Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a prezentat vineri dimineata in cadrul Comandamentului de Iarna de la ora 7:00 situatia traficului in capitala si activitatile pe care le vor desfasura angajatii primariei pentru a usura circulatia in Bucuresti.

UPDATE O linie de autobuz a fost suspendata, o alta are un traseu mai lung, iar sapte au capatul inainte de terminale, a declarat, vineri dimineata purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, pentru Mediafax.

Linia de autobuz 223, care face legatura intre Soseaua de Centura - Glina si CET Sud a fost suspendata, a precizat purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Autobuzele liniei 261 circula pe un traseu prelungit, de la Complexul Comercial Baneasa pana la Pasajul Baneasa. Autobuzele liniei 106, care ar fi trebuit sa ajunga pana la cartierul Rosu, intorc la statia Master, autobuzele 137, 421 si 236 intorc la Liceul Auto, cele de pe linia 162, care ar fi trebuit sa ajunga pana la magazinele 16 Februarie, intorc la cartierul 16 Februarie. De asemenea, autobuzele liniei 125 intorc la Romprim, iar cele de pe linia 302 intorc pe Soseaua Alexandriei, cu o statie inainte de terminalul de la cartierul Fortuna.

Raeceanu a precizat ca in timpul noptii de joi spre vineri angajatii RATB au actionat cu utilaje de deszapezire pentru curatarea liniilor de tramvai, la aceasta ora nefiind semnalate incidente.

Sorin Oprescu a spus ca la ora 6:00 pe arterele principale din Capitala se putea circula bine, in conditii de iarna. Nu au fost deocamdata probleme in trafic ale mijloacelor de transport ale RATB.

Pasajul Lujerului poate fi din nou folosit, a precizat edilul.

Caile de acces in scoli, gradinite si spitale au fost curatate astfel incat se poate ajunge in aceste institutii.

In schimb, a crescut numarul celor care au ajuns la spital din cauza ghetii. 180 de oameni s-au internat in ultimele ore cu luxatii si fracturi. In ultimele 24 de ore au fost peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanta.

Primarul a spus se continua actiunea cu antiderapant pe arterele mari dupa pranz, in jurul orelor 14:00 si apoi in jur de ora 19, vineri seara, cand temperaturile vor incepe din nou sa scada.

Meteorologii au anutat pentru urmatoarele zile temperaturi foarte scazute.