Traian Basescu urmeaza sa aiba miercuri o "interventie" in care va "clarifica", "cu romanii", evenimente recentele care au marcat scena sociala si politica, dupa cum a anuntat marti seara presedintele, la ceremonia de investire a noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

"Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine, si sper ca ceea ce voi clarifica in interventia mea de maine (n.r. miercuri) cu romanii, sa va poata fi un suport", a spus seful statului.

"Interventia" pe care a anuntat-o presedintele Traian Basescu va consta, cel mai probabil, intr-o conferinta de presa pe care seful statului o va sustine, au declarat, pentru Gandul, surse din PDL. Potrivit acestora, dupa ceremonia de depunere a juramantului a noului ministru de externe, liderii democrat-liberali au ramas, la Cotroceni, sa discute cu Basescu despre actuala situatie politica.

O eventuala remaniere sau o demisie in bloc a Cabinetului nu ar avea loc, sustin aceleasi surse, decat dupa incheierea misiunii de evaluare a Fondului Monetar International. Pana atunci, pedelistii au comandat o cercetare sociologica pentru a vedea care a fost impactul protestelor asupra partidului si a guvernului.

Basescu a reactionat extrem de dur,marti, in prima declaratie pe care a facut-o de la inceputul protestelor impotriva actualului regim politic.

"Se observa o veselie a demolarii", a declarat marti presedintele Traian Basescu la ceremonia de investitura a noului sef al diplomatiei Cristian Diaconescu. El i-a atacat foarte dur pe liderii Opozitiei, comparindu-i cu fostul presedinte comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.