ANI solicita procurorilor cercetarea primarului orasului Bechet, Costel Tulitu, pentru conflict de interese si abuz in serviciu

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 3 februarie 2012, 17:27 Actualitate | Esenţial


Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, ca primarul orasului Bechet, Costel Tulitu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa. ANI a gasit, de asemenea, indicii referitoare la posibila savarsire a a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, se arata intr-un comunicat al Agentiei remis HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, in urma evaluarilor demarate la data de 30.03.2011, s-au constatat urmatoarele:
  • indicii referitoare la posibila savarsire de catre Costel Tulitu, primar al orasului Bechet, a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte prevazute si pedepsite de Codul Penal al Romaniei, deoarece, in exercitarea atributiilor de serviciu, Costel Tulitu, in calitate de beneficiar - reprezentant al Primariei Orasului Bechet, a semnat un numar de 5 contracte cu societatile comerciale GIRA-SAL ECO S.R.L., respectiv AGRO INDUSTRIE & COMPANY S.R.L., in cadrul carora Catalin Stefan Tulitu, fiul  primarului, detinea, la data semnarii contractelor, calitatea de asociat;
  • nerespectarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, conform prevederilor art. 76, alin. 1 si 2 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Mandatul de Primar in cadrul Primariei Orasului Bechet al lui Costel Tulitu a fost validat la data de 20 iunie 2008, pentru perioada 2008 - 2012.  Primaria Orasului Bechet, reprezentata de Costel Tulitu in calitate de Primar, a incheiat 5 contracte cu societatile comerciale GIRA-SAL ECO S.R.L. si AGRO INDUSTRIE & COMPANY S.R.L., dupa umeaza:
  • 3 contracte de prestari, cu societatea comerciala GIRA-SAL ECO S.R.L.;
  • 2 contracte de prestari, cu societatea comerciala AGRO INDUSTRIE & COMPANY S.R.L.
 
Catalin Stefan Tulitu, fiul primarului, a detinut, in cadrul societatii comerciale GIRA-SAL ECO S.R.L., calitatea de asociat, cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50% din capitalul social, in perioada 18.05.2010 - 06.06.2011.
 
In cadrul societatii comerciale AGRO INDUSTRIE & COMPANY S.R.L., infiintata la data de 19.06.2009, Catalin Stefan Tulitu a detinut calitatea de asociat, cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50% din capitalul social, si calitatea de administrator, in perioada 19.06.2009 - 10.03.2010.

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la nerespectarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Costel Tulitu cat si la posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte prevazute si pedepsite de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei si de art. 13^2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, raportat la art. 248 din Codul Penal al Romaniei, se arata in comunicatul institutiei.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective, explica ANI.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1279 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by