Sesiunea speciala a bacalaureatului pentru elevii care participa la loturile de pregatire pentru olimpiadele internationale se va desfasura in perioada 12 - 25 mai 2012, potrivit unei note a Ministerului Educatiei (MECTS), informeaza Agerpres.

MECTS va organiza sesiunea speciala pentru olimpici pentru asigurarea participarii elevilor de clasa a XII-a la olimpiadele internationale din anul 2012.

"Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de bacalaureat. In consecinta, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune de bacalaureat, iunie - iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere in invatamantul superior 2012", se arata in nota ministerului.

In ceea ce priveste examenul de Bacalaureat pentru elevii care nu participa la olimpiadele internationale din anul 2012, structura examenului va fi aceeasi cu cea din anul trecut.

Candidatii se vor putea inscrie la prima sesiune a examenului intre 28 si 30 mai, iar cursurile elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a se vor incheia pe 1 iunie.

Intre 11 si 13 iunie vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), intre 13 si 15 iunie competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B), intre 18 si 22 iunie competentele digitale (proba D).

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) va avea loc intre 25 si 27 iunie, pe 2 iulie proba scrisa la Limba si literatura romana (proba E)a)), in 3 iulie cea scrisa la Limba si literatura materna (proba E)b)).

Pe 4 iulie va fi sustinuta proba scrisa obligatorie a profilului (proba E)c)), iar pe 6 iulie proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d)).

Rezultatele finale vor fi afisate pe 13 iulie.