​Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 8 februarie 2012, 19:50 Actualitate | Esenţial


Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informatii Externe, conducerea institutiei urmand a fi asigurata de adjunctul directorului, generalul Silviu Predoiu.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Mihai Razvan Ungureanu. In continuare, conducerea Serviciului va fi asigurata de adjunctul directorului S.I.E., domnul general Silviu Predoiu, care va participa si la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3333 vizualizari

 • -16 (26 voturi)    
  deci a incalcat legea (Miercuri, 8 februarie 2012, 19:55)

  george [anonim]

  deci a incalcat legea facand politica. ar fi trebuit sa demisioneze din decembrie de cand basescu a recunoscut ca se pregatea manevra , ergo a initiat demersuri politice
  sa ne inchipuim ca ar fi fost sef al SMG al armatei si nu si-ar fi dat demisia dupa ce a fost desmnat sa poarte negocieri POLITICE.
  legea interzice sefilor de servicii in egala masura cu sefilor din armata sa faca politica.
  comparatia facuta de dimineata de Ungurean cu Boc e cretina, Boc era primar cand a purtat negocieri de formare a guv si legea nu interzice primarilor sa faca politica

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mihai-razvan-ungureanu-a-demisionat-de-la-sie_912119.html#ixzz1loXSfscc
  • -13 (23 voturi)    
   o mica incalcare (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:01)

   taranistu [utilizator] i-a raspuns lui george

   un fleac, ne-a ciuruit!
   • +3 (3 voturi)    
    Nu e nimic ilegal (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:43)

    marinel [anonim] i-a raspuns lui taranistu

    Predoiu e prim-ministru interimar, iar Ungureanu intra in functie cind i se valideaza cabinetul in parlament. Capisci?
   • +1 (1 vot)    
    pe voi, da (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:24)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui taranistu

    la fel ca intotdeauna si cum va fi mereu.
  • +12 (18 voturi)    
   Pai nu (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:20)

   mario [anonim] i-a raspuns lui george

   Din punct de vedere juridic, MRU va face politica din momentul in care va fi instalat in functia de premier. Nu e nici o incalcare a legii.
   • -1 (3 voturi)    
    zilele astea s-o fi distrat putin!! (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:43)

    vio [anonim] i-a raspuns lui mario

    asta vrei sa spui, asa-i ?!
  • +16 (22 voturi)    
   Abureala (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:09)

   Gherase [utilizator] i-a raspuns lui george

   Legea privind organizarea si functionarea SIE prevede la art. 6 "Conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României" .
   Am vazut argumentele talambe ale lui Ghise, care a confundat marfa cu ambalajul. Interdictia este pentru CADRE. Ori Ungureanu avea RANG DE MINISTRU, adica politic.
   Astia de au atacat nici macar nu s-au straduit sa citeasca legea
   • -1 (3 voturi)    
    sie si armata nu trebuie sa fie unelte politice (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:48)

    Eruditu [anonim] i-a raspuns lui Gherase

    Legea scrie clar. Salariati ! Salariat este si personalul de conducere, care poate fi - evident - mult mai coruptibil decat un angajat oarecare numit de tine "cadru". Ideea de baza (spiritul legii) e ca sri-stii NU AU VOIE sa faca politica.
    Mai ales cei de la varf !
    Pentru acelasi motiv nici armata nu are voie sa faca politica.
   • -1 (3 voturi)    
    confuzie (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:49)

    alex [anonim] i-a raspuns lui Gherase

    Rangul este diferit de functie. Dar probabil ca stii asta dar faci pe....
   • -1 (3 voturi)    
    ups! (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:57)

    laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui Gherase

    Art. 26.
    Salariatii organelor de informatii si ai celor cu atributii in domeniul sigurantei nationale nu pot face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu pot fi folositi in scopuri politice.

    Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei
 • -10 (22 voturi)    
  inca o iluzie pierduta si cu MRU....partea 1 (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:00)

  vio [anonim]

  intrebat azi dimineata daca nu cumva este in incompatibilitate ca sef in functie la SIE, Dl Ungureanu a raspuns ca nu este asa, ca si dl Boc a fost la fel cand in 2008 era primar la Cluj!!
  Trist raspuns, ma asteptam ca un om ca el sa spuna Legea care-i permite asta fara probleme, ori Dl Ungureanu a spus ca si la Boc a fost la fel!!!
  Ce sa mai asteptam ceva schimbare si dominatia LEGII, cand Dl MRU face la fel cum facea Boc!
  Nici nu ma mir, Dl Ungureanu se trage ca si Boc din pepiniera de cadre a fostului PCR!!!
  "Printre punctele de boltă ale mandatulor prezidenţiale băsesciene, la loc de cinste au figurat condamnarea comunismului şi a praticilor securiste. Doar că, răsfoind un pic presa ultimilor ani ai defunctului regim ceauşist, constatăm că pepiniera de cadre a fostului Partid Comunist Român (PCR) a fost extrem de rodnică. Vârfurile administraţiei centrale de stat a regimului Băsescu sunt mărturii vii ale acestei stări de fapt. Atât ultimul premier, cât şi proaspăt nominalizatul făceau parte, în 1989, din structurile de vârf al junilor comunişti.
  Astfel, Emil Boc era vicepreşedinte al Consiliului Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti (UASC) din Universitatea "Babeş–Bolyai” din Cluj-Napoca. Calitate în care, în februarie 1988, actualul preşedinte al formaţiunii de dreapta PD-L, delegat la a XV-a Conferinţă a Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) din partea Centrului universitar Cluj-Napoca, a contribuit prin votul său favorabil la alegerea în funcţia de membru în Comisia de cenzori a UASCR a actualului europarlamentar PD-L Cristian Preda, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nominalizat de Partidul Naţional Liberal (PNL), fost consilier al preşedinţilor comunişti Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.
  Premierul "cu puternice convingeri de dreapta” desemnat de anticomunistul preşedinte de dreapta Traian Băsescu să alcătuiască echipa guvernamentală de dreapta post-Boc, a fost, între 1985 şi 1989, membru supleant
 • -6 (16 voturi)    
  partea 2 (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:02)

  vio [anonim]

  Cunoscut de tânăr în mediile intelectuale ale Iaşiului, atât ca olimpic la istorie, cât şi ca sef al organizaţiei Uniunii Tineretului Comunist (UTC) a Liceului "Negruzzi" din Iaşi, pe care l-a absolvit ca şef de promotie în 1987, Mihai Răzvan Ungureanu a parcurs pas cu pas treptele afirmării politice. Astfel, până să ajungă şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi favorit la succesiunea prezidenţială, el a ocupat, pe rând, funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), adjunct al şefului Pactului de Stabilitate în Balcani (Bodo Hombach) şi ministrul al Afacerilor Externe. Premierul "cu puternice convingeri de dreapta” desemnat de anticomunistul preşedinte de dreapta Traian Băsescu să alcătuiască echipa guvernamentală de dreapta post-Boc, a fost, între 1985 şi 1989, membru supleant al Comitetului Central (CC) al UTC. Calitate în care, la cel de-al XII-lea Congres al UTC, conform paginii 3 a ziarului Scânteia Tineretului din data de 19 mai 1985, "tovarăşul Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi”, a cuvântat adânc. Redăm, de pe site-ul organizaţiei Miliţia Spirituală, câteva pasaje relavente, lăsându-vă plăcerea lecturii integrale în facsimilul pe care-l publicăm. "Pe deplin constienti de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicatiile si orientările secretarului general al partidului, tovarăsul Nicolae Ceausescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di judeţul Iasi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialisti cu o înaltă pregătire politică si profesională cu constiintă înaintată hotărâti să muncească, cu entuziasm si pasiune tinerească revolutionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescentă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.”
  • +1 (3 voturi)    
   Iaşilor, Huşilor, Focşanilor, etc. (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:21)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui vio

   Iaşilor, Huşilor, Focşanilor, etc.
  • +12 (18 voturi)    
   Intrebare (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:25)

   valentin [anonim] i-a raspuns lui vio

   Te-ai intrebat, Viorele, ce a facut intre timp Ungureanu? A fost cumva consecvent ideologiei comuniste, cu care s-a intersectat in tinerete, si l-a slujit pe Iliescu si sleahta lui de neo-bolsevici, distrugandu-ne viitorul. Nu, din contra, a demonstrat ca este unul de dreapta de care avem mare nevoie.

   Toate cele bune !
   • -2 (4 voturi)    
    Curat de dreapta !!! (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:45)

    costica [anonim] i-a raspuns lui valentin

    Dupa o "stanga" cu asa mari SUCCESURI !!!!!!!!!
  • -6 (16 voturi)    
   Mai, astia de la Hotnews... (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:28)

   George [anonim] i-a raspuns lui vio

   ... nu va dati seama ca dand minusuri ii incitati pe cititori sa citeasca tocmai aceste comentarii? Cu alte cuvinte, le faceti un bine! Fiindca asa-i romanul, are tragere nativa, specifica, spre ce li se pare interzis, oprit, ascuns...
   • +1 (3 voturi)    
    eu numai pe alea le citesc (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:37)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui George

    asa ca ti-am dat un minus
  • 0 (2 voturi)    
   MRU (Miercuri, 8 februarie 2012, 23:34)

   marcus63 [utilizator] i-a raspuns lui vio

   am fost studenta in perioada 1982-1987 si, trebuie sa recunosc, erau anumite fraze obligatorii, indiferent de "lucrare", adica, participai la o sesiune stiintiifica ori la cine stie ce intrunire si trebuia sa spui/scrii fraza respectiva. Deci, parerea mea, cred ca ar trebui sa ne amintim putin ce vremuri au fost, si apoi sa judecam! Din fericire, Dl. MRU este unul din varfurile generatiei sale, sper sa-si faca datoria! Am totala incredere!
   • -1 (1 vot)    
    va inteleg... (Joi, 9 februarie 2012, 9:27)

    vio [anonim] i-a raspuns lui marcus63

    i-ati fi dat aceeasi incredere si daca venea de exemplu de la USL ?!!!!!!!!!!
    cum credeti ca ar fi sarit in sus PDL si chiar Traian Basescu daca MRU ar fi venit cu un asa trecut politic comunist din partea USL ?!!
    Sincer, ce credeti, cum vedeti asta?!
 • +3 (5 voturi)    
  Guvernul va fi validat in mod cert !? (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:03)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Guvernul va fi validat in mod cert !?
 • +12 (16 voturi)    
  Mihai Razvan Ungureanu este cetatean roman. (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:09)

  Marian C. [anonim]

  ATAT !
  • -7 (13 voturi)    
   ....si va conduce guvernul de prematuri numit (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:23)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Marian C.

   Pampers @Mamica -singur acasa IV-si dupa ce vor fi distrus Romania ,asa frumos vor spune =Mama ,kaka !incat vom plange si ii vom ierta!cine nu greseste?
   • +2 (4 voturi)    
    Ei, lasa ca l-a urcat Nastase pe culmile... (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:45)

    marinel [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    ...hotiei si Ilici pe ale prostiei.
   • 0 (2 voturi)    
    Romania au distrus-o toti! (Miercuri, 8 februarie 2012, 21:56)

    Alius [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    Incepand cu astia disperati care vor sa vina la putere sa-si mai umfle buzunarele, ca e foamete mare nenicule!

    Si ai dreptate: mama ta, kaka etc
 • -7 (13 voturi)    
  L-a asigurat Basescu ca se alege! (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:09)

  Alexandru Jecu [anonim]

  Cam tarziu !Dl Ungureanu debuteaza ca o lichea, in buna traditie damboviteana! S-ar putea sa-si intreaca maestrul?!
 • -4 (8 voturi)    
  artificii de 2 lei (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:17)

  ipse [anonim]

  1. Demisia este actul unilateral de voinţă al salariatului prin care înţelege să pună capăt unui contract individual fără să menţioneze motivele care l-au determinat, dându-se expresie principiului libertăţii muncii. În această situaţie trebuie să respecte termenul de preaviz deoarece art. 79 alin. (5) Codul Muncii prevede că în termenul de preaviz contractul de muncă continuă să-şi producă efectele respectiv salariatul este obligat să se prezinte la serviciu şi să presteze munca iar angajatorul să-i plătească salariul. In cazul persoanelor cu funtii de conducere preavizul este de 30 de zile
  2. Salariatul poate să–şi prezinte demisia fără preaviz dar numai în condiţiile art. 78 alin. (8) Codul Muncii şi în acest caz ar trebui menţionate şi care dintre obligaţiile asumate de angajator nu au fost îndeplinite. Cu alte cuvinte trebuie să motiveze de ce nu respectă obligaţia impusă de lege de a se prezenta la serviciu pe perioada preavizului.
  3. Salariatul isi poate retrage cererea de demisie doar cu acordul angajatorului, in perioada preavizului.
  Deci MRU va fi in continuare director la SIE pana pe 8 martie. In cazul in care va fi confirmat premier va incalca legea.
  Daca nu va fi confirmat, isi poate retrage demisia, fiindca TB a luat doar act de ea, nu a si emis o decizie de demitere, care ar fi singura solutie legala.
 • +12 (20 voturi)    
  Pt. postacii USL-asi (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:19)

  Uncle Sam [anonim]

  Ce tot va dati de ultimul ceas cu trecutul sanatos al lui MRU de parca Antenescu, Prostea si mentorul lor Ilici sunt ne-comunisti sau comunisti albi.
  Au ajuns secaturile securisto-turnatoare sa ii faca pe unii si pe altii comunisti, pupile de activisti si cate si mai cate balarii numai sa divagheze de la subiect si sa ii scarbeasca pe toti cei realmente interesati de subiectele fierbinti.
  Atata vreme cat discursurile anti sunt scrise in laboratoarele media marca Felix, Vantu, Patriciu nu avem ce sa discutam, valoreaza ZERO. Daca de maine sunt in puscarie cei 3, majoritatea tonomatelor virtuale, blogosfera, TV, print, postaci, dispare subit.
  Agitatia e maxima azi, nu au avut replica 2 zile, le-a dat sah mat Chioru', acum sunt tumefiati de oftica, viitorul suna nashpa, MRU posibil viitor candidat pt. fotoliul de Presedinte, wow, Antenescu si Prostea iar sunt sariti.
  • +4 (4 voturi)    
   Excelent comentariu! (Miercuri, 8 februarie 2012, 22:01)

   Lucky [anonim] i-a raspuns lui Uncle Sam

   Cred ca dumnezeul comunist, numit in soapta de popor "duca-se pe pustii", nu mai are suficienta putere sa aranjeze lucrurile pe placul lui ilici - trimisul sau pe Pamant - si lucrurile nu prea mai ies...

   Dar mai sunt, se pare, ceva sperante in primavara, cand "niste scenarii in legatura cu diverse variante de topiri si, daca se suprapun topirii de zapezi ploile de primavara, fenomenul poate capata mari dimensiuni" ne previne parintele usl...
 • -3 (9 voturi)    
  cum a stat langa boc (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:24)

  evoque [utilizator]

  cum se comporta la fel. Flacara asta .....
  Ieri prostea lumea in fata si il dadea exemplu in aceasta chestiune pe boc.
  Apoi probabil ca a inteles ca una este sa fii primar si alta este sa fii director sri. Fiecare cu legea lui.
 • +11 (17 voturi)    
  Postarile impotriva RMU= carcoteli fara argumente (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:31)

  Colette [utilizator]

  USL nu se simte bine, au probleme mari in a se intelege intre ei. Insa pt. ca e nevoie de fumigene, au pus intrebarea 'de ce nu are mot la basca RMU?", de ce nu-si da demisia de la SIE, ca doar asa au facut toti liberalii din guvernul Tariceanu...Pe Antonescu il strag rau pantofii, chilotii, maieu, camasa si cravata. de aceea cred ca striga si tot striga. Vreau sa stie ca nu am uitat ca in perioada guvernului Tariceanu, PNL-ul a incalcat grav toata increderea in cei ce au votat Alianta DA, prin faptul ca au spart-o si apoi, au colaborat cu PSD-ul. Sageata de pe sigla PNL, arata directia spre care ar fi bine sa se indrepte acesti pseudo-liberali, in frunte cu Antonescu si Fenechiu, si Ghisa, si .... si Tariceanu. Directia este Spitalul 9.
 • -4 (8 voturi)    
  MRU nu cunostea legile care guverneaza serviciile (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:32)

  .... [utilizator]

  secrete avand calitatea de sef al SIE. Sau poate nu ii pasa de aceste legi. In orice caz, e un bun discipol al lui Basescu, mai educat decat acesta dar la fel de cinic si oprtunist. Nu am inteles totusi afirmatia "nu am venit aici ca sa plec". O fi vrand sa ramana vesnic acolo asa cum ar vrea si Basescu?
 • -2 (8 voturi)    
  de asteptat (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:33)

  acetil [anonim]

  Par a fi pesimist pentru ca voi incepe cu partea negativa a noului guvern, dar asta numai pentru un viitor mai bun.Absolut toti actualii ministrii sunt niste fruntasi (fatade) ai fostilor.Acestia sunt alesi cu multa perversiune pentru: 1-continuarea actualei puteri,2-ameliorarea cerintei publice inca neauzita, dar simtita.
  Din nefericire un alt guvern mai bun pentru Romania momentan nu exista!
  Intregul popor a fost nevoit sa imbratiseze coruptia, in timpul comunismului.Este imposibil sa iti schimbi obiceiurile peste noapte.Si sunt sigur ca in piata Universitatii nu a existat o persoana (innafara de copii)care sa nu fi dat sau luat spaga!
  Sa ajungem la partea pozitiva a viitorului; actualii ministrii vor ajunge ca sa fure pe sefii lor, abea atunci de frica banului pierdut legile vor fi puse in vigoare.Inca doua trei generatii iar aceasta tara va fi pe picioare.
 • -1 (7 voturi)    
  Dupa ce a trecut guvernul prin parlament (Miercuri, 8 februarie 2012, 20:50)

  it_s__not_news [utilizator]

  ... ca rata prin apa ? Heh. Cu sacii in caruta, nu risti nimic ? La noi ca la nimeni.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by