Premierul Emil Boc le-a cerut joi prefectilor sa nu spuna ca au fost luati prin suprindere de vremea rea, punctand ca in cazul in care vor fi respectate procedurile stabilite de lege, atunci situatia va fi sub control, potrivit Agerpres.

"Sa nu aud ca veti spune: 'Am fost luati prin surprindere'. Am facut aceasta videoconferinta din timp, stiti codurile de vreme pe care le-am anuntat, stiti ce ne asteapta. Sa nu aud din partea dumneavoastra sau a altor autoritatilor ale statului ca 'ne-a luat prin surprindere'. Daca fiecare urmeaza procedurile stabilite de lege, lucrurile trebuie sa fie sub control, vietile sa fie salvate si nu sa fie situatii de blocaj. Repet, sa nu aud fraza: 'Am fost luati prin surprindere de ger sau de polei'," le-a spus Boc, prefectilor, la videoconferinta organizata joi, la Palatul Victoria.

Meteorologii au emis, joi, o atentionare Cod Galben de ninsori abundente, viscol si polei valabila in toata tara, incepand din data de 3 februarie pana duminica seara.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va inchide joi, inca zece drumuri nationale, pe langa cele patru pe care traficul a fost deja oprit.

In ceea ce priveste caile ferate, au fost anulate 41 de trenuri, o linie a fost inchisa, in trimp ce pe sinele ferate actioneaza 148 de utilaje de deszapezire.