Doua persoane din judetul Ialomita au fost arestate preventiv, vineri, pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Judecatoriei Sectorului 1, sub acuzatia ca provocau intentionat accidente auto in Bucuresti, dupa care solicitau soferilor sa le dea bani pentru a nu merge la Politie, informeaza Brigada Rutiera citata de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Brigazii Rutiere, un tanar de 22 ani a sesizat Politia ca pe 1 februarie, in timp ce conducea autoturismul pe str. Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungand la intersectia cu str. Radu Beller, a oprit la indicatorul cedeaza trecerea, moment in care conducatorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit si i-a facut semn sa patrunda in intersectie, dupa care l-a tamponat cu intentie.

Reclamantul a mai aratat ca, dupa producerea evenimentului, conducatorul autoturismului i-a solicitat suma de 300 de lei, santajandu-l ca daca va sesiza organele de politie isi va pierde permisul de conducere pentru patru luni si va trebui sa plateasca o amenda in cuantum de 420 de lei.

Brigada Rutiera informeaza ca, in ultima perioada, la sediile Biroului Accidente Usoare s-au inregistrat mai multe declaratii prin care diversi conducatori auto reclamau acelasi mod de operare, astfel incat a fost constituita o echipa de ancheta sub indrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, care a reusit, pe 2 februarie, sa ii prinda pe autorii accidentelor, N. A. si I. M., ambii din judetul Ialomita.

Ancheta a stabilit ca cei doi, impreuna cu mai multe persoane loveau intentionat diferite autoturisme care patrundeau in intersectie de pe drumuri fara prioritate, avand instalate in general indicatoare de reglementare a prioritatii (OPRIRE sau CEDEAZA TRECEREA), dupa care, sub amenintarea faptului ca vor anunta producerea accidentului la unitatile de politie si pe cale de consecinta respectivilor conducatori auto le va fi suspendata exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau si obtineau de la conducatorii acestor autoturisme sume de bani cuprinse intre 200 si 600 lei (in lei, euro sau lire sterline). Infractiunile erau facute pe raza Capitalei.

Cei doi au fost prezentati Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva, iar instanta a dispus arestarea lor pe o perioada de 29 de zile.