Un locotenent al Armatei romane, Alexandru Gheorghe, a venit luni seara la mitingul din Piata Universitatii in uniforma militara, pentru a protesta fata de faptul ca "omul de bun simt, muncitor, e batjocorit in ultimul hal" si "deasupra lui s-au ridicat nulitatile absolute".

Lt. Gheorghe Alexandru Foto: Hotnews
  • UPDATE Profilul de Facebook al lui Alexandru Gheorghe inspirat de generalul Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern, William Wallace, prieten cu Noua Dreapta si Ziarul Ticolorul

El a spus ca este locotenent, are 27 de ani si este ofiter activ de 3 ani. In prezent, lucreaza la UM 71 Campia Turzii, la structura de protectie a documentelor clasificate, a adaugat el, pe o functie asimilata gradului de maior.

"Un grup de ofiteri din armata romana m-a ales pe mine sa le reprezint nemultumirile. Ei au familii, credite, obligatii ... asta am simtit ca trebuie sa fac eu ca om, ca roman si ca ofiter", a spus ulterior tanarul ofiter, care a fost invitat in studiourile Antenei 3.

Intrebat in Piata Universitatii ce are de spus despre Traian Basescu, tanarul a raspuns: "Nu am treaba cu dl presedinte, inca este comandantul meu legal".

"S-a incercat deturnarea gestului meu. Am fost instigat sa vorbesc de rau presedintele tarii, dar n-am facut asta si n-am sa o fac. Gestul meu e unul sincer", a adaugat el, in studioul Antenei 3.

El a precizat ca a venit cu trenul in Bucuresti si nu a dezertat din Armata. "Am vrut sa transmit mesajul romanilor ca inca mai exista ofiteri dispusi sa riste totul pentru tara, in conformitate cu juramantul depus", a argumentat acesta.

"Sunt in continuare sefii mei directi pana cand voi fi anuntat ca voi fi trecut in rezerva. Nu am fost contactat de niciun superior pentru ca telefoanele, fiindu-mi ascultate, le-am dezactivat, le-am scos cartela, tot", a explicat acesta, adaugand ca marti dimineata, la ora 8, o sa fie la unitatea militara din Campia Turzii, "la locul meu de munca".

"Am incalcat un pic legea, in sensul ca aveam voie sa merg pana la Sibiu. Riscul de a merge de la Sibiu pana la Bucuresti mi-l asum", a adaugat tanarul.

In acest moment, a fost contactat telefonic purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, contraamiralul de flotila Tiberiu Fratila, care a afirmat ca locotenentul Alexandru Gheorghe a incalcat prevederile legii privind statutul cadrelor militare si o serie de prevederi din reglementarile actuale.

Tiberiu Fratila a invocat un articol din Legea nr. 80/1995 a Statutului cadrelor militare, care prevede interdictiile si restrangerile exercitiului unor drepturi si libertati, respectiv "participarea la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical este interzisa, cu exceptia activitatilor la care se participa in misiune";

In replica, locotenentul Alexandru a spus ca, potrivit articolului 118 din Constitutie, "Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii si a democratiei constitutionale din Constitutie, armata e subordonata exclusiv vointei poporului".

"Pentru mine, locotenentul Gheorghe Alexandru, vointa poporului se vede in strada de 11 zile, in toata tara", a spus el, adaugand ca este satul de intimidari.

"Consider ca nu am facut altceva decat sa-mi respect juramantul pe care l-am depus acum 8 ani de zile, cand am intrat la Academie. Acum, democratia constitutionala e incalcata si oamenii nu protesteaza pentru ca se simt prea bine", a adaugat el.

Dupa care tanarul l-a intrebat pe Tiberiu Fratila sa-i transmita publica ordinele pe care trebuie sa le urmeze, dar acesta a precizat ca se vor aplica reglementarile in vigoare.

Alte declaratii facute de locotenentul Alexandru Gheorghe la Antena 3:

  • Motivele sunt multiple dar cele care au pus capac sunt nesimtirea unor oameni ca Iulian Urban care-si permit sa faca oamenii viermi din spatele pupitrului...acel tip de bataie de joc la adresa omului smplu care a indurat reduceri de salarii, de pensii trebuie sa inceteze.
  • Peste tot lumea ma intreaba ce face armata pentru ei si nu stiu ce sa le spun.
  • Mai sunt ofiteri din SRI - patrioti, va spun sigur - si le cer sa faca front comun. Iar Bisericii Ortodoxe Romane as ruga-o sa nu uite ca este institutia de baza a tarii alaturi de Armata si le spun preotilor in sutana ca trebuie sa fie alaturi de oameni
  • Nu pot sa spun ca nu mi-a fost frica. Am avut nopti intregi de insomnii gandindu-ma ce trebuie sa fac ... Indiferent daca ma aresteaza sau nu eu stiu ca am sa fiu cel mai liber om din Romania, fiindca am facut ceea ce trebuie. Sunt un patriot si im iubesc tara si neamul
  • Voi, presa, sunteti inca cei care ne dati speranta de libertate si de mai bine. Fara voi am fi dus-o foarte rau.

La putin timp de la iesirea publica a locotenentului Alexandru Gheorghe, pe Facebook a fost creata o pagina speciala cu numele sau, care are 203 de like-uri la momentul publicarii informatiei, precum si un grupurile "Il sustin pe locotenentul Alexandru Gheorghe" si "Suntem alaturi de lct. Alexandru Gheorghe".

UPDATE Profilul de Facebook al lui Alexandru Gheorghe inspirat de generalul Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern, William Wallace, prieten cu Noua Dreapta si Ziarul Ticolorul

"Pe contul său de Facebook, locotenentul menţionează la "Orientare politică" NO POLITICS ALLOWED OR DESIRED, cu precizarea "NU avem nevoie de politicieni...sunt doar ciuma de pe corpul bolnav al tarii". Persoanele care îl inspiră sunt generalul Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern şi William Wallace, iar printre cărţile preferate figurează "Pădurea spânzuraţilor" de Rebreanu. Pe lista sa de prieteni figurează inclusiv Mişcarea Legionară, Noua Dreaptă Braşov şi Ziarul Tricolorul." , scrie businessmagazin.ro

Citeste si: