Cursurile au fost suspendate in 373 de unitati de invatamant din 29 de judete, potrivit raportarilor inspectoratelor scolare judetene si al Municipiului Bucuresti, citate de Agerpres. Ministerul Educatiei a anuntat ca activitatea unitatilor de invatamant din 13 judete nu este afectata de temperaturile scazute.

Din cele 29 de judete, 18 inregistreaza maximum 10 unitati de invatamant in care nu se sustin cursuri, in timp ce, in restul (11 judete), problemele sunt de un alt nivel. Dintre acestea, se distanteaza judetele Buzau (84 de unitati de invatamant), Alba (51 de unitati de invatamant), Botosani (47 de unitati de invatamant), Suceava (30 de unitati de invatamant) si Constanta (26 de unitati de invatamant).

In Bucuresti, doua gradinite nu isi desfasoara activitatea din cauza unor probleme aparute la alimentarea cu gaze.

Potrivit reglementarilor din domeniul educatiei, in cazuri deosebite (calamitati naturale, temperaturi extreme etc.), inspectoratele scolare judetene iau deciziile care se impun privind functionarea unitatilor de invatamant, in conformitate cu situatiile raportate de catre scoli, iar cursurile neefectuate vor fi recuperate conform unui grafic stabilit de catre conducerile scolilor.

In prezent se afla in vigoare o atentionare cod galben, conform careia in intervalul 3 februarie, ora 10,00 - 5 februarie, ora 20,00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.