvern (Joi, 9 februarie 2012, 15:02)

  roxana [anonim]

  Cu siguranta, noul guvern va face fata situatiei actuale si va reusi sa continue ce a inceput Emil Boc.
 • 0 (0 voturi)    
  noul guvern (Joi, 9 februarie 2012, 15:06)

  andreea [anonim]

  Guvernul Ungureanu este ca o gura de aer proaspat pentru tara noastra. Sa speram ca se va ridica la inaltimea asteptarilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Opinie (Joi, 9 februarie 2012, 15:08)

  ilaria [anonim]

  Acesta este climatul pe care si-l doreste in Romania USL, pentru ca asa pot conduce fara griji si pot fura fara sa-i traga nimeni la raspundere. Nu-i lasati pe neo-comunistii astia sa ne fure tara si vietile!
 • 0 (0 voturi)    
  traiasca basescu! (Joi, 9 februarie 2012, 15:57)

  presad [anonim]

  trebuie sa recunoastem ca sub baselu, a trebui sa
  invatam sa gandim.....

  inclusiv acest aspect
  hi,hi,hi
 • 0 (0 voturi)    
  .... (Joi, 9 februarie 2012, 16:03)

  roby [anonim]

  Daca opozitia va veni la putere le va fi foarte usor sa conduca tara,pentru ca orice esec va avea un motiv…Traian Basescu,iar in felul acesta o sa fie foarte usor sa ascunzi neputinta cand ai deja acoperirea…parca ii si aud:’’Nu avem cum sa aducem rezultate mai bune decat cele actuale din cauza fostului presedinte’’…sper sa nu aiba puterea de a decide viitorul tarii o adunatura de oameni care nu stiu sa faca deosebirea intre decizii bune/rele !
 • 0 (0 voturi)    
  ....... (Sâmbătă, 11 februarie 2012, 16:21)

  pepy [utilizator]

  Dl. Ponta , USL trece peste discursul sustinut de Dv. in Parlament??? Cum se poate asa ceva ?
  Eu cred ca ar fii bine sa le dati o replica si da dovediti inca o data , ca gandtiti mult mai matur decat ei !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by