Traditionala vanatoare de mistreti de la Balc, organizata de magnatul Ion Tiriac, a luat sfarsit duminica dupa-amiaza. Au fost ucisi 254 de mistreti iar carnea lor va fi donata, dupa ce va fi supusa analizelor, unor camine pentru ingrijirea varstnicilor si a copiilor, relateaza Mediafax.

Potrivit sefului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, Sorin Hodisan, 254 de mistreti au fost vanati la Balc. "In cele doua zile (sambata si duminica - n.r.) au fost vanati 254 de mistreti, ceea ce reprezinta doar o mica parte din efectivul existent la Balc", a declarat, duminica, seful DSVSA.

Sorin Hodisan a explicat ca, duminica, angajati ai DSVSA au prelevat probe de la toate animalele vanate pentru efectuarea analizelor serologice, virusologice si bacteriologice, in urma carora sa se constate daca acea carne este corespunzatoare pentru consumul uman, iar animalele nu au fost bolnave de trichineloza sau de pesta porcina.

In cazul in care analizele vor arata ca animalele au fost sanatoase, cea mai mare parte din carne va fi donata, la fel ca si in anii trecuti, unor centre de ingrijre a copiilor si batranilor.

Printre invitatii din acest an ai vanatorii de la Balc s-au numarat: George Marsan (primarul orasului Monte Carlo), Erich Hampel (manager Unicredit Bank Austria), Alfred Baumhauer (fabricant Cartier), Wolfgang Porsche (mostenitorul imperiului cu acelasi nume), Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf (presedintele companiei Magna Europa), Franz Rauch (cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa), Rudolf Streicher (politician austriac, fost ministru in mai multe guverne), Inigo Herrera (fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europe).

Potrivit comandantului Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, cea mai mare parte a invitatilor au plecat, duminica, de pe Aeroportul Oradea spre Rotterdam.