Aproximativ 600 de suporteri ai principalelor echipe de fotbal din tara au protestat, sambata seara, in municipiul Sibiu, scandand lozinci impotriva Guvernului, a presedintelui Traian Basescu si a sefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, precum si impotriva Legii 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, relateaza Mediafax. Potrivit organizatorilor, de la Bucuresti au venit aproximativ 200 de suporteri, dar au sosit si din Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Bistrita, Targu Mures, Medias si Sibiu.

Suporterii s-au strans in jurul orei 18.00 in Piata Mare din Sibiu si au plecat in mars pe mai multe strazi, ajungand in fata Stadionului Municipal, unde s-a incheiat demonstratia.

In Piata Mare, manifestantii au scandat lozinci impotriva Guvernului, a presedintelui Traian Basescu, a Ligii Profesioniste de Fotbal si impotriva Legii 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive.

Pe bulevardul central din oras, suporterii s-au oprit in fata sediului PDL Sibiu, unde au cerut demisia sefului statului.

Ulterior, manifestantii s-au oprit in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde se afla Monumentul Eroilor din Revolutia din 1989, si au scandat "Iliescu judecat, pentru sangele varsat".

Pe Calea Dumbravii, suporterii au cantat Imnul National si au aprins torte.

Protestul s-a incheiat fara incidente.

Organizatorii actiunii de protest au anuntat ca, din cauza vremii, suporterii au avut probleme cu deplasarea la Sibiu.

Suporterii au fluturat steaguri ale echipelor de fotbal pe care le reprezinta si bannere pe care scria "Represiunea naste violenta", "Suporteri, nu infractori".

Ei au scandat "Ole, ole, o dorinta sincera, Romania libera", "Sariti cu totii si strigati tare ca Romania nu e de vanzare", "Libertate pentru suporteri".

Publicatia locala on-line Turnul Sfatului a scris ca cei participanti la marsul organizat de Liga suporterilor sibieni au mai scandat "Pleaca Traiane, du-te si lasa-ne!", "Mitica la puscarie, Mitica la puscarie!" si "PD-L si USL, aceeasi mizerie!".

Politia Locala a interzis consumul bauturilor alcoolice in zona centrala a orasului si pe traseul de desfasurare a marsului, pe toata durata actiunii de protest.

Demonstrantii au fost supravegheati de circa 50 de jandarmi.