Ministerul Sanatatii va demara in perioada urmatoare o serie de consultari pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, dar si pentru revizuirea pachetului de servicii de baza acordat asiguratilor, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, potrivit Agerpres.

"Avand in vedere importanta sociala a acestor reglementari, precum si interesul manifestat de toate structurile sociale, consideram necesara implicarea profesionistilor din sistem, dar si a reprezentantilor societatii civile in stabilirea masurilor de reorganizare a sistemului in vederea rezolvarii principalelor probleme cu care acesta se confrunta, respectiv dezechilibrul financiar si nivelul nesatisfacator al calitatii serviciilor medicale", a declarat dr. Vasile Cepoi, secretar de stat, citat in comunicat.

Dezbaterile se vor desfasura dupa un program care va fi postat pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, www.ms.ro, pana miercuri, 25 ianuarie.

De asemenea, s-a decis ca pe acelasi site sa fie publicate, transparent, toate propunerile rezultate din dezbateri. Ministerul Sanatatii va informa periodic cetatenii, prin mijloacele de informare in masa, asupra derularii procesului de elaborare a legii, mai precizeaza comunicatul.