Cursurile sunt suspendate, miercuri, in peste 6.600 de unitati de invatamant, cu aprope 200 mai putine decat marti, in Bucuresti si 12 judete fiind inchise toate scolile, a anuntat Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax.

Potrivit situatiei inregistrate pana la ora 10.00, in Bucuresti si judetele Botosani, Braila, Buzau, Calarasi, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Giurgiu cursurile au fost suspendate integral miercuri, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Peste 6.600 de unitati de invatamant au suspendat cursurile din cauza vremii, cu aproape 200 mai putine decat marti, a precizat MECTS.

De asemenea, in noua judete activitatea unitatilor de invatamant se desfasoara in mod normal, nefiind afectata de temperaturile scazute.

Ministerul Educatiei a precizat ca linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintand indicativul telefonic al judetului) ramane in continuare la dispozitia parintilor pentru a afla in timp real situatia unitatilor de invatamant in care sunt inscrisi copiii lor.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori si viscol pentru opt judete din sud-estul tarii pana miercuri seara, cand intra in vigoare codul galben de ger in aproape toata tara, pana duminica.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana miercuri la ora 22.00 este cod portocaliu de ninsori si viscol in judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Galati si Vrancea.

In Bucuresti si judetele Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova si Ilfov avertizarea cod portocaliu a fost ridicata miercuri dimineata.

Codul galben de ger intra in vigoare de miercuri si pana duminica, la ora 10.00, in toata tara, temperaturile minime ajungand pana la -25 de grade.