Centrul Infotrafic informeaza ca, potrivit datelelor primite de la dispeceratele de politie pana la ora 8.00, circulatia rutiera este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului, pe toate drumurile nationale din judetul Constanta, cu exceptia DN22C Murfatlar-Cernavoda si DN3 Murfatlar-Constanta.

UPDATE 20:00 Secretarul de stat in MAI si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor Ioan Dascalu, a anuntat sambata ca 33 de drumuri judetene sunt in continuare blocate, la fel ca si autostrada A2, relateaza Agerpres.

UPDATE 17:20 A2 si trei drumuri nationale, inca blocate - INFOTRAFIC

UPDATE 16:30 Traficul pe DN 24D Bârlad -Galaţi a fost deschis

UPDATE 15:45 Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu: A2 va fi deblocata pana maine

UPDATE 13:45MAI: Pana dupa-amiaza, toate drumurile nationale vor fi deschise; 9 drumuri nationale si 63 de drumuri judetene, blocate in continuare

UPDATE 13:30Drumurile din Tulcea si Constanta au fost deschise circulatiei

UPDATE 12:15 CNADNR: A fost redeschis traficul pe: DN3 Stefanesti - Basarabi, DN 2C Costesti - Pogoanele si DN 22 Ramnicu Sarat - Baila, pentru vehicule cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone, DN 2B Buzau - Faurei, DN 2L Tisita - Satu Nou, DN 2M Focsani -Odobesti.

Infotrafic al Politiei Romane precizeaza ca pe cele doua drumuri exista restrictie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Infotrafic spune ca pana la ora 8.00 erau inchise:

A2 Bucuresti - Constanta;

DN22 Ramnicu Sarat - Braila (judetul Buzau);

DN24D Barlad - Galati (judetul Galati); - deschis incepand cu 16.30

DN2C Costesti - Smeeni - Pogoanele - Padina (judetul Buzau); - deschis in jurul orei 11.00

DN22F Nalbant - Horia (judetul Tulcea);

DN22D Macin - Caugagia (judetul Tulcea);

DN23B Maicanesti - Ciorasti - Codresti (judetul Vrancea);

DN2N Bogza - Dumbraveni - Jitia (judetul Vrancea);

DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea);

DN2L Tisita - Panciu (judetul Vrancea);

DN5A Hotarele - Mironesti - Varlaam (judetul Giurgiu) .

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite deplasarile, iar daca acestea sunt necesare, sa se informeze cu privire la prognoza meteorologica si starea partii carosabile in zonele ce urmeaza a fi tranzitate, sa ruleze cu viteza redusa si adaptata particularitatilor de drum, sa foloseasca cu precadere frana de motor si sa nu bruscheze comenzile vehiculului, precizeaza sursa citata.

Circulatia se desfasoara in conditii de iarna. CNADNR roaga participantii la trafic sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera in vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, mai precizeaza comunicatul.