Ministrul Traian Igas a fost miercuri seara in Piata Universitatii, dar a stat in fata Teatrului National unde nu mai erau practic demonstranti. Protestatarii din zona fantanilor i-au declarat reporterului HotNews.ro din Piata ca nu l-au vazut pe Igas, dar ca a facut bine ca nu a intrat in randul lor si i-au transmis ca "mai bine sa stea in biroul lui deoarece stie ca Jandarmeria nu a actionat corect" si i-au cerut demisia alaturi de cea a intregului Guvern.

Traian Igas in Piata UniversitatiiFoto: Captura TVR

Ministrul Igas a stat de vorba cu cei cativa oameni care ramasesera in fata TNB, le-a ascultat doleantele, le-a transmis ca protestul trebuie sa fie pasnic si i-a invitat pentru mai multe discutii la minister. Acesta a mai spus ca nu are emotii in privinta manifestatiilor anuntate pentru joi fiind convins ca nu se vor inregistra incidente.

"Trebuie să avem dreptul la opinie. Sunt alaturi spiritual de protestatari... Probabil ca multi dintre cei aflati aici mi-au fost colegi de baricada in '89", a spus ministrul.

Oamenii s-au plans cu calm ministrului de problemele personale (pensii scazute, locuri de munca etc.), dar i-au reprosat la plecare ca-i "invita la dialog abia acum dupa ce Guvernul lui a refuzat constant sa stea de vorba cu oamenii".