Miliardarul rus Boris Berezovski, aflat in exil in Marea Britanie, i-a scris marti premierului rus Vladimir Putin, cerandu-i sa isi retraga candidatura la alegerile prezidentiale din martie si sa paraseasca puterea, pentru a evita o "revolutie sangeroasa", potrivit AFP. Scrisoarea lui Berezovski a fost publicata de site-ul radio Echo din Moscova, iar solicitarea miliardarului rus vine pe fondul protestelor fata de candidatura lui Vladimir Putin, fara precedent de la venirea fostului agent KGB la putere, in anul 2000.

"Volodia (Vladimir Putin - n.red.), inca ai posibilitatea sa eviti o revolutie sangeroasa si distrugerea statului rus", ii scrie Berezovski premierului de la Moscova.

Berezovski ii cere lui Putin, pe langa retragerea candidaturii, si sa anuleze alegerile prezidentiale din 4 martie, propunand un "Comitet national" format din reprezentantii tuturor fortelor politice, care sa organizeze alegeri libere.

Miliardarul Boris Berezovski, auto-exilat in Marea Britanie, unde a primit azil politic in anul 2003, a fost un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin. Berezovski si-a cladit averea dupa controversatele privatizari din Rusia anilor '90. Moscova a solicitat in mai multe randuri extradarea omului de afaceri, impotriva caruia au fost deschise, in Rusia, 11 actiuni in justitie, acuzatiile aduse acestuia mergand de la deturnare de fonduri pana la tentativa de lovitura de stat.