Autoritatile de mediu din judetul Arad au decis sa interzica vanatoarea la caprioare dupa ce, in ultima luna, pe campurile din comunele Iratosu si Olari au fost gasite 204 cadavre de animale din aceasta specie, relateaza Mediafax. In zona a fost gasit un numar foarte mare de plicuri de raticide. Moartea animalelor este anchetata in patru dosare penale care au fost, deja, deschise.

Intr-un comunicat de presa remis miercuri, Ministerul Mediului anunta ca o comisie formata din reprezentanti ai autoritatilor judetene de mediu din Arad si ai politiei din zona a cercetat terenurile agricole din apropierea comunelor Iratosu si Olari, unde au fost gasite, in ultimele saptamani, zeci de cadavre de caprioare.

Comisia a ajuns la concluzia ca, in luna ianuarie, au murit in zona 204 caprioare. "Cadavrele nu prezentau urme de violenta exterioara si au fost transportate la DSVSA Arad pentru stabilirea cauzei mortalitatii", precizeaza sursa citata.

Potrivit comunicatului, in aceste conditii, gestionarii fondurilor de vanatoare din zona au primit sarcina sa sisteze vanatoarea la caprioare, numarul celor gasite moarte recent fiind mai mare decat "cota de recolta" nerealizata in acest sezon de vanatoare.

"Deoarece in zona a fost gasit un numar foarte mare de plicuri de raticide de diverse tipuri, Garda Nationala de Mediu face in continuare verificari la agentii economici care comercializeaza sau utilizeaza astfel de substante, iar institutiile abilitate au inceput cercetarea in patru dosare penale pentru identificarea celor vinovati de moartea capriorilor", se mai arata in comunicat.