Porturile constantene au fost redeschise, dupa ce toate manevrele navelor fusesera sistate de miercuri dupa-amiaza, din cauza ninsorii si viscolului deosebit de puternic, ramanand inca inchis portul Constanta Sud - fluvial, transmite Mediafax.

Astfel, potrivit reprezentantilor Capitaniei Zonale Constanta, datorita imbunatatirii conditiilor meteorologice, manevrele navelor de plecare si sosire in portul Constanta Nord au fost reluate vineri noapte, in timp ce porturile Midia si Mangalia au fost redeschise sambata dimineata.

Ramane in continuare inchis portul Constanta Sud - fluvial, precum si traficul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunare - Marea Neagra.

Totodata, navigatia pe Canalul Dunare - Marea Neagra se desfasoara restrictionat pentru convoaiele cu barje goale.

Manevrele de incarcare si descarcare ale navelor in porturile constantene au fost suspendate de miercuri dupa-amiaza, din cauza vantului extrem de puternic, care a atins si depasit viteze de 90 km/h, si a vizibilitatii scazute, in conditii de viscol.

De asemenea, autoritatile locale au anuntat ca si Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" este deschis traficului aerian, dupa ce fusese inchis vineri, tot din cauza vremii nefavorabile.

Drumurile nationale din judetul Constanta sunt inchise pentru a fi deszapetite, cu exceptia DN 3 Constanta - Murfatlar si DN 22C Murfatlar - Cernavoda, pe care pot circula masinile cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

Si Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA - Sucursala Regionala CF Constanta a anuntat ca transportul feroviar pe raza judetului Constanta se desfasoara in conditii de iarna, dar fara probleme deosebite.