Mai multi membri Greenpeace au fortat intrarea in Ministerul Mediului, au reusit sa treaca de jandarmul de la poarta si au intrat in biroul ministrului Mediului, unde protesteaza fata de proiectul Rosia Montana. Doi dintre acestia s-au legat de calorifer.

"M-am trezit in birou cu circa 25 de oameni de la Green Peace care au cerut sa le spun ce e cu Rosia Montana. Eu sunt amabil si chiar daca au depasit toate prevederile legale - pentru ca s-au legat cu lanturi de calorifer si s-au asezat acolo - am avut o discutie si am clarificat care e punctul meu de vedere.

Nu o sa propun guvernului niciun acord de mediu numai daca sunt convins 100% ca nu dauneaza. Sunt inca cateva probleme care trebuie clarificate la nivelul cadrului. Ei au cerut sa le spun ca sunt impotriva proiectului, eu nici nu sunt in aceasta pozitie," a explicat ministrul.

Borbely a precizat ca doi dintre membri sunt legati de calorifer si ca in prezent (ora 12.30) ei stau in continuare in biroul sau. "Nu e nicio problema, eu imi desfasor activitatea. Avem o convietuire pasnica. Dupa o anumita perioada probabil le vom cere politicos sa plece", a spus el.

Ministrul a declarat ca membrii organizatiei au adus si "televiziuni maghiare" cu ei.

Surse din Ministerul Mediului au declarat pentru Mediafax ca "mai mult de 20 de tineri", activisti ai organizatiei Greenpeace, "au dat buzna" in minister, jandarmul de la poarta neputand sa-i opreasca pe toti.

"Oamenii au trecut de paznic si au urcat in biroul ministrului, unde se afla si acum, fie in birou, fie in anticamera la secretariat si asteapta cu pancarte impotriva Rosiei Montane, probabil sa vina presa sau politia", au declarat sursele.

Aceleasi surse au precizat ca unul dintre protestatari s-a legat cu un lant de un calorifer din biroul ministrului.

In jurul orei 11.30, cand activistii Greenpeace au intrat in birou, ministrul era intr-o intalnire.

Ministrul a vorbit cu protestatarii, i-a invitat sa serveasca apa si cafea, dar acestia au refuzat. Discutiile s-au purtat pe un ton politicos, potrivit surselor citate.

La ora transmiterii acestei stiri, membrii Greenpeace, aflati in birou, sunt legitimati de jandarmii care au ajuns la fata locului.