​Un grup de hackeri romani a spart site-urile Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu si ale Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei si au repostat intreaga baza de date a institutului (situatii financiare 2008-2011, parole, adrese de mail, nume, date personale si alte documente extrase de pe serverele INFIN-HH) pe un site public, accesibil oricui.

Mesajul postat de #antisecROFoto: #antisecRO

Grupul avertizeaza ca aceste doua atacuri sunt doar primele dintr-un val care va atinge in urmatoarea perioada “majoritatea site-urilor guvernamentale, precum si firmele mari din Romania”, conform unui comunicat oficial remis redactiei HotNews.ro.

La ora publicarii acestui articol, ambele site-uri au fost repuse in functiune. Hackerii au lasat si un mesaj in limba engleza, cu mai multe greseli de scriere, in care afirma ca Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu “nu a fost capabila sa ajute copiii si, ca atare, a devenit inutila, iar site-ul sau nu mai poate fi prezent pe Internet”.

UPDATECentrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica (CERT-RO)a anuntat ca a intervenit, iar accesul la pagina web a fost deja blocat.