Irlanda refuza sa plateasca 7.000 de euro pentru a trimite in Romania cadavrul tinerei Marioara Rostas, ucisa in apropiere de Dublin, lansand un apel la ajutorul public pentru repatrierea adolescentei romance de etnie roma. Parintii tinerei au ajuns la Dublin vineri si sunt consolati de politie, in timp ce asteapta sa le fie predat cadavrul fiicei lor, relateaza publicatia Sunday World citat de Mediafax.

Familia Rostas traieste in saracie in Romania si nu dispune de banii necesari pentru a plati repatrierea cadavrului adolescentei. Publicatia a infiintat un cont pentru strangerea de bani in vederea repatrierii acesteia si a facut prima donatie, lasandu-l deschis pentru cetatenii irlandezi.

Marioara Rostas, adolescenta romanca de etnie roma al carei cadavru a fost descoperit in urma cu peste doua saptamani in apropiere de Dublin, si-a petrecut ultimele zile din viata sechestrata si violata in mod repetat, fiind o prada usoara pentru agresor.

Tanara a fost declarata disparuta de familie inca din ianuarie 2008, cand a fost vazuta ultima oara de fratele ei in centrul orasului Dublin. Disparitia ei a fost asociata unui infractor din Dublin si unei rude a acestuia, si se presupune ca ar fi fost agresata sexual mai multe zile inainte de a fi impuscata in cap, intr-o casa din cartierul The Coombe, care a fost ulterior incendiata.

Politia din Dublin a declansat o ampla actiune de cautare a trupului cersetoarei romance de etnie roma, a carei disparitie a fost anuntata de catre familia acesteia pe data de 6 ianuarie 2008.