Oficial al FC Barcelona, conectat financiar la gruparea Gheara

Marţi, 31 ianuarie 2012, 0:16 Actualitate | Esenţial

Nicu Gheara alaturi de Carles Puyol, capitanul Barcelonei
Foto: Facebook
23 martie 2011. București. Gruparea lui Nicu Gheară și un director al clubului FC Barcelona își unesc interesele într-o afacere pe malul Dâmboviței. Asociatul lor este un afacerist spaniol condamnat penal în Peninsula Iberică pentru fraudă împotriva sănătății publice. În firma Disprofarm SRL, cu sediul într-un cartier rezidențial din București, spaniolii Eduardo Coll Poblet și Juan Carlos Font Mas s-au asociat cu românul Pepy Daniel Nicolae. Compania lor are ca obiectiv principal producția de medicamente. În ecuație apare și un contabil influent conectat la filiera Gheară, la șefi din PDL și la afaceri de anvergură pe bani publici.

CINE SUNT ACTORII AFACERII “DISPROFARM”

Juan Carlos Font Mas, 58.Este asociatul majoritar al Disprofram SRL (51%). Font Mas locuiește în Barcelona, Spania, unde deține alte opt firme care operează în domeniul farmaciei cosmetice, precum și mărci înregistrate de loțiuni, creme și medicamente anti-celulită. În iulie 2005, Font Mas a fost condamnat de justiția spaniolă pentru fraudă contra sănătății publice comisă în 1999.Pedeapsa: doi ani și șase luni de închisoare plus patru ani și jumătate de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei. Pe scurt, spaniolul a fost acuzat că a substituit un medicament cu un altul mai ieftin, pentru a-și însuși diferența de bani provenită din subvenționarea produsului înlocuit. El a pretins că vinde medicamentul finanțat de stat, în condițiile în care scotea pe piață un înlocuitor. Sentința împotriva lui Font Mas a fost dată de Curtea Penală nr. 3 din Barcelona. În 2007, Font Mas a ieșit din închisoare printr-un decret regal care i-a redus detenția cu șase luni.

Eduardo Coll Poblet, 55.Asociat (24%) în firma Disprofarm SRL. Este directorul renumitului club FC Barcelona, a cărui echipă de fotbal domină sportul-rege. Coll Poblet este șeful Comisiei de Disciplina a FC Barcelona, adică acel organism care judecă actele de indisciplină ale membrilor clubului. Oficialul “Barça” este și el un afacerist prolific. De profesie jurist, patronează societatea de avocatură Coll Advocats, cu sediul în centrul Barcelonei. Tot în Spania, Coll Poblet mai deține o agenție imobiliară, un restaurant și încă trei firme de consultanță juridică - printre care și Institucio del Dret Empresarial (Institutul de Drept Impresarial).

Trebuie spus că Nicu Gheară apare în multe fotografii postate pe rețele sociale în compania unor jucători ai clubului catalan iar presa sportivă din țară a relatat despre chefurile de la Ibiza la care au fost invitați fotbaliștii FC Barcelona.

Pepy Daniel Nicolae, 46.Românul este al treilea asociat (25%) din Disprofarm SRL. De-a lungul timpului, Pepy s-a dovedit a fi omul de bază al controversatului Nicu Gheară. Confirmarea vine direct de la temutul interlop Nuredin Beinur, finul de cununie al lui Nicu Gheară. Contactat de RISE Project, Beinur a comentat scurt: “Da, Pepy este director la firmele lui Gheară.” Legătura Gheară-Pepy datează încă din anii ’90, când Pepy a ocupat poziții cheie în companiile primului. Ulterior, după ce Gheară s-a retras în Ibiza, Insulele Baleare, Pepy a preluat, formal, afacerile acestuia. De exemplu, clubul Space (Boga Rent SRL), al cărui manager e condamnat în celebrul dosar “Cocaină pentru VIP-uri”, a fost transferat din proprietatea familiei Gheară în cea a lui Pepy – interpus prin firma Space Music & Film SRL. Pe această companie funcționa casa de discuri și producție de videoclipuri muzicale - folosită de Gheară pentru a lansa artiști în showbiz-ul românesc. Unul dintre ei este cântărețul Marcel Pavel care a declarat pentru RISE Project: “Acolo era patron nașul copilului meu, domnul Nicu Gheară. Nu știu dacă era și-n acte, dar Space Music era sub conducerea lui.Îi voi mulțumi tot timpul domnului Gheară că m-a ajutat să mă lansez”.De fapt, “în acte”, Space Music & Film e controlată de Pepy și gestionează, acum, lanțul de restaurante “Maron”. Gruparea mai deține două rețele de restaurante: “Dinasty” și “Pomodoro”. Ambele sunt operate de firma Space Conect PC 2008 SRL, controlată tot prin suveica Space Music-Pepy. “Dinasty” vinde mâncare chinezească în sistem fast-food prin mall-urile bucureștene, iar “Pomodoro” este o franciză preluată de la Ciro Orsini - un milionar controversat de peste Ocean a cărui relație cu Nicu Gheară este de notorietate. Și  discoteca Space din stațiunea Olimp a urmat un traseu similar: Gheară derula afacerea prin firma Disco Space Models pe care, ulterior, a lasat-o în mâinile lui Pepy - până atunci, asociatul său minoritar care l-a reprezentat la achiziția mai multor active din Neptun. La fel s-a întâmplat și în cazul societății (Space Artă și Sport) care a produs emisiuni de sport pentru televizunea publică: plasată de Gheară către Pepy care, la rândul lui, a pus-o în brațele unor cetățeni moldoveni cu tot cu datorii. Cei doi au fost și direct parteneri: inițial, în Space Comerț, Gheară era unic asociat, iar Pepy administrator. Apoi, pe hârtie, a rămas un apropiat de-al lor pânâ când SRL-ul a fost radiat. Situația s-a menținut însă la complexul comercial din cartierul Colentina care funcționează pe firma Euro Utimex. Aici, Pepy e administrator, iar Gheară asociat. Schema se repetă și la angro-ul pentru comercianții chinezi din Voluntari: în City Town Grup, soția lui Gheară, Margareta, și-a cesionat participațiile către asociații săi, Pepy și Ye Feng. Chinezul este partenerul tradițional al familiei Gheară, figurând cot la cot cu Pepy în alte două firme ale grupării (City Town Imobiliare, City Tang Grup).

PUNCTUL 0 AL AFACERII

București, strada Av. Mircea Zorileanu, nr. 26. Aici, pe străduța elegantă din zona Kiseleff, într-un bloc cu cinci etaje înfipt printre case interbelice, este înregistrat sediul companiei Disprofarm. Însă, la nivelul 3 al cubului de beton, nimic nu indică spațiul declarat al SRL-ului.Mai sus, o casă de avocatură își extinde birourile. La singurul număr de telefon afișat pe-un geam răspunde avocatul tulcean Sali Ernis: “Nu știu nimic despre Disprofarm, eu am contract de închiriere cu firma Lumiere de prin 2010.” Proprietarul clădirii de birouri, Lumiere Development SRL, aparține unui prolific contabil bucureștean. Se numește Rodica Mîndroiu, a fost inspector în Ministerul de Finanțe până-n 2003 și apoi consilieră la Camera Deputaților.

Acum, din poziția de consultant fiscal, ea depozitează secrete financiare pentru tot felul de clienți: traficanți de droguri condamnați, fotbaliști celebri, personaje mondene și cârciumari de fițe.

Dar, în afară de contabilitate, Rodica Mîndroiu are și alte afaceri care o fixează la confluența a două grupări de interese. În prima sunt aghiotanții lui Nicu Gheară. În cea de-a doua sunt lideri ai partidului de guvernământ.

STĂPÂNA CIFRELOR

Rodica Mîndroiu și Pepy Daniel Nicolae sunt asociați direct într-o altă afacere imobiliară. Cei doi impart frățește firma Maestro Credit Line SRL care gestionează un imobil în Mangalia, chiar dacă sediul social al companiei este în București, pe Bd. Unirii, într-un apartament al contabilei. Dar criza e dură, piața nu merge, susține Mîndroiu în termeni vagi: “Da, suntem asociați acolo, am avut un proiect, n-a ieșit. S-a cumpărat un imobil pe această firmă printr-un leasing imobiliar, vroiam să facem ceva… Între timp imobilul s-a restituit societății de leasing și atât. Asta-i tot.”,închide subiectul Mîndroiu. Ea administrează firma în care e parteneră cu Pepy.

Cât despre Disprofarm, cealaltă companie găzduită de Mîndroiu, în care Pepy figurează alături de directorul “Barça” și spaniolul condamnat penal, contabila o lasă-n coadă de pește:  “Da, e imobilul nostru. Disprofarm are doar sediul social acolo, dar încă n-are activitate. Nu funcționează, vom vedea dacă va functiona…Oricum, firma trebuie să vă dea un punct de vedere, nu eu.”

“CLIENȚII”. Mereu în gardă, Rodica Mîndroiu vorbește repede și apăsat. În ciuda debitului verbal, pe alocuri ostil, evită să dea răspunsuri clare, preferând doar să afle care sunt întrebările RISE Project - ceea ce recunoaște la moment dat, invocând nevoia consultării unui avocat. Reporterii au întâlnit-o într-unul dintre restaurantele Trattoria Verdi, vis a vis de Sala Polivalentă. Mîndroiu a sosit flancată de trei domni solizi, dintre care unul a patrulat printre mese cu atitudinea specifică unui șef de sală. Atunci când s–a oprit lângă scaunul contabilei, concetrându-se la o pată galbenă din tavan, tipul i s-a confesat pe un ton familiar: “Asta-i de la zăpadă. Stăteam ieri cu Pepy aici și era să ne pice-n cap, pe cuvânt! (…) Vezi c-au venit finii…”, face el cu ochiul.

Întrebată fiind al cui e restaurantul, Mîndroiu apucă să spună că spațiul a fost obținut de un consilier general printr-un contract cu primăria și subînchiriat mai departe. “Îmi sunt clienți”, se referă contabila la firma care operează localul. În realitate, mama Rodicăi Mîndroiu, în vârstă de 72 de ani, este asociată aici (50%) cu Viorel Băcanu - fondatorul lanțului Trattoria Verdi. Presa mondenă i-a consemnat lui Băcanu calitățile de bucătar și relația amoroasă pe care o are cu solista Lavinia de la trupa Spicy - impresariată de Nicu Gheară.

TRAFICANȚII. În context, Rodica Mîndroiu afirmă că s-a ocupat și de contabilitatea clubului Karma al cărui patron era Sorin Săpunărescu. Apropiat de Nicu Gheară și partener de afaceri cu Nuredin Beinur, Sorin Săpunărescu, zis “Americanul”, a fost condamnat în Germania pentru trafic de extasy la începutul anilor 2000. Ulterior, clubul Karma a fost preluat de Gheară care l-a transformat în discoteca Space.

“Clienții mă recomandă de la unul la altul. Lui Sorin, m-a recomandat Florin Iosef”, continuă Mîndroiu. Florin Iosef zis “Grasul” a fost și el condamnat în Statele Unite pentru trafic de droguri. El și Săpunărescu faceau parte din aceeași rețea.

SECRETUL. Singura întrebare la care Rodica Mîndroiu refuză frontal să răspundă este cea legată de împrejurările în care l-a cunoscut pe Pepy: “Vorbiți cu el. Eu trebuie să-i cer acordul înainte să vă spun. (…) Da, pe Nicu Gheară l-am văzut doar de câteva ori. O să-i rog pe angajații mei să verifice dacă am avut contracte cu firmele din grupul Space și voi reveni”. N-a mai revenit.

Nici Pepy Daniel Nicolae n-a răspuns apelurilor repetate ale RISE Project, deși Rodica Mîndroiu a promis că va facilita comunicarea.

RELAȚII CU PUTEREA

Vicepreședinții partidului de guvernământ, Romeo Raicu și Mihai Stănișoară, s-au intersectat cu Rodica Mîndroiu în afaceri. Indirect, și viceprimarul PDL al capitalei, Mircea Raicu.

PRIETENUL ROMEO. Acum o lună, contabila și Romeo Raicu au înființat societatea de consultanță Excont Business Advisor. Mîndoiu deține controlul (51%), restul participațiilor revenind exclusiv politicianului. În paralel, PDL-istul Raicu mai are o firmă, Raroma Invest, pe care face comerț. Administratorul ambelor companii este Rodica Mîndroiu.

Raicu a fost deputat în mandatele 2000-2008, perioadă în care a condus și Comisa de control parlamentar a Serviciului de Informații Externe. În prezent, el e vicepreședinte PDL la nivel național, vicepreședinte al organizației București și șeful filialei din sectorul 4. Cum a cunoscut-o pe Rodica Mîndroiu? Fiecare are varianta lui.

“Da, sunt asociat cu doamna Mîndroiu. Am cunoscut-o când am colaborat cu dânsa pe o chestiune legislativă.”, susține Romeo Raicu. De cealaltă parte, Rodica Mîndroiu își amintește altceva: “Ne cunoștem din facultate, de mult timp. Eram în același grup de prieteni.”

Dincolo de “chestiunea legislativă”, Mîndroiu e familiarizată cu afacerile lui Raicu de ani buni. Ea a administrat firma Roninco Invest SRL, deținută de soții Romeo și Nicoleta Raicu.Tot în aceeși perioadă (2005), Mîndroiu a fost numită administrator și la Geminco SRL, pe care Romeo Raicu o împărțea în mod egal cu Mihai Stănișoară, alt demnitar PDL.

Stănișoară a fost ministrul Apărării și consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, îndeplinind și funcția de membru în CSAT. Acum, el e senator PDL, vicepreședinte al partidului la nivel național și șeful filialei Mehedinți.

SERVICII PENTRU REBU. Conexiunile politice ale Rodicăi Mîndroiu nu se termină aici. “M-am ferit de afacerile cu statul, să știți, singura mea legătură e cu REBU”, admite contabila. Într-adevăr, ea apare administrator și la REBU - societatea de salubrizare în care Consiliul General al Capitalei are jumătate din acțiuni. Până-n 2008, directorul REBU a fost PDL-istul Mircea Raicu – vărul lui Romeo și actual viceprimar general al Bucureștiului. Mîndroiu rezumă situația: “Da, pe Mircea l-am cunoscut prin Romeo și Nicoleta, dar n-am avut mari discuții”.


Citeste tot articolul si comenteaza pe site-ul RISE Project


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

5295 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  interesant articol (Marţi, 31 ianuarie 2012, 2:57)

  mvr [utilizator]

  ..tocmai cand mai aveam putin si ajungeam sa cred ca jurnalismul de investigatie (de calitate) a disparut din Romania
 • -4 (4 voturi)    
  traiascarepublicasocialista (Marţi, 31 ianuarie 2012, 3:33)

  eurofil [anonim]

  O mostră formidabilă de jurnalism de tip Scînteia: se iau 2-3 afacerişti cu activităţi dubioase notorii, 1 contabil cunoscător de secrete ce urmează a fi nedezvăluite, 5 fotbalişti şi ţîşpe politicieni şi alte prostituate şi se alcătuieşte un dosar ce înfierează cu mînie proletară acumulările burghejilor şi politicienilor fără ca vreo sentinţă judecătorească să fi fost emisă pe numele împricinaţilor, ba chiar fără să existe vreun dosar penal deschis şi nici măcar cel mai mic semn de suspiciune că ar fi fost săvîrşite fapte penale caresă merite atenţia noastră. Un rechizitoriu futil dar de maximă vigilenţă a la presa de partid a anilor 50. Ce ne rămîne nouă, cititorilor, avizi după conspiraţii şi uneltiri ascunse ale tartorilor? doar un gust amar, căci in final nimic inedit nu ni se relevează, ci doar ni se întăreşte o părere proastă pe care o aveam despre interlopi, politicieni şi gazetari.
  Nimic despre clanurile înşurubate in jurul prostituţiei şi traficului de femei, sau măcar despre traficul de droguri, despre contrabandă şi spălare de bani pe filiera spaniolă, adică despre chestiunile prefigurate de un asemenea titlu, ci o poltronă poliloghie, o bătută-n piuă menită să ne asigure că reţelele de jurnalişti anchetează la greu reţelele de mafioţi. Nu ştiu dacă autorii sînt conştienţi că menţionarea atîtor firme într-un articol fără miză nu poate părea ca fiind altceva decît publicitate.
  • +1 (1 vot)    
   specializare (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:16)

   firmofob [anonim] i-a raspuns lui eurofil

   pai daca le urmaresti cariera semnatarilor, asta e specializarea lor, sa insire firme si actionari ca sa arate ca ei stiu. asta cand nu insira fapte copiate dintr-un dosar penal. e si asta o forma de exhibitionism
  • 0 (0 voturi)    
   Ai dreptate! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 13:48)

   bedmadafaka [anonim] i-a raspuns lui eurofil

   Aduce a Libertatea,Click ,Cancan,toata insiruirea asta de nume dubioase(celebre),insa nici o proba solida,doar pareri si teoria conspiratiei!Reclama mascata!!
 • +4 (4 voturi)    
  Atentie (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:11)

  mark_atmail [utilizator]

  Felicitari pentru articol, dar sa vedeti amenintari (anonime evident) la adresa Hotnews. Sper sa reletati in continuare despre subiect, cat si despre eventualele ameninari primite.
 • 0 (0 voturi)    
  Barca stie in ce s-a bagat? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 12:44)

  Fiscu [anonim]

  Numai cand auzi un nume preum Nicu Gheara ar trebui sa te speri. Dar cum spaniolii nu-l traduc au cazut intr-o mare plasa. Sunt aproape sigur ca Realul va exploata la maxim acest articol si va declansa un scandal monstru in Spania. Un club ca Barca nu poate sta cu fruntea sus printre traficantii de droguri, prostituate si spalatori de bani. Aproape ca ma indrept spre Real cand aflu de asemenea murdarii.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă