Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat sambata dimineata ca, avand in vedere precipitatiile sub forma de ninsoare cazute in ultimele 24 de ore dar si temperaturile scazute, se anticipeaza producerea poleiului pe mai multe drumuri importante din tara.

Politia avertizeaza ca au fost contactati administratorii drumurilor pentru monitorizarea permanenta a partii carosabile si imprastierea materialului antiderapant pe segmentele de drum acoperite cu polei sau gheata.

Politia rutiera va interveni pentru sprijinirea activitatii de imprastiere a materialului antiderapant, iar daca se va impune, va lua masuri de restrictionare a circulatiei celorlalte autovehicule pana cand traficul rutier se va putea desfasura in conditii de siguranta.

Politistii recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. De asemenea, pietonii angajati in traversare trebuie sa tina cont ca distanta de franare a autovehiculelor se mareste considerabil, in conditii de carosabil alunecos.

Politia le reaminteste participantilor la trafic prevederea legala, conform careia, au obligatia de a anunta administratorul drumului public ori cea mai apropiata unitate de politie atunci cand au cunostinta despre existenta pe drum a unui obstacol sau a oricarei alte situatii periculoase pentru fluenta si siguranta circulatiei. In aceasta situatie, poate fi apelat si numarul de urgenta 112.