Temperaturile au continuat sa fie foarte scazute pentru aceasta perioada si luni noaptea. . La ora 8:00 cel mai frig este la Intorsura Buzaului unde marti dimineata se inregistrau -29 de grade.

Ger mare a fost si la Brasov, -26 de grade, Alexandria (-25) si la Sfantu Gheorghe(-24). La Miercurea Ciuc au fost -23 de grade, la Sibiu si Giurgiu -20, iar la Ploiesti si Cluj Napoca -19 grade.

Alte temperaturi foarte scazute: Ramnicu Valcea, Pitesti si Targu Jiu (-18), Buzau (-16), Iasi si Alba Iulia (-15), Suceava si Vaslui (-14), Galati (-13), Slobozia si Calarasi (-12).

Marti vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasa in cea mai mare parte a teritoriului, in special in prima parte a zilei, arata prognoza meteorologica. Temperaturile maxime se vor situa intre -13 si -3 grade, mai ridicate in vest spre 0 grade.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin in regiunile intracarpatice, dar cu innorari trecatoare si izolat conditii de ninsoare, in Moldova si Dobrogea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-estul tarii, unde indicele de racire (IR) va atinge, izolat, pragul critic de -32.

La Bucuresti, la ora 5:00 se inregistrau -21 de grade la statia meteo Baneasa si -15 grade la Filaret. Marti, vremea va fi geroasa, in special in prima parte a zilei. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi in jur de -8 grade.

Pana in 3 februarie, aproape toata tara este sub o atentionare de cod portocaliu de ger persistent, dupa cum a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie.