Alte cinci persoane si-au pierdut viata din cauza frigului, in judetele Bihor, Botosani, Valcea si Timis (2), astfel incat numarul deceselor din cauza hipotermiei severe inregistrate de la avertizarea "cod galben de ger" emisa de meteorologi, si pana in prezent, se ridica la 39, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, in prezent se mai afla in evaluare alte doua cazuri de deces inregistrate in Bucuresti, existand suspiciunea de intoxicare cu monoxid de carbon.

Cele mai multe decese s-au inregsitrat in randul persoanelor fara adapost si a cazurilor sociale.

Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, este de 224.

Dintre acestea, 134 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.