Senatorii si deputatii s-au adunat luni intr-o sedinta comuna extraordinara "pentru dezbaterea situaţiei politice, economice şi sociale din România". Rand pe rand, premierul, ministrii si liderii opozitiei au luat cuvantul la tribuna. In sala, la balcoane, zeci de invitati au aplaudat cuvantarile puterii si i-au huiduit copios pe Victor Ponta si Crin Antonescu. In tot acest timp, unii parlamentari si-au vazut de-ale lor, au citit ziarele, au stat pe internet si si-au citit felicitarile primite de sarbatori. Un parlamental liberal a petrecut minute bune jucandu-se pe tableta, lovind o pisica virtuala pana cand aceasta a lesinat.

Liberalul si pisica virtualaFoto: Hotnews

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din cadrul sesiunii parlamentare extraordinare "pentru dezbaterea situaţiei politice, economice şi sociale din România", a inceput luni dupa-amiaza cu o jumatate de ora intarziere.

Parlamentarii care erau deja prezenti in sala au profitat de ocazie si s-au salutat si si-au urat intre ei "La multi ani".

In sala, la balcoane, zeci de invitati, majoritatea in varsta, inarmati cu mesaje de sprijin pentru putere, asteptau cuminti inceputul lucrarilor. "Nu suntem muritori de foame. Noi vrem stabilitate. De aceea am venit aici", ne spune o doamna.

Ora 13:30, sedinta comuna incepe la indemnurile de la microfon ale lui Vasile Blaga. Se trece peste partea de formalitati, se voteaza ordinea de zi si incep discursurile.

Primul care ia cuvantul este tocmai premierul Emil Boc. In sala, parlamentarii opozitiei mai striga din cand in cand "Demisia" si mai scapa cate o huiduitura. Emil Boc isi duce impasibil discursul pana la capat, moment in care parlamentarii puterii si invitatii de la balcoane incep sa aplaude frenetic.

Urmeaza Victor Ponta. Nici bine nu ajunge la microfon ca de la balcoane se aude: "Huuoo Ponta!". Liderul PSD isi tine discursul in aplauzele constante ale colegilor din opozitie si in huiduielile venite de la balcoane si din randul bancilor puterii.

De la balcoane, apar si mesaje scrise pe foi: "Nu vrem sa traim in tara ajutoarelor sociale acordate lenesilor", "Vrem sa muncim, nu sa trandavim", "Vreti sa manipulati, dar degeaba incercati", "Nu vrem ca Grecia. Nici ca Ungaria".

La tribuna vine si Crin Antonescu. Liderul liberal tine un discurs furtunos, pe un ton ridicat, facandu-i pe parlamentarii opozitiei sa izbucneasca in aplauze. De la balcoane vin, evident, huiduieli puternice. Antonescu nu se lasa impresionat si continua cu atacurile la adresa guvernului Boc si al presedintelui Traian Basescu.

"La problema enormei nemultumiri publice din Romania va cerem solutia, singura democratica, a demisiei presedintelui Romaniei Traian Basescu, a demisiei guvernului Romaniei, si a demisiei parlamentului Romaniei, noi fiind primii gata sa ne inaintam demisia", a spus Antonescu.

Sedinta continua si, rand pe rand, la tribuna ajung Gabriel Oprea, Varujan Pambuccian, Kelemen Hunor, Adrian Nastase, Elena Udrea si Anca Boagiu. Din sala, aceleasi reactii.

Pe durata intregii sedinte, unii parlamentari nu pareau impresionati de discursurile de la tribuna si si-au vazut de treaba lor.

In sedinta comuna de luni "sportul national" pentru unii parlamentari a fost deschiderea felicitarilor primite la birou pe durata sarbatorilor de iarna.

Altii au stat pe internet pe tableta, laptop sau pe telefon. Un parlamentar, in timpul discursurilor, a ales sa urmareasca un documentar cu animale salbatice.

Tot in timpul discursurilor, un parlamental liberal s-a jucat minute bune pe tableta, lovind o pisica virtuala pana cand aceasta a lesinat. Vezi ultimele secvente din video-ul postat mai sus :)

Citeste in articolul de mai jos toate declaratiile facute de catre liderii politici.