Programul de guvernare, sectorul Sanatate: Deblocarea angajarilor pina in 2012 in sectorul sanitar si proiect-pilot cu salarizarea diferentiata in functie de performanta

de Red. Economic     HotNews.ro
Miercuri, 8 februarie 2012, 13:58 Actualitate | Esenţial


Programul de guvernare al Guvernului Ungureanu prevede ca directii de actiune "continuarea reformelor legislative si institutionale in domeniul Sanatatii", fara a face insa o referire explicita la o noua lege de reforma in domeniu, lege ceruta insistent de FMI dupa retragerea propunerii intiale. Programul de guvernare mai indica "deblocarea, pana in luna aprilie 2012, a posturilor din sistemul de sanatate", precum si "Aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata, in functie de performanta personalului din sistemul sanitar".

Un alt obiectiv in domeniul sanatatii este "Implementarea, cu sprijinul autoritatilor administratiei publice locale, a unui proiect pilot referitor la functionarea spitalelor ca fundatii sau asociatii.

Alte directii de actiune din Programul de guvernare al Guvernului Ungureanu:

 • Revizuirea duratelor de spitalizare pentru diferite grupe diagnostice.
 • Deblocarea, pana in luna aprilie 2012, a posturilor din sistemul de sanatate, pentru toate grupele profesionale in vederea acoperirii necesitatilor urgente de personal.
 • Analizarea sistemului de decontare a unor medicamente, astfel:
- pentru acele indicatii terapeutice care nu se regasesc in autorizatia de punere pe piata a producatorului,
- in cazul in care nu exista dovezi stiintifice clare privind un raport pozitiv risc/beneficiu, chiar daca producatorul a obtinut aprobarea de comercializare.
 • Crearea unei structuri specializate, independente, in coordonarea Ministerului Sanatatii care are ca atributie evaluarea noilor tehnologii si produse medicale.
 • Evaluarea noilor tehnologii si produse medicale de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar (SNSPMPDSB).
 • Cresterea sumelor alocate pentru asistenta medicala primara, prin stimularea calitatii, continuarea elaborarii de ghiduri clinice si revizuirea grupelor diagnostice, pe baza colectarii si sintetizarii de date privind costurile reale ale procedurilor medicale din Romania.
 • Continuarea extinderii retelei centrelor de permanenta, cu alocarea corespunzatoare de resurse financiare necesare acoperirii unor zone cat mai largi de populatie, cu prioritate in mediul rural.
 • Continuarea, de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a informatizarii sistemului de sanatate, prin implementarea cardului national de sanatate, a prescriptiei electronice si a dosarului electronic al pacientului.
 • Finalizarea cu prioritate a obiectivelor de investitii din domeniul oncologiei.
 • Dezvoltarea sistemului national de urgenta.
 • Crearea cadrului legislativ care sa favorizeze sistemul de management al calitatii in spitale pentru a sustine procesul de acreditare al acestora.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1785 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Suntem cobaii lumii. (Miercuri, 8 februarie 2012, 14:14)

  Alin_N [utilizator]

  Deci nicaieri in lume nu s-ascazut cu 25% salariul in sectorul privat. In Grecia a fost vorba sa le taie din salariul 18 si s-au suparat. Acum, ce se vrea la sanatate este o crima. Adica sa dai Sanatatea pe mana "privatilor". Iar "privatii" prin proiectul de lege aveau dreptul la profit fara sa fie precizata o limita a profitului. Deci romanii participa cu 1 miliard pe luna "privatul" poa' sa-si ia 500 de milioane "ca popa". Sfatuiesc "desteptii lui peste" sa se abtina de la "economia de piata va regla asta" , am vazut cum se regleaza la asigurarile de masini, cartel si inzecirea cheltuielilor, deci sa scrie sablonul pe o bucata de hartie, sa o mestece (pentru ca sunt decent) si sa taca. Asta este furt. Nu este de ajuns ca ne-a scazut populatia cu 3 milioane acum o sa ne moara 3 milioane in 10 ani. Auscwitz!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by