Traficul se desfasoara cu dificultate in Capitala dupa ce ninsoarea abundenta nu inceteaza de marti noaptea. 600 de utilaje de deszapezire au iesit pe strazi inca de la miezul noptii, dar viscolul a depus din nou zapada pe carosabil. Zborurile de la aeroporturile Otopeni si Baneasa au intarzieri la decolare din cauza operatiunilor de degivrare care sunt obligatorii.

Trafic ingreunat in BucurestiFoto: Hotnews

22:30 Circulatie inchisa pe A1, A2 si 15 drumuri nationale

Circulatia era inchisa miercuri seara pe A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu, dar si pe 15 drumuri nationale, din cauza fenomenelor meteo extreme si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, informeaza CNADNR.

Drumurile nationale cu circulatia inchisa la ora 22.00 erau: DN 2 Bucuresti - Urziceni - Buzau, DN 3 Bucuresti - Lehliu, DN 5B Giurgiu - Ghimpati, DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN 23B Maicanesti - Ciorasti, DN 2C Buzau - Slobozia, DN 2N Bogza - Caiata - Dumbraveni - Jitia, DN 4 Bucuresti - Budesti, DN 2A Slobozia - Urziceni, DN 71 Baldana - Ulmi, DN 1 Centura Bucuresti - Tancabesti, DN 2B Buzau - Surdila, DN 73 Campulung - Rasnov si DN 5 Bucuresti - Giurgiu.

Totodata, pe DN 7, pe sensul de mers dinspre Pitesti spre Bucuresti, circulatia a fost restrictionata pentru traficul greu mai mare de 7,5 tone.

22:25 Traficul pe DN 1D Ploiesti-Urziceni este blocat total

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Dan Radu, citat de Agerpres, un filtru al politiei a fost instituit in localitatea prahoveana Albesti Paleologu, conducatorii auto urmand a fi directionati pe rute ocolitoare.

De asemenea, filtre al Politiei au fost instituite si la Ploiesti, in Cartierul Vest, dupa ce DN 1A a fost blocat la Crevedia (Dambovita) din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, dar si la Barcanesti, in conditiile in care circulatia a fost blocata pe DN 1, la Tancabesti (Ilfov).

Probleme din cauza vremii sunt si pe DN 72, aceasta artera fiind blocata la Stoenesti.

In zonele cu probleme se actioneaza in continuare pentru curatarea carosabilului, iar echipajele de politie aflate in zona ii indruma pe soferi.

21:40100 de masini inzapezite peE 85. Zeci de militari participa la deblocarea autovehiculelor

21:22 DN 2A Urziceni - Slobozia a fost inchis circulatiei rutiere

Circulatia rutiera a fost intrerupta, miercuri seara, pe DN 2A, intre localitatile Slobozia si Urziceni, din cauza caderilor masive de zapada si a vizibilitatii reduse, potrivit Agerpres.

Traficul mai este oprit si pe DN 2 Urziceni - Sinesti, DJ 101U Fierbinti - Maia si DJ 302 Movilita - Dridu, iar pe DJ 201 Cosereni - Boranesti a fost restrictionat.

Temporar au mai fost inchise traficului sectoarele de drum dintre Grindu - Colelia, Movilita - Rosiori, Movilita - Dridu, Fierbinti - Maia, Urziceni - Jilavele, Urziceni - Cotorca, Maia - Radulesti, Patru Frati - Adancata, Grindu - Valea Macrisului, Axintele - Horia, iar numarul acestora este in crestere.

20:40 Drumul National 71 Bucuresti-Targoviste a fost inchis, miercuri seara, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, informeaza Prefectura Dambovita, au precizat, miercuri seara, oficiali ai prefecturii Dambovita.

Variantele alternative de trafic sunt urmatoarele: DN 1A Crevedia- Bujoreanca- DJ 711- Bujoreanca-Baleni-Targoviste sau DN 1 Bucuresti- Ploiesti-Targoviste.

Conform purtatorului de cuvant al Prefecturii Dambovita, Andreea Ionescu, probleme sunt si pe DN 7, pe raza judetului Dambovita, in zona localitatii Matasaru, din cauza unor TIR-uri care nu mai pot inainta.

La nivelul judetului Dambovita 99 de localitati sunt in continuare nealimentate cu energie electrica, majoritatea in zona de sud a judetului. Echipele Electrica lucreaza in teren pentru remedierea defectiunilor aparute la cele 422 posturi de transformare. De asemenea, sase stalpi de medie tensiune si 14 stalpi de joasa tensiune sunt rupti

18:30 Prefectul Sorin Hornea a declarat ca in judetul Vrancea sunt impracticabile doua drumuri nationale -DN 23 B Maicanesti-Ciorasti-Codresti si DN 2 N Bogza-Caiata-Dumbraveni, care au fost inchise circulatie in jurul orei 16.15 ca urmare a viscolului puternic.

Prefectul explicat ca DN 2 N a fost inchis si ca urmare a faptului ca un utilaj de deszapezire a ramas blocat in zona.

Sorin Hornea a mai spus ca in acest moment toti bolnavii care au nevoie de dializa din judetul Vrancea au fost transportati la spital.

In Vrancea se circula in conditii de iarna pe toate drumurile, zapada ajungand la aproximativ 50 centimetri.

18:10 Trafic restrictionat pe DN 1 la Potigrafu dupa ce un copac a cazut peste un microbuz

16:25 Situatia traficului, pana la ora 16.00: Mai multe drumuri nationale inchise

16:00 ISU Bucuresti: Zapada abundenta cazuta in Capitala a doborat 48 de copaci, care au provocat avarierea a 19 autoturisme, pana miercuri, la ora 13.00; 3 cabluri electrice rupte; nu s-au inregistrat victime.

15:55 Restrictiile de circulatie pe DN2 care a fost blocat in jurul orei 13.30 de un TIR ce a derapat pe partea carosabila in zona localitatii buzoiene Florica se mentin in continuare, iar traficul catre Capitala a fost deviat pe DN1B, Buzau-Ploiesti.

14:45 Traficul a fost intrerupt pe DN 2 intre localitatile Urziceni si Buzau, din cauza unui autotren care a derapat intre localitatile Mihailesti si Caldarusanca.

12:25 Incepand cu 11:30 circulatia este intrerupta pe DN2 in doua puncte: intre Lilieci si Sindrilita din cauza unui accident si la intrarea in Afumati dinspre Urziceni din cauza unui autotren care a derapat.

12:20 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale: incepand cu 11:30 s-a inchis circulatia pe DN 1D intre Albesti Paleologu (Prahova) si Urziceni (Ialomita) pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze; traficul va fi redeschis dupa interventie, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice.

12:00 ISU Bucuresti, situatia pana la ora 11.00: 37 copaci cazuti peste carosabil si degajati; 17 autovehicule avariate; mai multe cabluri electrice afectate. Sectorul 6 - cel mai afectat.

11:05 Prefectura Bucuresti a anuntat ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile desfasurarea probei practice pentru obtinerea permisului de conducere se intrerupe pentru zilele de 25 si 26 ianuarie. In comunicatul Prefecturii Capitalei se mai precizeaza ca "intreruperea se poate prelungi in functie de evolutia conditiilor meteo".

10:03 Primarul general Sorin Oprescu a spus la Antena 3 ca munca utilajelor este ingreunata din cauza traficului rutier aglomerat. El a cerut soferilor ca dupa-amiaza si seara sa circule mai putin pentru ca masinile primariei sa poata degaja arterele de circulatie, astfel ca maine dimineata sa se poata circula bine.

09:40 Pe autostrazile A1 si A2 se circula normal, in conditii de iarna, anunta Centrul Infotrafic. Inainte de a pleca la drum va puteti informa despre starea carosabilului la numarul 0319360.

09:30 Politia Rutiera spune ca se circula greu la aceasta ora pe Bulevarul Mihai Bravu, Calea 13 Septembrie, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bulevardul Unirii, Soseaua Colentina.

09:20: Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat un nou comandament de iarna, la ora 13.00.

09:00 Pe Bulevardul Regina Elisabeta la intersectia pe Calea Victoriei traficul este blocat. Nu pot circula nici troleibuzele de pe liniile 90, 92,70, 85 si 66.Traficul rutier este deviat de catre politisti.

ora 07:00 Cele mai mari probleme au fost pe linia tramvaiului 41 intens folosit de catre calatori. Sinele au fost acoperite de gheata si garniturile nu au putut circula inainte ca sinele sa fie curatate de angajati RATB. Blocate au fost si mai multe troleibuze care circula prin zona centrala a Capitalei, desi utilajele primariei au intervenit. Din cauza temperaturilor foarte scazute s-a format din nou gheata pe carosabil.

De la orele 22:00 pana la ora 7:00, miercuri dimineata, s-a imprastiat antiderapant pe arterele principale de rulare, a spus la Antena 3, Magda Iuga, director de Comunicare la Primaria Bucuresti. Incepand cu ora 7:00 se actioneaza pe arterele secundare.

Din cauza ninsorii abundente mai multi copaci au cedat. De exemplu, pe Bulevardul Regina Elisabeta si pe Bulevardul Constructorilor din cartierul Crangasi copacii cazuti au distrus cateva masini.

Zborurile de la aeroporturile Otopeni si Baneasa au interzieri la decolare din cauza operatiunilor de degivrare care sunt obligatorii in conditiile in care in Bucuresti ninge abundent de marti seara. Purtatorul de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda", Valentin Iordache, a explicat la Antena 3 ca degivrarea se face obligatoriu cu pasagerii imbarcati ceea ce intarzie ora decolarii.

Astfel, de la Otopeni se pleaca cu intarzieri de 30- 40 minune, in timp ce pe aeroportul Baneasa intarzierile se ridica la 2-3 ore. Nu exista nicio cursa anulata pana acum si nu se asteapta la anularea curselor din cauza conditiilor meteo, dar vor mai fi intarzieri inerente din cauza operatiunilor de degivrare, a adaugat Valentin Iordache.

Meteorologii spun ca miercuri va continua sa ninga viscolit. Ei au emis o avertizare cu cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Capitala si 17 judete.