Actorul Emil Hossu a fost inmormantat sambata dupa-amiaza la Cimitirul Bellu din Bucuresti, in aplauzele a sute de persoane, printre care membri ai familiei, colegi de la Teatrul Nottara si numerosi alti artisti care au venit sa-i aduca un ultim omagiu, relateaza agentia Mediafax.

Emil HossuFoto: Agerpres

Slujba de inmormantare a inceput dupa ora 14.00, la capela mare a Cimitirului Bellu. Ceremonia din capela a fost una privata, incluzand si discursuri ale apropiatilor.

Sute de persoane au venit sa isi ia ramas bun de la cunsocutul actor de teatru si film. Printre cei prezenti s-au numarat, alaturi de sotia actorului, Catrinel Dumitrescu, si fiul lui, Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, George Mihaita, George Ivascu, Ducu Darie, Ion Dichiseanu, Florin Zamfirescu, Constantin (Bebe) Cotimanis, Vladimir Gaitan si Valentin Teodosiu.

In jurul orei 15.30, sicriul cu trupul neinsufletit al actorului a fost scos din capela in aplauzele sutelor de oameni prezenti. De asemenea, cei prezenti au scandat "Milu, Milu" si "Milu, te iubim", inainte ca sicriul sa fie purtat pe Aleea Artistilor, unde actorul a fost inmormantat.

La locul de veci, aflat in apropierea mormantului lui Gheorghe Dinica, soborul de preoti de la capela a mai tinut o scurta slujba. Aleile din jurul mormantului s-au dovedit neincapatoare pentru multimea venita sa-i aduca un ultim omagiu lui Emil Hossu. Dupa slujba de la mormant, oamenii au aplaudat din nou.

Chiar inainte ca sicriul sa fie coborat in mormant, un barbat care s-a prezentat drept Aurel, cerandu-si scuze, a luat cuvantul, amintindu-le celor prezenti ca in urma cu 10 zile Emil Hossu a sustinut un discurs la mitingul de la Arcul de Trimf "impotriva ticalosiei acestui Guvern". "Alaturi de noi, Emil Hossu a strigat 'Libertate!'", a mai spus barbatul. Interventia neprevazuta a ridicat semne de intrebare in randul celor prezenti la inmormantare. Si o femeie din multime a facut referire la protestele din ultima perioada, spunand ca a venit sa-i aduca "omagiul Pietei Universitatii" actorului.

Pe de alta parte, cei mai multi dintre colegii de breasla ai lui Hossu care au participat la inmormantare nu au facut declaratii presei, fiind vizibil indurerati.

Constantin Cotimanis a spus totusi, intr-o scurta declaratie, ca disparitia lui Emil Hossu este o "pierdere foarte grea".

"Aseara am tinut un spectacol la Teatrul Nottara in memoria lui Emil Hossu. La sfarsit, publicul a aplaudat si a tinut un moment de reculegere. Milu a murit pe scena si noi l-am aplaudat pe scena", a mai spus Cotimanis.

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seara, medicii SMURD chemati la Teatrul Nottara - unde actorul urma sa joace intr-un spectacol - neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator.

Emil Hossu, care a murit la varsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucuresti si a jucat in numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pamanteni" si "Balanta".