Circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti si Fetesti, precum si pe 47 drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu, potrivit situatiei anuntate, duminica spre luni, la ora 00.00, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Intreaga retea de drumuri nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi a fost inchisa. In Capitala, administratia Metrorex a anuntat ca va suplimenta, duminica dupa-amiaza si luni, garniturile de metrou astfel incat sa poata fi preluat numarul suplimentar de calatori care aleg sa evite transportul de suprafata. Duminica, la ora 18:00, trei sectoare de cale ferata sunt, in continuare, inchise si 50 de trenuri sunt anulate. A fost redeschis sectorul de cale ferata Urziceni - Ploiesti Sud. Toate aeroporturile din tara sunt deschise, dar se inregistreaza intarzieri intre 30 de minute si 3 ore. Sunt probleme pe aeroportul din Iasi. Mai multe curse aeriene au fost anulate. La ora 18:00, traficul de calatori in Delta Dunarii este, in continuare, suspendat si portul Mangalia a fost inchis din cauza cetii.

Ora 00:00 CNADNR: S-a inchis circulatia pe urmatoarele drumuri nationale din judetul Tulcea, din cauza poleiului:

  • DN 22 Macin - Tulcea - limita cu judetul Constanta
  • DN 22A Cataloi - limita cu judetul Constanta
  • DN 22D Macin - Doua Cantoane
  • DN 22E I.C.Bratianu -  Garvan
  • DN 22F Horia - Nalbant

Ora 23:00 CNADNR: S-a deschis circulatia pentru toate tipurile de vehicule pe DN 73 Campulung - Fundata, ca urmare a ridicarii restrictiei de tonaj de 3,5 tone.

Ora 22:00CNADNR: S-a deschis circulatia pe DN 73C Campulung - Curtea de Arges - Ramnicu Valcea.

Ora 20:00CNADNR: Sunt inchise 44 de drumuri nationale si Autostrada A2 pe sectorul Bucuresti - Fetesti. Pe alte 8 drumuri, printre care si tronsonul Fetesti-Cernavoda al Autostrazii A2, se circula cu restrictii.

Ora 19:00 CNADNR: DN 73 C Curtea de Arges - Ramnicu Valcea a fost inchis.

Traficul rutier pe DN 2A Constanta-Harsova, precum si pe autostrada A2 tronsonul Fetesti-Cernavoda, DN 22C Cernavoda-Basarabi si DN 3 Basarabi - Constanta este restrictionat, incepand cu ora 18.00, pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone.

Pe aceste sectoare de drum reprezentantii Politiei Rutiere vor permite doar accesul riveranilor.

Masura vine ca urmare a faptului ca, incepand cu ora 18:00, s-au inchis toate drumurile nationale din judetele Ialomita si Calarasi, respectiv autostrada A2 pe tronsonul Bucuresti-Fetesti.

Ora 18:00 Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu: Suntem pregatiti pentru ceea ce va urma saptamana urmatoare.

1. Ministerul Transporturilor: In functie de conditiile meteorologice, drumurile vor fi deschise pe rand. Prioritatile de deschidere pe aceasta zona sunt:

  • Autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda
  • DN 2 Bucuresti - Focsani - Bacau
  • DN 3 Bucuresti - Lehliu - Calarasi
  • DN 21 Braila - Slobozia Calarasi
  • DN 3A Drajna - Fetesti

In Capitala, transportul public urban asigurat, in mare parte, de Ministerul Transporturilor prin Metrorex, se desfasoara in conditii normale fara probleme, intarzieri sau lipsa de capacitate.

Luni, vor fi peste 60 de trenuri in circulatie si 4 sau mai multe trenuri rezerva pentru un suport suplimentar de capacitate de transport.

2. CFR: Sunt inchise, in continuare, cele trei sectii. Intarzieri semnificative, peste 60 de minute, s-au inregistrat la trenurile care fac legatura intre sudul si sud-estul tarii.

Sunt pregatite, in aceasta perioada, sa intervina 148 de utilaje pe intreaga retea feroviara.

3. In ceea ce priveste traficul aerian, duminica au fost anulate: o cursa spre Paris, 2 curse pe Iasi, o cursa spre Munchen, o cursa spre Londra.

S-au inregistrat intarzieri semnificative, mai mari de 30 de minute pana in 3 ore, la un numar de 32 de curse de pe aeroportul Otopeni si la un numar de 19 curse de pe aeroportul Baneasa.

Aeroporturile sunt deschise si se lucreaza ca aceasta stare a lor sa fie mentinuta. Exista probleme pe aeroportul de la Iasi: este deshis dar coeficientul de franare este mediu spre slab.

4. In ceea ce priveste infrastructura navala, s-au suspendat manevrele in portul Mangalia din cauza cetii.

Proritatea, la ora actuala, este spargerea sloiurilor de gheata. Se inregistreaza cateva blocaje. Bratul Sfantu Gheoorghe si Bratul Chilia sunt blocate cu sloiuri de gheata 100%.

Sunt 4 nave blocate pe Dunare care asteapta asistenta.

Cursele de pasageri in Delta Dunarii raman suspendate.

La ora 18:00 A intrat in vigoare avertizare cod portocaliu care vizeaza partea de sud si de sud-est a tarii. Celelalte zone raman sub incidenta codului galben.

Ora 17:30 CNADNR: Au fost inchise DN 2 Focsani - Adjud si DN 24 Tisita - Cosmesti.

Totodata, DN 73 Campulung - Fundata a fost restrictionat pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone.

Ora 17:00 CNADNR: Au fost inchise urmatoarele drumuri nationale:

  • DN 10 Buzau - Brasov
  • DN 73 Campulung - Fundata
  • DN 1A Valenii de Munte - Sacele
  • DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru
  • DN 71 Moroieni - Sinaia

Ora 16:59 CNADNR: Incepand cu ora 18:00 se va inchide intreaga retea de drumuri nationale din urmatoarele judete: Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi.

Ora 16:27 Traficul rutier pe sectoarele de drumuri europene pe care sunt amplasate punctele de trecere a frontierei Portile de Fier I si Portile de Fier II se va inchide duminica incepand cu ora 18:00, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mehedinti, Ramona Nistor, pentru Agerpres.

"Autoritatile de politie rutiera romane si sarbe au convenit ca pentru evitarea blocajelor si producerii unor evenimente rutiere tragice in zona lor de competenta este oportuna reducerea circulatiei rutiere de persoane si marfuri si sa nu se mai permita tranzitarea vamilor de catre autovehicule, mai ales de cele fara dotari corespunzatoare de iarna", a explicat Ramona Nistor.

Ora 16:13 Doua curse aeriene au fost anulate, potrivit Realitatea Tv.Este vorba despre o cursa Iasi- Bucuresti si o cursa Timisoara - Bucuresti.

TAROM a anulat duminica, din cauza vremii nefavorabile, cursa Bucuresti - Iasi si retur, a declarat Valentin Iordache, purtator de cuvant Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), informeaza Agerpres.

"Operatorul aerian a decis sa anuleze cursa din cauza vremii. Nu doar in Romania sunt probleme. De exemplu, cursele de duminica de pe Bucuresti catre Heathrow [n.r. Londra] au fost si ele afectate de vremea nefavorabila, inregistrand intarzieri", a explicat reprezentantul CNAB.

Cursa Bucuresti - Iasi trebuia sa plece la ora 11:35 catre Iasi, iar zborul de intoarcere era programat la ora 14:10.

Ora 15:35 Sedinta Comitetului de Urgenta al Ministerului de Interne: Se ia in considerare posibilitatea inchiderii punctelor de frontiera din sudul tari: Giugiu - Ruse, Bechet, Calafat, Negru Voda.

Ora 15.30 CNADNR: Se inchide circulatia pe DN 15D Roman - Negresti, DN 24A Murgeni - Husi, DN 11A sectorul Podu Turcului - Barlad (astfel DN 11A este inchis integral de la Barlad - Onesti).

De asemenea, pe DN 2 Focsani - Bacau a fost restrictionat traficul pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone.

Ora 14:30 CNADNR: Se inchide circulatia pe DN 28A Targu Frumos - Pascani si DN 24C Vanatori - Radauti Prut.

Ora 14:00 CNADNR: "In cazul intrarii in vigoare a avertizarii de cod portocaliu sau cod rosu de viscol, ninsori abundente si/sau polei generalizat se va dispune inchiderea imediata a circulatiei." Incepand cu ora 16:00, exista posibilitatea inchiderii drumurilor nationale de pe raza urmatoarelor judete:

Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Arges, Dambovita, Ilfov, Prahova.

CNADNR: "Vom lua aceasta decizie astfel incat utilajele noastre sa poata interveni de indata iar, de maine dimineata, sa incepem sa redeschidem drumurile nationale in functie de evolutiile meteorologice. Impreuna cu patronatele vom asigura rutele prioritare ale fluxurilor de marfuri astfel incat aprovizionarea sa nu fie intrerupta in niciunul dintre aceste judete.

Deja a fost trimisa avertizarea catre autogarile din sudul si sud-estul tarii astfel incat, incepand cu ora 14:00, sa nu se mai efectueze curse de pasageri care sa riste apoi sa ramanae blocate in zapada.

Conform ordinului comun al Ministerului de Interne si Ministerului Transportului, imediat dupa inchiderea unui sector de drum, politia rutiera, insotita un echipaj de deszapezire al CNADNR, va inspecta intregul tronson inchis circulatiei publice in vederea identificarii eventualelor persoane si autovehicule ramase blocate pe drum."

Ora 13:48 CNADNR: Incepand cu ora 14:00 se va inchide circulatia pe DN 2G Bacau - Comanesti si DN 2F Bacau - Vaslui.

Ora 12:50 CNADNR: Traficul a fost inchis pe DN 2 sectorul Focsani - Buzau. Totodata, pe DN 5A Adunatii Copaceni - Hotarele circulatia este oprita in zona localitatii Izvoarele, intre kilometrii 22 si 25.

Ora 12:00 CNADNR: S-a inchis circulatia pe DN 25A Fundeni - Nanesti. DN 10 Buzau - Brasov a fost restrictionat pentru pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone si DN 1A Valenii de Munte - Sacele pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone.

Au fost ridicate restrictiile de tonaj pe DN 1 Comarnic - Brasov si DN 71 Fieni - Sinaia si a fost restrictionat traficul pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone pe DN 2 Maracineni - Ramnicu Sarat.

Ora 11:40 CNADNR: Traficul a fost inchis pe DN 11A sectorul Onesti - Adjud.

Ora 11:00 CNADNR: S-a inchis traficul pe DN 24 Tecuci - Tisita.

Ora 10:30 CNADNR: Traficul pe DN 2L Tisita - Panciu a fost inchis.

Circulatia este intrerupta, in continuare, pe urmatoarele artere rutiere:

  • A2 Bucuresti - Fetesti
  • DN 1D Albesti - Urziceni
  • DN 22 Ramnicu Sarat - Baile
  • DN 23A Gologanu - Ciorasti
  • DN 23B Maicanesti - Ciorasti
  • DN 2C Costesti - Slobozia
  • DN 2N Bogza - Jitia
  • DN 2R Jitia - Vintileasca
  • DN 2B Buzau - Galati - frontiera cu Republica Moldova
  • DN 11A Barlad - Onesti
  • DN 2D Focsani - limita cu judetul Covasna
  • DN 2M Focsani - Odobesti - Coasa
  • DN 23 Focsani - Braila
  • DN 2L Tisita - Panciu
  • DN 24 Tisita - Vaslui
  • DN 2 limita judetului Ilfov - Adjud
  • DN 25A Fundeni - Nanesti
  • DN 2G Bacau - Comanesti
  • DN 2F Bacau - Vaslui
  • DN 5A blocat in localitatea Izvoarele intre km 22 si km 25
  • DN 28A Targu Frumos - Pascani
  • DN 24C Vanatori - Radauti Prut
  • DN 15D Piatra Neamt - Roman - Negresti
  • DN 24A Murgeni - Husi
  • DN 10 Buzau - Brasov
  • DN 1A Valenii de Munte - Sacele
  • DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru
  • DN 71 Moroieni - Sinaia
  • DN 22B Braila - Galati
  • DN 24D Barlad - Cuca - Tuluceni
  • DN 26A Oancea - frontiera cu Republica Moldova
  • DN 2A Urziceni - Harsova
  • DN 31A Oltenita - Manastirea
  • DN 3A Lehliu - Fetesti
  • DN 3B Calarasi - Fetesti - Giurgeni Vadu Oii
  • DN 3 limita judet Ilfov - Calarasi
  • DN 4 limita judet Ilfov - Oltenita
  • DN 21 Braila - Slobozia - Calarasi
  • DN 25 Tecuci - Sendreni
  • DN 26 Galati - Oancea - Murgeni
  • DN 31 Cuza Voda - Oltenita
  • DN 41 Oltenita - Daia
  • DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau
  • DN 21A Baraganu - Tandarei
  • DN 22A Cataloi - limita cu judetul Constanta
  • DN 22D Macin - Doua Cantoane
  • DN 22E I.C.Bratianu -  Garvan
  • DN 22F Horia - Nalbant

Incepand cu ora 18:00 s-a inchis reteaua de drumuri nationale din urmatoarele judete: Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi.

Drumuri cu restrictii de circulatie:

  • DN 2 Bucuresti - limita judet Ialomita, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 1A Blejoi - Valenii de Munte, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 2 Adjud - Bacau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 2A Constanta - Harsova, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • A2 tronsonul Fetesti-Cernavoda, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 22C Cernavoda - Basarabi, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN3 Basarabi - Constanta, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

CNADNR roaga participantii la trafic sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera in vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.). De asemenea, soferii trebuie sa ia in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele drumuri, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Informatii privind starea drumurilor nationale pot fi consultate pe site-ul CNADNRsau pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360.

  • Traficul in Bucuresti

Ora 18:00 Metrorex: In Capitala, transportul public urban asigurat, in mare parte, de Ministerul Transporturilor prin Metrorex, se desfasoara in conditii normale fara probleme, intarzieri sau lipsa de capacitate.

Luni, vor fi peste 60 de trenuri in circulatie si 4 sau mai multe trenuri rezerva pentru un suport suplimentar de capacitate de transport.

Ora 14:00 "Administratia Metrorex a dispus masurile necesare inca din noaptea trecuta pentru a-si asigura materiale de interventie si formatiile de muncitori necesare pentru a interveni si a asigura capacitatea normala de functionare a metroului si parcul pentru preluarea intregii cereri de transport de calatori. Suntem deja in pregatire pentru ziua de maine, asa incat, cu siguranta, maine vom avea o cerere mai mare si ii invitam pe bucuresteni sa foloseasca metroul, fara teama de a gresi, in deplasarile pe care le vor face in cursul zilei de maine"

  • Traficul feroviar

Ora 18:00 CFR: Sunt inchise, in continuare, cele trei sectii. Intarzieri semnificative, peste 60 de minute, s-au inregistrat la trenurile care fac legatura intre sudul si sud-estul tarii.

Sunt pregatite, in aceasta perioada, sa intervina 148 de utilaje pe intreaga retea feroviara.

Potrivit situatiei anuntate pana la ora 11.08, din cele 1.947 trenuri de calatori prevazute sa circule sunt anulate 50. De asemenea, sunt inchisetrei linii de cale ferata:

  • Urziceni si Slobozia,
  • Bucuresti Sud si Oltenita
  • Chiajna si Jilava

A fost redeschis sectorul Urziceni - Ploiesti Sud.

CFR Calatori informeaza ca, in contextul conditiilor meteo dificile, s-au mai luat urmatoarele masuri pentru perioada 03-05 februarie:

1. la solicitarea calatorilor, pentru trenurile care inregistreaza intarzieri, contravaloarea biletelor se va restitui integral pentru parcursul neefectuat;

2. pasagerii pot efectua calatorii, fara plata diferentelor tarifare, la alte trenuri sau pe alte rute pentru care au bilete, in situatia in care apar modificari in circulatia trenurilor la care au bilete valabile;

3. in trenuri se pot cumpara bilete la tarif de casa, in situatia in care calatorii nu au timp sa-si cumpere bilet din cauza modificarilor de circulatie;

4. In situatia anularii unui tren, calatorii vor fi directionati catre alte trenuri cu aceleasi destinatii.

CFR recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre trenurile anulate si despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

  • Traficul aerian

Ora 18:00 In ceea ce priveste traficul aerian, duminica au fost anulate: o cursa spre Paris, 2 curse pe Iasi, o cursa spre Munchen, o cursa spre Londra.

S-au inregistrat intarzieri semnificative, mai mari de 30 de minute pana in 3 ore, la un numar de 32 de curse de pe aeroportul Otopeni si la un numar de 19 curse de pe aeroportul Baneasa.

Aeroporturile sunt deschise si se lucreaza ca aceasta stare a lor sa fie mentinuta. Exista probleme pe aeroportul de la Iasi: este deshis dar coeficientul de franare este mediu spre slab.

Ora 16:13 Doua curse aeriene au fost anulate, potrivit Realitatea Tv.Este vorba despre o cursa Iasi- Bucuresti si o cursa Timisoara - Bucuresti.

TAROM a anulat duminica, din cauza vremii nefavorabile, cursa Bucuresti - Iasi si retur, a declarat Valentin Iordache, purtator de cuvant Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), informeaza Agerpres.

"Operatorul aerian a decis sa anuleze cursa din cauza vremii. Nu doar in Romania sunt probleme. De exemplu, cursele de duminica de pe Bucuresti catre Heathrow [n.r. Londra] au fost si ele afectate de vremea nefavorabila, inregistrand intarzieri", a explicat reprezentantul CNAB.

Cursa Bucuresti - Iasi trebuia sa plece la ora 11:5 catre Iasi, iar zborul de intoarcere era programat la ora 14:10.

Duminica dimineata toate aeroporturile sunt deschise traficului aerian, fiind intarzieri la decolare datorate degivrarii.

  • Transportul naval

Ora 18:00 Anca Boagiu: "Pe Dunarea fluviala nu exista risc. Exista risc, in acest moment, pe Dunarea maritima."

In ceea ce priveste infrastructura navala, s-au suspendat manevrele in portul Mangalia din cauza cetii.

Proritatea, la ora actuala, este spargerea sloiurilor de gheata. Se inregistreaza cateva blocaje. Bratul Sfantu Gheoorghe si Bratul Chilia sunt blocate cu sloiuri de gheata 100%.

Sunt 4 nave blocate pe Dunare care asteapta asistenta.

Cursele de pasageri in Delta Dunarii raman suspendate.

La ora 14:00, toate porturile maritime sunt deschise operarii de marfuri. Se estimeaza ca in perioada urmatoare se pot inregistra evolutii defavorabile.

CNADNR: "In ceea ce priveste transportul pe Dunarea fluviala, dorim sa facem o mentiune si un cuvant de apreciere pentru armatorii fluviali si pentru Navrom Galati care au inteles in mod voluntar ca trebuie sa se apropie de autoritati si sa contribuie activ in a se implica in scoaterea din gheata a unor nave blocate. Putem exemplifica, in acest moment, situatia de la km. 242 -280 unde Navrom Galati a intervenit cu 5 nave pentru a scoate din gheata colegii blocati in respectivele zone. Se depun in continuare eforturi in zona km. 305 - 316 unde mai sunt doua nave blocate."

Duminica dimineata a plecat din Mangalia catre Sulina remorcher apartinand marinei militare "Grozavul" care va avea ca misiunea spargerea ghetii pe canalul Sulina, intre Sulina si Tulcea, alaturi de navele apartinand Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ).

Cursele de pasageri raman, in continuare suspendate dar se asigura, prin intermediul AFDJ, transportul de persoane si de marfuri alimentare/nealimentare pe ruta Sulina - Tulcea.

Ora 09:00 Toate porturile sunt deschise insa activitatea a fost reluata in conditii de iarna. Bara Sulina este, in continuare, impracticabila, informeaza Mediafax.

Sase nave sunt blocate, intre kilometrii 308 si 313, din cauza podului de gheata.

Trafiicul de calatori in Delta Dunarii ramane suspendat. Sunt suspendate cursele de pasageri pe rutele:

  • Crisan - Caraorman
  • Crisan - Mila marina 23 sat
  • Tulcea - Periprava
  • Tulcea - Sfantu Gheorghe
  • Tulcea - Sulina

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat, duminica dimineata, ca mentine avertizarea de cod galben pana duminica, la ora 18:00, in aceasta perioada urmand sa se produca ninsori, intensificari ale vantului, viscol, polei. Dupa ora 18:00 va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud si de sud-est a terioriului, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben.

Conform ANM, atentionarea emisa in data de 2 februarie isi mentine valabilitatea pana astazi la ora 18.00, cu urmatoarele mentiuni: in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei, iar vantul va fi moderat. In celelalte regiuni va ninge.