"Singurul lucru care nu ne trebuie astazi, in situatia aceasta, sunt niste demonstaratii care pot sa iasa afara din context. Slava Domnului, e un lucru foarte bun ca acesti oameni manifesteaza corect, fara violenta, pasnic. Pe de alta parte, foarte bine ca politia si jandarmii care sunt acolo imi garanteaza mie integritatea si pe cei care incalca legea ii ia cu totul. Ce s-a intamplat acum 2-3 zile este inadmisibil. Politia trebuia sa ii starpeasca pe acesti penibili, as spune eu, care erau acolo, in 10 minute ", a declarat, miercuri, Ion Tiriac pentru Realitatea TV. Acesta a subliniat ca cei care s-au manifestat violent nu au nici o legatura cu protestatarii.

Intrebat ce risca Romania daca problemele continua, Ion Tiriac a afirmat ca, "pe langa ca suntem intr-o situatie europeana mult mai drastica decat in SUA, in momentul acesta, noi riscam ca oamenii sa ne ocoleasca si mai mult; groapa pe care ne-o sapam singuri, atat puterea cat si opozitia, de amandoua partile, poate sa fie mai adanca."

"Nu sunt de acord cu nici un mars al unui partid politic" a mai declarat Ion Tiriac.

"Puterea ar trebui sa lucreze cu opozitia zilnic, pentru ca maine opozitia ia puterea si invers. [...] Daca presedintele nu pune piciorul in prag si aduce si opozitia si guvernul, guvernul o sa ramana cu spatele la perete", intr-o pozitie defensiva, considera Ion Tiriac. Acesta a mai adaugat ca oamenii ar trebui sa ii ceara Guvernului sa ia o pozitie constructiva.