Primul termen de judecata in procesul lui Sorin Apostu este joi, 19 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj. Instanta decisese in 5 ianuarie prelungirea mandatului de arestare a primarului Apostu si a omului de afaceri Calin Stoia cu inca 60 de zile, in urma verificarii legalitatii masurii de arest.

Primarul suspendat Sorin Apostu va fi judecat sub acuzatiile de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, fals si primire de foloase necuvenite. Sotia sa, Monica, este inculpata in dosar fiind acuzata de complicitate la trafic de influenta, complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals.

Omul de afaceri Calin Stoia a fost trimis in judecata sub acuzatia de dare de mita, spalare de bani si fals iar Aspazia Droniuc va fi judecata pentru cumparare de influenta, spalare de bani si fals.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, dar si sotia acestuia, avocatul Monica Apostu, si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in 29 decembrie, pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.