Aproximativ 100 de persoane, in mare parte membri ai unei organizatii de revolutionari, s-au adunat joi seara pe treptele din fata Teatrului National, pentru a 14-a zi de proteste impotriva puterii, informeaza Mediafax. In jurul orei 18.00, protestatarii scandau "Ploua, ninge, noi vom invinge" si "Ciumpalac inghetat".

Oamenii scandeaza lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu, impotriva premierului Emil Boc si, cu cateva ocazii, impotriva intregii clase politice. Cateva persoane au in maini drapele tricolore, dar si pancarde cu mesaje prin care cer demisia presedintelui si a premierului. La fata locului se afla si cateva grupe de jandarmi.

Cativa dintre protestatari s-au declarat nemultumiti de lipsa echipelor de televiziune, prezente in piata pana joi. Unul dintre protestatari le-a explicat altor cativa din grupul sau ca, cel mai probabil, presa este ocupata cu relatari despre problemele cauzate de ninsoarea abundenta. "Da, s-au dus sa-l filmeze pe Boc dand la lopata", a afirmat un protestatar.

Prima banda a Bulevardului Magheru, cea de langa trotuar, a fost curatata inainte de lasarea serii de o masina de deszapezire pentru a permite jandarmilor sa amplaseze gardurile care delimiteaza spatiul de protest.

In jurul orei 18.00, nu se afla niciun manifestant in zona de la Facultatea de Arhitectura (la Fantana), informeaza Mediafax.