Secretarul de stat in MAI si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor Ioan Dascalu, a anuntat sambata ca 33 de drumuri judetene sunt in continuare blocate, la fel ca si autostrada A2, relateaza Agerpres.

Dascalu a spus insa ca pana duminica seara A2 va fi redata circulatiei, aceasta urmand sa se desfasoare insa in conditii de iarna.

"In conditiile in care vom avea temperaturi foarte scazute este posibil sa avem afectate retelele de energie electrica si gaze naturale. Probleme vor aparea, dar vom lua masurile de interventie operative", a spus Ioan Dascalu.

La randul sau, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat a afirmat ca pana in prezent au fost adunate 150 de persoane fara adapost de catre Serviciile de Urgenta prespitalicesti si alte 100 de persoane s-au prezentat la Unitatile de Primire Urgente, cele care nu au solicitat asistenta medicala fiind transferate la adaposturi.

Raed Arafat a spus ca va continua pe perioada codului galben de ger monitorizarea acestor persoane si recomanda populatiei, in special batrani si copii, persoane cardiace, sa nu iasa pe strada sau daca o fac sa fie bine imbracati pentru a evita situatii nedorite.

Reprezentantul Politiei a precizat ca a fost marit numarul de politisti mobilizati pe sectoarele de drumuri nationale si judetene, iar impreuna cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania se vor identifica zonele cu risc de polei si vor fi urmariti cu aparatele radar soferii care au tentatia de a mari viteza.