Un sofer care conducea o masina cu numar de inmatriculare din Spania a lovit, duminica dimineata, 3 masini in zona Pietei Rahova din Bucuresti. El nu a oprit la semnalele politistilor rutieri, ci a inceput o cursa in viteza spre centrul Capitalei, urmarit de masinile de Politie, potrivit Realitatea Tv.

In zona Pietei Unirii, soferul a lovit alte 4 masini, apoi a pornit pe contrasens pe Calea Victoriei, unde a avariat alte doua autoturisme. Barbatul nu a oprit, desi politistii care il urmareau au tras mai multe focuri de arma in directia automobilului condus de acesta. In cele din urma, autoturismul condus de el a intrat intr-un stalp, la intersectia dintre Calea Victoriei si Bulevardul Dacia. Soferul este acum internat in spital.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca soferul este un barbat in varsta de 42 de ani, din Giurgiu, care conducea un autoturism Mercedes si a fost sesizat de un politist aflat in zona Piata Unirii, care a observat ca masina nu avea placuta de inmatriculare din fata si prezenta semne de avarie.

Soferul a refuzat sa opreasca la semnalul politistului, a intrat pe Bulevardul I.C Bratianu, iar la intersectia cu strada Halelor a lovit doua autoturisme care asteptau la culoarea rosie a semaforului. Acesta a continuat sa mearga, iar in zona magazinului Cocor a lovit alte doua masini parcate.

Barbatul a mers apoi spre Bulevardul Nicolae Balcescu, de unde a facut stanga pe strada Dem I. Dobrescu. Dupa ce a ajuns la intersectia cu Calea Victoriei, a facut dreapta pe contrasens, unde a lovit alte doua masini aflate in mers.

Politistii aflati in urmarirea lui au tras doua focuri de avertisment in plan vertical si alte trei spre rotile masinii, iar la intersectia cu Bulevardul Dacia, pe partea stanga, barbatul a intrat cu autoturismul in stalpul unui panou publicitar, a mai spus Ioana Stancu.

Politistii l-au scos din masina si l-au testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu consumase bauturi alcoolice.

Barbatul a fost dus la Spitalul Floreasca pentru investigatii si pentru recoltarea probelor biologice, urmand sa se stabileasca daca a consumat substante stupefiante. Acesta a ramas internat la spital, sub supravegherea unui politist.

Ioana Sancu a precizat ca in urma verificarilor s-a stabilit ca anterior barbatul a lovit alte trei masini parcate in zona intersectiei Calea Rahova cu strada Vasile Croitoru, numarul din fata al masinii acestuia ramanand pe strada in urma accidentului.