Claudiu Craciun, lector universitar la SNSPA si co-presedinte al Miscarii Verzilor, sustine ca un cotidian central si o televiziune l-au confundat cu seful galerie Dinamo, Elias Bucurica. "Dintr-un film aparut pe Youtube eu am fost prezentat drept seful galeriei Dinamo. Eu nu am nici o legatura cu galeriile; sunt lector universitar", a declarat Claudiu Craciun. Vezi in text un video cu marturia lui Claudiu Craciun si cum descrie el multimea care protesteaza in Piata Univeristatii.

Citeste mai jos declaratia lui Claudiu Craciun:

"Sambata seara eram in Piata si, cand ne-au evacuat jandarmii, eram singur, nu mai cunosteam pe nimeni. Cred ca mai erau 50-60 de persoane. Un bun prieten de al meu a facut un film in care apar si eu, evacut de politie.

A doua zi, a aparut in ziarul Gandul, si apoi preluat de Antena 3, un reportaj preluat din film in care eu eram prezentat drept seful galerie Dinamo, Peluza Catalin Hildan, un tip pe nume Elyas Bucurica. Eu nu-l cunosc pe dansul, dar cred ca este o persoana respectabila.

Ca sa vedeti natura confuziei, eu nu am nici o legatura cu galeriile, sunt lector universitar la SNSPA si, intr-un fel, m-am trezit in Piata si de atunci nu am mai plecat", a povestit Claudiu Craciun.

Citeste aici si articolul din ziarulGandul la care face referire Claudiu Craciun.

Claudiu Craciun a relatat si cum a evoluat protestul, dar si cum este impartita piata. "Intr-o parte sunt studentii, mai incolo cei de la occupy, apoi sunt cei cu Rosia Monta, si, langa, sunt ultrasii. Ce e interesant este ca ultrasii canta despre liberate, dreptate, in timp ce ceilalti, care sunt softisti, artisti, studenti, preiau mesajele lor. Grupurile comunica si Piata are viata ei", mai spune Claudiu Craciun.