Deputatul PNL Ludovic Orbana fost injurat, huiduit si imbrancit, marti seara, de catre o parte din protestatarii care manifestau in Piata Universitatii din Bucuresti. Orban a venit in piata pentru a face o baie de multime si a incercat sa stea de vorba cu oamenii veniti la protest, insa undeva in spatele multimii, aproape de statuile din fata Teatrului National. Dupa un timp, mai multi protestatari au inceput sa-l huiduie si sa-i strige sa plece, in timp ce se impingeau in el si in oamenii care il insoteau. Orban abia a reusit sa iasa din multime, dupa minute bune de imbulzeala, injuraturi si huiduieli.

Ludovic Orban, imbrancit si huiduit la protestFoto: Hotnews
  • Vezi video integral cu momentul in care Ludovic Orban a fost huiduit si imbrancit la Universitate

"Pleaca ba de-aici!", "Pleaca!, "De ce ai venit?", "Hotii!", "Toti sunteti niste nenorociti. Pleaca!", "Ce cauti tu aici?", "Hotule" au fost doar cateva din strigarile adresate lui Orban de catre protestatarii care il huiduiau si il fluierau.

Orban a ajuns la protest in jurul orei 21:00 si, insotit de un grup de barbati, s-a dus inspre spatele multimii care protesta in Piata Universitatii impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Basescu.

Orban a inceput sa faca o baie de multime si a incercat sa stea de vorba cu mai multe persoane, in jurul statuilor din fata Teatrului National. Inconjurat si de jurnalisti, Ludovic Orban nu a fost observat imediat si de alti protestatari, insa in scurt timp lucrurile au luat o turnura neasteptata pentru Orban.

Mai multi tineri si protestatari s-au adunat in jurul lui Orban si al jurnalistilor si, afland despre ce persoana politica este vorba, au inceput sa il huiduie. Au urmat apoi scandari precum "Pleaca!", "De ce ai venit?" sau "Si tu esti o mizerie!".

Din ce in ce mai multi protestatari s-au adunat si au inceput sa se impinga, incercand sa ajunga la Orban. Pe fondul huiduielilor si al injuraturilor, Orban a fost impins intr-o parte si-n alta de catre protestatari si a reusit sa treaca prin multime doar cu ajutorul peroanelor care il insoteau si care, ca niste adevarati badigarzi, i-au impins pe jurnalisti si protestatari.

Cu toate acestea, situatia neplacuta pentru liberal a durat minute bune, timp in care si jurnalisti si protestatari au cazut si aproape au fost calcati in picioare.

Ludovic Orban le-a spus ziaristilor ca intelege atitudinea oamenilor: "A fost o ambuscada. Exista o stare de intoleranta fata de politcieni, pe care o inteleg. Am vrut sa protestez ca orice roman", a spus Orban, citat de Mediafax.