Premierul Emil Boc nu a dorit sa comenteze daca s-a gandit sa-si dea demisia in urma protestelor din ultimele zile, precizand ca "soarta guvernului se decide in Parlament.

Emil BocFoto: captura B1 TV

"Raspunsul meu a fost constant, soarta guvernului se decide in Parlament. Intr-o democratie, se spune foarte clar in Constitutie ca Parlamentul este organul suprem reprezentativ al poporului roman. (...) Din perspectiva mea individuala, am spus-o de fiecare data ca lucrez la fel din primul minut pana in ultimul minut al functiei de prim-ministru, indiferent cat va dura ea, de aceea eu cred ca trebuie sa judecam la rece ce trebuie facut pentru Romania ca sa nu pierdem ce am castigat", a declarat acesta, la B1 TV.

Realizatorul emisiunii, Robert Turcescu, l-a intrebat din nou daca totusi, in ultimele zile, nu s-a gandit sa-si dea demisia, iar Emil Boc a raspuns: "Mai lasati-mi loc si pentru memorii, domnule, atunci n-or sa se mai vanda memoriile mele deloc daca va spun dumneavoastra astazi tot".

In ceea ce priveste protestele din Piata Universitatii, primul ministru a afirmat ca, in opinia sa, este vorba mai degrada de un protest anti-sistem: "Dupa cum ati vazut in Piata Universitatii, niciun lider politic nu a fost si nu este agreat, ca este de la USL sau de la PDL sau de la Partidul Poporului sau persoane care vor sa candideze la Primaria Capitalei, acolo nimeni, repet, nu a fost si nu este agreat sau cel putin aceasta a fost impresia mea, deci aduce mai mult a o manifestare anti-sistem, asa cum este cunoscut in tarile occidentale, oameni care pe buna dreptate, legitim, spun 'Suntem satui si de cei de pana acum si de cei de acum, si de cei care vor sa vina la putere, cautam altceva'".

El a reafirmat ca deocamdata guvernul nu poate promite salarii mai mari.

"Astazi nu putem promite salarii si pensii marite. Astazi nu pot face acest lucru. Asta nu inseamna ca, daca nu urmam drumul corect pe care Romania a pornit, nu este posibil la un moment dat acest lucru".

In schimb, Romania "este in afara oricarui risc de neplata a salariilor si pensiilor", a adaugat el.