Situatia va reveni la normalitate dupa ninsorile din ultimele zile, dar aceasta presupune sa mai treaca o anumita perioada, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, dupa ce a survolat zonele inzapezite cu un elicopter, informeaza Mediafax.

"Zapada se pare ca este foarte buna pentru agricultura, dar nu si pentru trafic. Reintram in normalitate, dar aceasta mai presupune un anumit interval de timp", a spus Boc.

In jurul orei 15.00, premierul a plecat din Bucuresti cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a survola atat centura Capitalei, cat si autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti si A2 Bucuresti-Lehliu, blocate de ninsorile din ultimele zile.

Judetele Constanta si Tulcea sunt sub atentionare cod galben de viscol pana sambata la ora 10.00, meteorologii anuntand ca in aceste zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora, troienind zapada.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pana sambata, la ora 10.00, in judetele Constanta si Tulcea "vantul va mai prezenta intensificari cu viteza la rafala de 50-60 km/h, viscolind si troienind zapada".

In zilele urmatoare, valorile termice vor continua sa scada, iar vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii, potrivit ANM.

Joi, autoritatile au prelungit codul portocaliu pentru judetele Constanta si Tulcea, pana vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost emis pentru judetele Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Ialomita si Calarasi.