Un convoi de barje fara incarcatura a ramas prins in gheata pe Canalul Dunare-Marea Neagra, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce legaturile dintre doua barje s-au desfacut la scurt timp dupa ce convoiul a trecut de Ecluza Cernavoda, relateaza Agerpres.

Potrivit directorului general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CN ACN), Valentin Zeicu, incidentul s-a petrecut dupa ce legaturile dintre doua barje, din totalul de sase cate alcatuiesc convoiul condus de impingatorul Sidex 6, s-au desfacut. Drept rezultat, intregul ansamblu s-a desfacut in evantai la prima curba de pe canal, la aproximativ cinci kilometri dupa ce a trecut de Ecluza Cernavoda.

"Se mai intampla astfel de evenimente iarna. Dupa incident, convoiul a trebuit sa ramana in zona pentru a-si recupera barjele desfacute si astfel senalul a inghetat, convoiul respectiv avand unitatile de transport goale. Astazi urmeaza sa vina de la Galati, pe canal, alte doua convoaie cu cate patru barje fiecare, si astfel vom reusi sa redeschidem senalul, urmand ca ulterior toate cele trei convoaie de barje sa vina in Portul Constanta la incarcare. Dupa-amiaza, un convoi cu minereuri va pleca spre Galati si astfel senalul va fi pastrat operational", a declarat Valentin Zeicu.

Apa Canalului Dunare-Marea Neagra a inceput sa inghete in urma cu 48 de ore, iar in prezent gheata are grosimea de circa 10 centimetri.