Premierul Emil Boc a cerut, joi, o lopata militarilor care ajutau la deszapezirea autostrazii Bucuresti-Pitesti, si a curatat drumul de zapada alaturi de acestia pentru cateva minute, transmite Mediafax. Seful Executivului a afirmat ca are antrenament si experienta in "manuirea" lopetii.

Intrebat daca mai are energie dupa ce a coordonat noaptea trecuta Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, Boc a spus: "Am antrenament din tinerete. Se vede dupa cum manui lopata".

Chestionat de ziaristi daca nu ii este frig, avand in vedere ca nu poarta caciula si manusi, premierul a raspuns: "Pai daca mie mi-e frig, ce sa zica oamenii acestia care sunt toata ziua in ger si frig? Eu ce sa ma plang...".

Premierul a inspectat modul in care se efectueaza deszapezirea A1. El a fost insotit de ministrii Transporturilor si Apararii, Anca Boagiu si Gabriel Oprea.

Emil Boc le-a cerut celor doi ministri sa foloseasca echipamentele armatei, inclusiv tancuri cu senile, pentru operatiunile de deszapezire in cazuri de urgenta.