Viscolul puternic a lasat locuitorii din comuna Bragadiru fara energie electrica mai mult de 24 de ore, ne-a atras atentia Nicolae Alexandru, un cititor HotNews.ro. "Suntem efectiv paralizati si de 24 de ora stam in frig si ne incalzim la aragaz, deoarece toata lumea foloseste centrale pe gaz care nu functioneaza fara curent electric. Exceptand faptul ca nu avem apa curenta deoarece foarte multa lume foloseste put propriu cu hidrofor. Suntem in frig si marea majoritate au copii mici. Este infiorator", sustine Nicolae Alexandru.

Mai mult, acesta spune ca a incercat sa apele la serviciul Call Center al Enel pentru a semnala situatia, insa de fiecare data a raspuns robotul. "Am stat chiar si 10 minute asteptand sa raspunda cineva", a spus cititorul HotNews.ro. Acesta afirma ca locuitorii comunei Bragadiru au stat la lumina lumanarii si s-au incalzit mai mult de 24 de ore cu ajutorul aragazului. "Sunt doua familii care au copii mici care stau in frig. Azi-noapte au luat saltelele de pe pat si le-au mutat in bucatarie unde au si dormit", a precizat Nicolae Alexandru. Acesta a mai spus ca locuitorii din Bragadiru nu inteleg de ce nu a fost rezolvata problema in cele 24 de ore.

  • Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Enel au afirmat ca in acest moment situatia din Bragadiru este sub control si ca echipele de interventie lucreaza la restabilirea alimentarii cu energie electrica. In ceea ce priveste serviciul Call Center exista 60 de linii dedicate situatiilor de urgenta. In cazul in care nu este disponibil vreun operator al Enel, intra robotul care ofera informatii legate de zona cu avarii.

UPDATE Enel Romania a creat o sectiune dedicata pe site-ul www.enel.ro, de unde pot afla informatii actualizate la fiecare doua ore despre situatia alimentarii cu energie electrica in zonele afectate – Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Calarasi, Tulcea, Ialomita.

Ninsorile abundente si vantul puternic au lasat zeci de localitati fara curent in judetele Giurgiu si Ilfov. Potrivit Enel, la ora 16.00, erau afectate 4 localitati din judetul Ilfov si 44 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

  • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 5 LEA partial, 69 de posturi de transformare, fiind afectate 4 localitati (zonele Branesti partial, Varteju, Domnesti partial, Pipera-Tunari partial).
  • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 6 linii LEA (linii electrice aeriene) si 8 LEA partial, cu 236 posturi de transformare, fiind afectate 44 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Marsa, Goleasca, Ogrezeni, Bolintin Deal, Gradinari, Mihai Voda)
  • In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective, peste 860 de sesizari.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor se numara izolatori sparti, cordoane si conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi cazute pe liniile electrice aeriene.