Senatul si Camera Deputatilor se reunesc, marti, in sedinta comuna, pentru a doua zi consecutiv, sesiunea extraordinara a Parlamentului fiind dedicata de aceasta data sarbatoririi Unirii Principatelor Romane, potrivit Agerpres.

Este pentru prima oara cand Parlamentul in sedinta solemna marcheaza data de 24 ianuarie, avand in vedere ca, pana acum, Ziua Unirii Principatelor Romane (Mica Unire) era sarbatorita in teritoriu.

Dupa cum au anuntat in sedinta extraordinara de luni a Parlamentului, copresedintii Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu si Victor Ponta, se vor afla la Iasi, la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

De altfel, Uniunea Social Liberala a anuntat ca parlamentarii sai nu vor participa la sedinta solemna a Legislativului consacrata Zilei Unirii.

'Parlamentarii USL nu vor participa la sedinta de maine (marti - n.r) si se vor duce in strada sa sarbatoreasca ziua Unirii Principatelor', a afirmat viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, de la tribuna Legislativului.

La randul sau, liderul deputatilor PDL Mircea Toader a declarat ca parlamentarii democrat-liberali vor fi prezenti marti la sedinta solemna a Camerei Deputatilor si Senatului dedicata Zilei Unirii.

'Grupurile din Opozitie au cerut Birourilor permanente ale Camerelor parlamentare convocarea unei sesiuni extraordinare pentru doua zile - 23 si 24. Nu am trecut noi niciodata ziua de 24 si mi se pare corect ca pentru prima data cand Parlamentul Romaniei poate fi convocat intr-o zi de 24 ianuarie sa dam acestei zile o solemnitate corespunzatoare', a spus Toader.

Parlamentul s-a reunit in sesiune extraordinara luni pentru a dezbate situatia politica, sociala si economica a tarii, iar marti va fi marcata Unirea Principatelor.