Aria ninsorilor viscolite va continua sa se restranga catre sud-estul Romaniei, incepand din aceasta noapte, insa se va instala gerul, temperaturile minime urmand sa ajunga pana la minus 16 grade, iar maximele la minus 8 grade, se arata in Raportul zilnic privind situatia hidrometeorologica si a calitatii mediului, publicat joi de Ministerul Mediului si Padurilor si citat de Agerpres.

Astfel, in intervalul 26 ianuarie, ora 9:00 - 27 ianuarie, ora 9:00, in tara, vremea va continua sa se raceasca in toate regiunile, iar ninsorile se vor mentine in sudul si in estul tarii.

In Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei si al Moldovei, dar si in Carpatii Orientali si Meridionali, local, ninsorile vor fi abundente, in timp ce in regiunile sud-estice rafalele de vant vor atinge 80-90 km/h, viscolind, spulberand si troienind zapada, ce va determina diminuarea severa a vizibilitatii, chiar sub 50 metri.

In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si zero grade, usor mai ridicate in vest. Noaptea aria ninsorilor viscolite se va restrange spre sud-est, dar va fi ger in majoritatea zonelor, cu temperaturi minime cuprinse in general intre minus 16 si minus 6 grade Celsius.

La Bucuresti, vremea va continua sa se raceasca, va ninge abundent si viscolit, cu rafale de vant de 70-80 km/h, determinand scaderea vizibilitatii. Incepand din cursul serii de joi, ninsoarea si viscolul se vor diminua, temperatura maxima urmand sa fie cuprinsa intre minus 5 si minus 4 grade, in timp ce minima termica se va situa in jurul valorii de minus 9 grade Celsius.