Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, solicita primarilor de sector sa se pregateasca pentru a actiona rapid, dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de ninsori si viscol in Bucuresti, incepand de miercuri, pana joi seara, relateaza Mediafax.

"Am cerut primarilor de sector si primarului general sa fie pregatiti si sa intervina rapid pentru degajarea zapezii de pe strazile Capitalei. Totodata, Brigada Poilitiei Rutiere si Politiile Locale vor asigura fluidizarea traficului si vor acorda sprijin utilajelor de deszapezire, daca situatia o va cere", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Meteorologii au emis o atentionare Cod galben pentru Bucuresti si 30 de judete, unde incepand din noaptea de marti spre miercuri si pana joi seara va ninge abundent, iar in unele zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 70 de kilometri la ora, viscolind zapada.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), din 25 ianuarie, ora 2.00 si pana in 26 ianuarie, ora 18.00, vremea se va inrautati in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

COD GALBEN: fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.