Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat, luni, in Piata Universitatii, a declarat ca s-a deplasat, miercuri, pe platoul unitatii militare la care este incadrat si ca, referitor la situatia sa, va face declaratii suplimentare joi dupa-amiaza, relateaza Mediafax.

Alexandru GheorgheFoto: captura Antena 3

"Eu m-am deplasat pe platoul unitatii militare si am stat acolo in aceeasi pozitie in care stau acum in fata dumneavoastra, in ninsoare", a afirmat locotenentul.

El a spus ca a facut o solicitare catre Statul Major General, fara a detalia continutul acesteia, si ca va primi un raspuns joi, la ora 16.00, termen dupa care va face si declaratii suplimentare despre situatia sa.

El a spus ca, la revenirea sa la munca, a fost primit de colegi asa cum l-au primit "toti romanii".

El a mai spus ca a tinut sa dea personal mana cu fiecare dintre cei aproximativ 25 de cetateni care s-au adunat in fata unitatii militare pentru a-l sustine.

"Nu imi e frica sa imi pierd libertatea. Nu m-ar afecta, sufleteste vorbind, sa fac puscarie", a mai spus el.

Situatia locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, in Piata Universitatii, va fi analizata la nivelul unitatii sale militare, urmand ca o decizie sa fie luata de comandantul unitatii, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX contraamiralul de flotila Tiberiu Fratila.

Seful Directiei Informare si Relatii Publice a MApN a mai spus ca "prin participarea in uniforma militara si prin declaratiile facute la mitingul de protest ce s-a desfasurat, in seara zilei de 23 ianuarie, in Piata Universitatii, locotenentul Gheorghe Alexandru, incadrat la Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, a incalcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare si alte prevederi ale regulamentelor militare".

Luni seara, un militar in uniforma si-a facut aparitia, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca "s-a saturat de batjocura din aceasta tara".

El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa "deasupra lui este poporul".

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

Locotenentul a declarat, intr-un interviu la un post de televiziune, ca a fost inspirat sa vina la protest de "gestul pe care l-a facut Raed Arafat", care a fost catalizatorul actiunii lui, si de faptul ca Armata este institutia in care populatia are cea mai mare incredere.

Mai multe persoane care au participat, marti, in Piata Alexandru Ioan Cuza din Craiova, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe, care a participat, luni, la protestele din Piata Universitatii.