Demisia Guvernului condus de Emil Boc este o schimbare necesara, dar nu suficienta, apreciaza Claudiu Craciun, protestatarul din Piata Universitatii perceput ca lider al manifestantilor, el adaugand ca protestul va continua pana la demisia presedintelui Traian Basescu.

Claudiu Craciun, doctor in stiinte politice si cadru didactic la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), a declarat, luni, pentru agentia Mediafax, ca demisia Guvernului este "o victorie importanta in plan simbolic".

"Demisia Cabinetului condus de Emil Boc este o schimbare necesara dar nu suficienta. Stim cine este promotorul si responsabilul pentru derapajele institutionale anti-democratice si masurile economice iresponsabile. Traian Basescu. El trebuie sa isi anunte demisia sau termenul la care si-o va da. Pana atunci protestele nu se vor opri ci vor creste in intensitate. Sa nu se iluzioneze nimeni", a spus Claudiu Craciun.

Vorbind despre proteste, acesta s-a referit si la partidele de opozitie, care "pot profita" de acestea, dar nu le pot provoca "si cu atat mai putin opri", el lasand sa se inteleaga ca protestatarii doresc sa continue "mai degraba fara partide".

"Cetatenii vor sa fie demni si puternici, impreuna, dar mai degraba fara partide", a spus Craciun, cel care, de mai bine de trei saptamani, da tonul scandarilor in Piata Universitatii din Bucuresti.

Profund nemultumit de Romania "fricii, coruptiei si lipsei de solidaritate" din "epoca Basescu", Craciun spune, in numele manifestantilor, ca nu doreste alti ministri, ci alte politici.

"Nu avem nevoie de alti ministri daca politicile vor fi identice. In cadrul acordului cu FMI sau intr-o forma revizuita a acestuia se pot integra prioritatile societatii romanesti. Trebuie sa ii ajutam pe cei mai putin norocosi sa treaca peste criza economica. Ce fel de societate este aceea care, in vremuri de criza, ii sacrifica pe cei slabi? Nu este de fapt o societate, ci o jungla in care cel mai puternic, in cazul nostru cel mai corupt, supravietuieste", a mai spus Craciun.

In opinia acestuia, Romania trebuie sa-si reconstruiasca viitorul. "Criza este o oportunitate sa construim economia si societatea romaneasca pe termen lung. Avem nevoie de investitii in educatie si cercetare. In Europa, protectia mediului este un motor al relansarii economice. Nu vad de ce nu ar fi la fel in Romania", a opinat Claudiu Craciun.

In incheiere, acesta le-a multumit celor care, de trei saptamani, protesteaza "in tara si in strainatate".

"Sper ca vor avea putere si optimism pentru a continua. Ii salut si pe cetatenii care, din comoditate sau teama, nu au iesit in strada. Ii asteptam! E nevoie de toti pentru a salva Romania de ea insasi! (...) In noua epoca, cea care va fi adusa de votul cetatenilor, politicienii nu mai pot face aceleasi greseli. Nu mai pot merge atat de departe", a conchis Claudiu Craciun.

Declaratiile acestuia vin la cateva ore dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca si-a depus mandatul, invocand, partial, si "criza sociala" din ultima perioada.