Vremea este geroasa in cea mai mare parte a tarii joi dimineata. Cea mai scazuta temperatura a noptii de miercuri spre joi a fost de -30 de grade la Radauti. Cerul este variabil, cu innorari in regiunile sudice si sud-vestice, dar numai cu totul izolat se semnaleaza fulguieli. Vantul sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in Dobrogea.

La Bucuresti au fost -16 grade, iar maxima zilei nu va depasi -10 grade Celsius, spun meteorologii.

Alte temperaturi foarte scazute in tara la ora 7:00: -29 grade la Targu Lapus, -28 la Miercurea Ciuc, -27 la Suceava si Botosani, -26 la Vaslui, -24 la Iasi si Bacau, -22 la Focsani, -21 la Cluj-Napoca si -20 la Brasov.

Meteorologii vor emite pentru perioada urmatoare cod galben pentru ninsoare. Potrivit informatiilor primite de Guvern de la Administratia Nationala de Meteorologie, va fi mentinut si joi codul portocaliu pentru ger, urmand sa fie emis cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vant, ninsoare viscolita), potrivit TVR.

Executivul a decis suplimentarea cu 1.000.000 de lei, din Fondul de rezerva al bugetului Ministerului de Interne, pentru asigurarea combustibilului aferent interventiilor in perioada urmatoare si necesar pentru structurile din subordine, precum Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politie, Politia de frontiera.

Joi, vremea se mentine foarte rece

Prognoza meteorologilor arata ca si joi vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -14 si -4 grade. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge in general slab in sudul Banatului si in Oltenia, local in Muntenia si pe arii restranse in Dobrogea. In restul tarii vor fi doar fulguieli izolate.

Vantul va fi moderat, cu intensificari locale, temporare in sud, cu viteze de pana la 40...50 km/h, iar la munte va sufla tare, in special in Carpatii Meridionali si Muntii Banatului.

Pana in 3 februarie la ora 11:00, aproape toata tara este sub avertizare cod portocaliu. In Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.